no dobrze... to ja powtórzę to co pisałam na wątku Jopop. Jestem grafikiem z zawodu i wykształcenia. Prowadzę studio graficzne. Projektuję między innymi www. Zosia&Sasza i agneska mają moje namiary mailowe i telefoniczne.
Z mojego doświadczenia nie ma sensu robić czegoś na szybko, żeby było, bo to ludzie zapamiętają - pierwsze wrażenie jest bezcenne. Strona ma wzbudzać zaufanie (bo będą na nią zaglądać np osoby, które będą szukać kota dla siebie), ma się pozytywnie konotować - bo jeżeli od kogoś oczekuje się pomocy czy wsparcia finansowego to trzeba u niego uruchomić pozytywne skojarzenia. Strona musi być przyjazna dla użytkownika czyli oglądającego, intuicyjna no i przede wszystkim łatwa do zindeksowania, zgodna ze standardami. Najlepiej by było aby miała panel do samodzielnej aktualizacji treści czyli CMS - wtedy nie trzeba grzebać w kodzie i znać się na tym aby dokonać aktualizacji. Panel przypomina edytor word.
Mogę w weekend przygotować projekt graficzny. Implementacją czyli wdrożeniem musi zając się informatyk-programista, który się na tym zna. Jeżeli taki się nie znajdzie mogę poprosić moich programistów, ale im niestety trzeba będzie zapłacić, myślę, że max 500 zł jeżeli powiem o co chodzi i że projekt jest niekomercyjny. Warto zainwestować w dobrą stronę bo to się zwróci choćby w przypadku wyciągania kasy od potencjalnych sponsorów.
Jest jeszcze kwestia logo - jak już ktoś trafnie wspomniał. Czy zostaje logo w formie napisu jaki znajduje się na banerku?
Przydało by się też jakieś krótkie fajne, trafne hasło.
I jeszcze do serotoninki: kochana

naprawdę nie obrażaj się bo przecież wszystkim zależy tylko na tym, żeby jokot został "wyposażony" w najlepsze "narzędzia" (a strona jest takim narzędziem), żeby mógł pomóc jak największej liczbie kotów, prawda? Wiesz ile projektów zrobiłam, które w ogóle nie weszły do produkcji a wydawały mi się powalające?

Reasumując:
1. mogę zrobić projekt graficzny strony przez weekend
2. mogę przygotować projekt logo
3. mogę zająć się późniejszą aktualizacją strony jeżeli będzie miała CMS i nie będzie innych chętnych osób do wykonywania tego zadania
Absolutnie nie chcę wchodzić nikomu w drogę i to co napisałam powyżej to są luźne propozycje. Nic na siłę