^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 19, 2010 13:25 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Ok.
Jak już maluchy będa nadawały sie na wyfrunięcie to odezwe sie na pw.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 19, 2010 15:52 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Obrazek

Obrazek

Takie coś zrobiłam - pastwcie się :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sty 19, 2010 15:55 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Bardzo ładne :ok: Czy to jest Banshee :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sty 19, 2010 17:23 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Moje popierdółki..ciężko sfocić :| rozbiegaja się, ale póki nie ma innych fot :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto sty 19, 2010 17:47 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

serotoninka pisze:No tylko Aleba powiedziała mi, że mam absolutną dowolność, nie wiedziałam, że są jeszcze ulotki itp...

Faktycznie, tak powiedziałam, bo nie wiedziałam, że ulotki już są projektowane.
Teraz już wiem i mogę tylko przeprosić i mieć nadzieję, że się nie pogniewasz za konieczność zmiany swojego projektu.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto sty 19, 2010 19:33 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

No dobra. Nie no, ja się absolutnie nie pogniewam, bo niby za co... Przecie napisałam, że to tylko szkic, próbka możliwości... Zmienię szybciutko co potrzeba. Ale jako, że nie chciałabym tego robić 5 razy proszę o info czy:

1. podoba się ogólna struktura strony, sam jej układ, bez kolorystyki, czy ok są tytuły odnośników?
2. czy jeśli chodzi o kolorystykę to możemy za podstawowe kolory uznać te z pierwszej zaprezentowanej ulotki? Turkusowo-pomarańczowe + biały znaczy się? Nie do końca do mnie przemawiają, no ale biją po oczach, są charakterystyczne, więc chyba ok?
3. no i czy rudego kotka na dłoni z pierwszej ulotki możemy uznać za oficjalną "maskotkę" jokota?

Jeśli tak to bardzo proszę Zofię&Saszę o podesłanie oryginału zdjęcia na maila (serotoninka@vp.pl), może też numerów kolorów i czcionki, której użyła. Z góry dzięki!

No i jeszcze jedno:

4. co napisać poza ^JoKot^ na głównym banerze? Jakieś jedno zdanie przewodnie, hasło Jokota. Jest coś takiego? Bo te 3 "nasze cele" z ulotki to trochę za dużo, to już myślę w treści strony... No więc co na Baner? Może po prostu "zaopiekuj się razem z nami warszawskimi kotami !" ?? coś takiego?

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Wto sty 19, 2010 19:48 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

mnie się nie za bardzo podoba ten projekt (nie bierz tego do siebie serotoninko). Nie wygląda profesjonalnie, jest ponury, nie ma pozytywnego przekazu, nie budzi pozytywnych konotacji, nie zachęca do pomocy. Z typografią i użytkowością też nie za bardzo. Jeżeli się nie pali bardzo to w weekend mogłabym coś przygotować. Ale oczywiście nic na siłę, to jest luźna propozycja. I jeżeli JoKot uzna, że projekt jest ok to absolutnie nie wcinam się.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto sty 19, 2010 23:55 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

niestety zgodzę się z Magis. Strona wygląda ponuro.
Trzeba się też zastanowić nad kolorystyką. i jak już się obierze jakiś kierunek i szatę graficzną to się jej trzymać WE WSZYSTKIM.
co do kolorów: pomarańczowy, żółty to kolory energetyzujące, zielony uspokaja i kojarzy się z nadzieją. można wybrać jeden kolor intensywny i do niego dopasować stonowane tło. Uważam, że czarny, szary, niebieski, fioletowy kojarzą się smutno i źle i raczej nie powinny być motywem głównym strony organizacji pro-kociej. Jako maskotkę można wybrać albo wyjątkowo ładne zdjęcie kota albo rysunek. (i moim zdaniem rysunek jest lepszy).
Może lepiej oprzeć układ na tabeli a nie na 'ramkach'?
Pomysł na bannerek dostosowany do pór roku, świąt itd bardzo mi się podoba :)
Być może dobrze będzie jeśli strona Jokota pojawi się jak najszybciej, nawet w wersji ubogiej, bez fajerwerków graficznych, nawet w czystym html a potem będzie można się zająć myśleniem i dopracowywaniem szczegółów. Tak by jak najszybciej była spełniana funkcja informacyjna.

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Śro sty 20, 2010 1:15 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Słuchajcie - ok, ja się nie obrażę, nie podoba się to nie. Choć u mnie absolutnie nie wygląda ponuro... No ale wiem, że mój monitor przekłamuje kolory i przyznam się, że nie sprawdzałam jak strona wygląda na innych. Kolory to jednak nie problem - zawsze można zmienić na dowolnie jaskrawie wściekłe, pasujące do ulotek itd. To kwestia paru minut roboty.

Ale teraz odnośnie zarzutu że strona wygląda nieprofesjonalnie, że są ramki a nie tabela... Gdy pojawił się w ogóle po praz pierwszy temat strony internetowej zgłosiłam się tu właśnie jako totalny amator i pokazałam przykładową stronę którą zrobiłam. Minął miesiąc i poproszono mnie bym coś przygotowała. No to przygotowałam rozumiejąc, że lepsza kandydatura niż moja się nie pojawiła. Zrobiłam stronę dość podobną do tamtej, którą wtedy pokazałam... Napracowałam się wczoraj, a teraz się okazuje że na darmo... To nie można było już wtedy odrzucić mojej kandydatury? No bo tak to bez sensu trochę...

Ja oczywiście uważam że fajnie by Jokot miał jak najfajniejszą stronę i jeśli ktoś umie zrobić wypasioną, profesjonalną stronę to jestem jak najbardziej za! Tylko zwracam uwagę, że nie wystarczy zrobić, trzeba też stronę potem na bieżąco aktualizować, szczególnie ważne, by kącik adopcyjny był zawsze aktualny. Jeśli moja strona (ze zmienioną dowolnie kolorystyką) zostanie wybrana to ja się zobowiązuję do aktualizacji. W czyimś kodzie grzebać nie będę.

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Śro sty 20, 2010 9:29 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Słuchajcie, teraz to ja nie wiem co powiedzieć...
Oferty pomocy przy zrobieniu strony padły w tym wątku 2. Oferta serotoninki wydawała mi się fajna (obejrzałam ten wklejony przez nią wcześniejszy projekt i nie miałam zastrzeżeń), no i była o tyle wygodniejsza dla nas, że obejmowała też aktualizację strony. Dlatego do Niej zwróciłam się z prośbą o zajęcie się tą sprawą.
Od razu zastrzegam - jestem graficzna noga, w kwestii robienia stron amator (nic lepszego od projektu Oli bym nie zrobiła), a na budowaniu marki nie znam się zupełnie. Więc może źle myślę. Oczywiście, chciałabym, żeby jokotowa strona była jak najpiękniejsza, ale w moim odczuciu to, co zostało przygotowane jest wystarczające dla naszych potrzeb, przynajmniej na początek. Z dokładnością do pewnych koniecznych poprawek (np. tej kolorystki).
Natomiast jeśli pojawią się jakieś inne pomysły / projekty, to oczywiście chętnie się im przyjrzymy.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sty 20, 2010 9:46 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

zgadza sie.Sama strona to początek.Potrzeba ciągłych aukualnien danych i na to ktos musi mieć czas i ochote zrobić.
Jestem laikiem całkowitym w tej dziedzinie i dla mnie szczytem osiągnięcia jest zrobienie ogłoszeń i wklejejni fot :mrgreen:

Maluszki w miare ok.Tylko jak dadza noge z klatki ,to załatwiaja swoje potzreby gdzie popadnie. :mrgreen: Szkoda im zcasu na powroty,jak taka wolnościowa okazja sie trafia.Biało-czarne cudo to recydywa w ucieczkach.Sama nie wiem któredy.
Uszy leczymy,oczy ok,kichaja dwa koty.Luksus widac im zaszkodził.
Chłopak miziak,macho i rozrabiaka.Od samego patrzenia na niego mruczy w niebogłosy. najlepiej bawic sie mu palcami od nóg człowieka,lub zwijac sie koło kostki.
Czarna dziewunia(najmniejsza)słodki,nieśmiały dzieciak.Są podejrzenia,że to ona jest wpadka kuwetkową.Lubi lezeć na kolanach,kołami do góry i rozkosznie mruczeć. Mruzy oczyska i bezgłosnie pomiaukuje.
Czarna-biała to spryciula,chuliganica i samosia.Tylko patrzy co zbroic.Pokazala reszcie do czego słuzy szpara w drzwiach i jak fajnie odtapetowuje sie sciany :mrgreen: .Nie mruczy jeszcze.
Wszystkie pyskują przez drzwi naszym kotom i strasznie rozpaczaja samotnie siedząc w klatce.Apetyt dopisuje :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 20, 2010 10:21 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Sluchajcie dziewczyny. Jestem grafikiem, co prawda nie mam doczynienia ze stronami www ale cos tam wiem. Kolorystyka moglaby byc bardziej przyjazna i isc w pastelowe, zywe kolory. Fajnie by bylo caly layout troche 'zinfantylizowac'. To sa co prawda powazne sprawy ale takie rzeczy lepiej sie oglada. Czyli tak jak pisalem wczesniej: zywsze kolory, duze przyciski, jakies fajne logo (postaram sie popracowac nad tym jak bede mial czas). Ciekawym przykladem jest nowa odslona Koterii.
To tyle. Jak sobie cos przypomne to dam znac.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Śro sty 20, 2010 11:30 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Mi się strona podoba, jednak zmieniłabym kolorystykę, oraz rozbudowała ją o kilka podstron.

Kącik adopcyjny, aktualności, misja, o nas, tu zdjęcia nasze z rezydentami, ich krótka historia, szczęśliwe zakończenia, może statystyki tj. ile kastracji, ile uratowanych kociąt, podziękowania.

Potrzebne nam logo, i myśl przewodnia. Może coś takiego prostego : "ratujemy, kastrujemy, oswajamy, zmieniamy na lepsze koci świat"

A jeszcze takie pytanie laika, czy aktualizacji może dokonywać tylko jedna osoba? Chętnie poprowadzę kącik adopcyjny.

ASK@, sherina Wasze gnojki nie znają kuwet, dopóki nie zapamiętają do czego służy, ograniczcie im przestrzeń.

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro sty 20, 2010 11:31 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

no dobrze... to ja powtórzę to co pisałam na wątku Jopop. Jestem grafikiem z zawodu i wykształcenia. Prowadzę studio graficzne. Projektuję między innymi www. Zosia&Sasza i agneska mają moje namiary mailowe i telefoniczne.
Z mojego doświadczenia nie ma sensu robić czegoś na szybko, żeby było, bo to ludzie zapamiętają - pierwsze wrażenie jest bezcenne. Strona ma wzbudzać zaufanie (bo będą na nią zaglądać np osoby, które będą szukać kota dla siebie), ma się pozytywnie konotować - bo jeżeli od kogoś oczekuje się pomocy czy wsparcia finansowego to trzeba u niego uruchomić pozytywne skojarzenia. Strona musi być przyjazna dla użytkownika czyli oglądającego, intuicyjna no i przede wszystkim łatwa do zindeksowania, zgodna ze standardami. Najlepiej by było aby miała panel do samodzielnej aktualizacji treści czyli CMS - wtedy nie trzeba grzebać w kodzie i znać się na tym aby dokonać aktualizacji. Panel przypomina edytor word.
Mogę w weekend przygotować projekt graficzny. Implementacją czyli wdrożeniem musi zając się informatyk-programista, który się na tym zna. Jeżeli taki się nie znajdzie mogę poprosić moich programistów, ale im niestety trzeba będzie zapłacić, myślę, że max 500 zł jeżeli powiem o co chodzi i że projekt jest niekomercyjny. Warto zainwestować w dobrą stronę bo to się zwróci choćby w przypadku wyciągania kasy od potencjalnych sponsorów.

Jest jeszcze kwestia logo - jak już ktoś trafnie wspomniał. Czy zostaje logo w formie napisu jaki znajduje się na banerku?
Przydało by się też jakieś krótkie fajne, trafne hasło.

I jeszcze do serotoninki: kochana :) naprawdę nie obrażaj się bo przecież wszystkim zależy tylko na tym, żeby jokot został "wyposażony" w najlepsze "narzędzia" (a strona jest takim narzędziem), żeby mógł pomóc jak największej liczbie kotów, prawda? Wiesz ile projektów zrobiłam, które w ogóle nie weszły do produkcji a wydawały mi się powalające? ;)

Reasumując:
1. mogę zrobić projekt graficzny strony przez weekend
2. mogę przygotować projekt logo
3. mogę zająć się późniejszą aktualizacją strony jeżeli będzie miała CMS i nie będzie innych chętnych osób do wykonywania tego zadania

Absolutnie nie chcę wchodzić nikomu w drogę i to co napisałam powyżej to są luźne propozycje. Nic na siłę ;)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Śro sty 20, 2010 11:34 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Zofia&Sasza pisze:Obrazek

Obrazek

Takie coś zrobiłam - pastwcie się :wink:

Na pierwszy plakacie to Piotrkowianka?

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

[poprzednia][następna]