KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 0:02 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Nie mam pojęcia, jak to ogarnąć 8O Podziwiam Cię :D

Ja myślę, że Inka zestresowana po prostu :(
Uważaj na nią, bo ona też potrafi używać zębów, a że się trzeba za nią nabiegać, to wiem coś o tym :lol: Sprytna mała bestia :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 20, 2010 0:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Cóż grypka jest w tej chwili w tej ostrej fazie - dreszcze , temperatura , katar i bóle mięśni. :(

Rano chodzę do weta z dwoma kociakami z Inką i Rambo , wieczorem wczoraj i dzisiaj pomagają mi na zmianę Panie Grażyna i Teresa :)

U weta Inka jest potulna jak baranek , znosi wszystkie zabiegi bez nadmiernej chęci do ucieczki. :mrgreen: Tylko przy mnie zero jedzenia . :cry:

Rambo to przekochany chłopczyk , nie buntuje się przed niczym byleby go tylko miziać. :D

Boję się jednak o nich bardzo :( . Rambo przyszedł do nas z kaszlem / jak się później dowiedziałam od karmiącej go Pani miał wcześniej katar / . Pomimo otrzymywania antybiotyku i innych leków kaszle nadal i nie wykazuje chęci do jedzenia jak inne zdrowe koty.

Nesca /tri/ ma apetyt , wychodzi na mieszkanie , ociera się o nogi , no i oczywiście rozdziela razy wszystkim podchodzącym kotom. Lubi głaskanie tylko po głowie , i jeśli ręka zjedzie dalej po plecach w stronę ogona to można dostać solidne lanie.

Dzisiaj rozmawiałam z Panią , która adoptowała naszą Kikunię. Opowiada z taką czułością o niej , jak się zachowuje , co robi ,że serce mi się raduje. Opowiadamy sobie tak już drugi raz i to po godzince. :1luvu: Koleżanka poszła odebrać swój koszyk i widziała szczęśliwą , odprężoną Kikunię z tym uśmiechniętym pysiem. :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Śro sty 20, 2010 0:31 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Dobrze, że ktoś Ci pomaga, czasem nawet najdrobniejsze rzeczy to jednak ulga.
A jak ręka? Lepiej?

Ciągle nie mogę się nadziwić, jak to jest z tymi kotami. Wydawałoby się, że będzie odwrotnie, a tu Inka grzeczna, a Nesca rozrabia :lol:

OKI

Post » Śro sty 20, 2010 8:50 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

andzelika1952 pisze: Natomiast dziwna rzecz jest z Inką . Oprócz tego ,że nie je nie ma innych objawów , tzn. nie widzę aby wymiotowała ani miała biegunkę. Przecież na tyle godzin jak tam jestem nie mogłabym tego nie widzieć. Wet także stwierdził , że nie jest odwodniona. Dostała także zastrzyki i kroplówkę. Jutro u weta podam jej conve strzykawką. Tylko co potem - aby ją złapać do weta trzeba się solidnie za nią nabiegać.

A czy jest możliwość ,że ona je jak nikogo nie ma czy też wtedy już nie ma co jeść ?? Andżeliko duzo siły życzę i zdrówka . Martwimy się o Ciebie :1luvu: :1luvu:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro sty 20, 2010 9:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Dokładnie takie mam skojarzenie jak szirra - może Inka po cichu podjada? Bez paniki. Dobrze że masz pomoc przede wszystkim bo to i dla zdrowego za wiele. Kociary się pozbierają tylko czasu trochę trzeba i bez weta się nie obejdzie, ale myślę że już żadne nie odejdzie.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro sty 20, 2010 9:06 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Ja też się przyłączam do podejrzeń dziewczyn, że Inka je, jak nikt nie widzi :)

OKI

Post » Śro sty 20, 2010 12:11 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Kciuki za zdrówko :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sty 20, 2010 16:13 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Trochę informacji:

1. Hanulka z Andzeliką jest w Łodzi w lecznicy z Milką
2. Milka zostaje w lecznicy
3. Hanulka będzie Milkę odwiedzać

Przepraszam, że tak w punktach ale tylko na chwilę mam dostęp do netu.

Na pewno Hanulka po powrocie zda bardziej wyczerpującą relację.
ObrazekObrazekObrazek
Takiej miłości się nie rozdziela http://www.youtube.com/watch?v=6au8B1LaAnQ

napdon

Od: Śro wrz 23, 2009 19:37

Post » Śro sty 20, 2010 16:21 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Tyle łatwiej Andżelice. I dobrze.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro sty 20, 2010 18:35 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

napdon pisze:Trochę informacji:

1. Hanulka z Andzeliką jest w Łodzi w lecznicy z Milką
2. Milka zostaje w lecznicy
3. Hanulka będzie Milkę odwiedzać

Przepraszam, że tak w punktach ale tylko na chwilę mam dostęp do netu.

Na pewno Hanulka po powrocie zda bardziej wyczerpującą relację.

O kurcze........a jak Andżelika się dostała z kocią do Łodzi ?? To tyle km ....... :ok:

szirra

Post » Śro sty 20, 2010 18:49 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

info:

Milka zachorowała dziś rano (okropny katar, krztuszenie gilami, wysoka temperatura), jest w szpitalu lecznicowym w Łodzi - bardzo dobrym w mojej ocenie, leczę tu swojego seniorka (który był już ledwo ledwo), przywiozła ją andzelika...samochodem z kierowcą... będę ją codziennie odwiedzała, ma szansę... za 2-3 godziny zadzwonię, ma podawane kroplówki dożylnie, serię leków juz podanych i do podania, w tym antybiotyki, i na obniżenie temperatury... miała rtg.. (zlożenie otwartego złamania w miarę ok, ale stan zapalny sie utrzymyje = nie będę pisać z jakiego powodu...), w perspektywie amputacja nózki, najprawodopodobniej do stawu biodrowego... bo tak wg wskazań wetów jest najlepiej dla koteczki.. (kikutek niepotrzebny, bo przeszkadza w funkcjonowaniu i poruszaniu), biedna jest strasznie, ale jestem pełna nadziei, że będzie dobrze, codziennie będę ją odwiedzała, podrzucę jej ukochaną wołowinkę... i będę dzwonić, jak się ma... andzelika :1luvu: to wspaniała osoba, wierzcie mi, kto jej nie widział... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dzisiejsza faktura 109,-, każda doba 40,- + leki, operacja - amputacja nóżki 320-350.- jesli wszystko bedzie dobrze po niedzieli....

pomóżny jak się da :!: :!: :!: :!:

za chwilę wstawię zdjęcie z lecznicy.. zrobiłam tel.... trzymajmy za małą kciki..... jest aka wdzięczna i piękna...

i już szukajmy domku, może w Łodzi???
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 20, 2010 19:12 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Imienniczka mojej Milki :) i nie mogę pozostać obojętna. Postaram się do końca tygodnia przelać 100zł na pokrycie chociaż części wydatków. Proszę tylko o info czy na to konto, którego namiary posiadam :)

asieńkaboj

Od: Śro paź 14, 2009 20:02

Post » Śro sty 20, 2010 19:22 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Jeju, jeszcze to...

Jeśli amputacja okaże się niezbędna, to rzeczywiście lepiej od razu cała łapka. "Oszczędzające" zabiegi zwykle powodują, ze kikut jest obcierany i trzeba kolejnych zabiegów :? Ale...naprawdę nie ma nadziei?
Kociaki na 3 łapkach potrafią być zaskakująco sprawne, więc najważniejsze żeby Milka wyzdrowiała.

Aneta, która adoptuje Kleksika, też mi mówiła że chce wspomóc KAN wpłatą :kotek: Dziękujemy, Anetko!
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro sty 20, 2010 19:26 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

asieńkaboj pisze:Imienniczka mojej Milki :) i nie mogę pozostać obojętna. Postaram się do końca tygodnia przelać 100zł na pokrycie chociaż części wydatków. Proszę tylko o info czy na to konto, którego namiary posiadam :)

bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
możesz na radomszczańskie, info na pierwszej stronie... z dopiskiem "koty andzeliki"
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro sty 20, 2010 19:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

:1luvu: :1luvu:

szirra

[poprzednia][następna]