Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 19, 2010 15:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziękujemy wszystkim ciociom za kciukasy ;) Kiciorek idzie dzisiaj na gruntowniejszy przegląd do pani wet - apety mu dopisuje i kuwetka opanowana, katarku nie ma, oczka czyste. Będziemy informować co i jak. :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto sty 19, 2010 17:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Soso ja mam taką dzikuske ze stoczni,ze nawet nie ma szans jej wziąć na ręce
Miałam już tak dzikie koty,że waliły główkami w okna chcąc się wydostać,ale ta to już pobiła wszelkie rekordy dzikości
ona tak wieżga łapkami,tak prycha,wyje,drapie i gryzie,że ja już nie wiem co z nią będzie
Siostra jej ucieka,ale dogoniona mruczy i daje sie całować a ta nawet sika pod siebie ze strachu
Zaszywa się gdzieś po kątach,boi się kotów,ludzi i psów
MASAKRA!
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto sty 19, 2010 17:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

APEL
Pani Ala ze Stogów apeluje o pomoc
Dokarmia 50 kotów przy plaży
Potrzebna kasa na sterylki i karma dla kotów
Karolina s ma założyć wątek tycm kotom
Dzidziu czy one nie miały swojego wątku?
Czy ktos może pomóc?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto sty 19, 2010 17:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

A propo dzikusów to mi przypomina taką-jedną-czarną. Wzięta ze schroniska jako trzymiesięczny kociak. Okazało się że ma co najmniej pół roku tylko była taka mała u niedożarta.
Po dwóch dniach okazało się czemu niedożarta. Kot przez trzy dni NIC nie jadł, nie wychodził spod szafy. Potem przez kolejne kilka dni zaczęła miauczeć. Miauczeć POTWORNIE, tylko w nocy, w dzień kot znikał. Po okaleczeniu trzech osób cudem dała się załadowac do transporterka i przewiezc do weta, okazało się ze ma jakies zapalenie zołądka i miauczy, bo jest głodna, ale nie je bo ją boli. MAKABRA. Wet dał antybiotyk czy inne świństwo, ale kot za nic w świecie nie dał sobie. Nikt nie chciał ryzykowac wydrapaniem oka.

W końcu nerwowo mnie wykończyła miauczeniem i zaczęłam ją karmić na siłę. I to jaka metoda była! Rękawice spawalnicze żeby mnie nie zeżarła, brat trzymał ręcznik, ja ją w ten recznik, razem szybko kokon zawijany że kotu tylko łeb wystawał, dwie osoby trzymały ten ręcznik z wściekłą zawartością, a ja z butelki jakimś roztworem mleka dla dzieci i tego od weta ją poiłam butelką w taki sposób, ze jak nie chciała się udławić to musiała pić. Jezusmaria, do dziś pamiętam, emocje jak ta lala. I TO Z MALYM CHUDYM COSIEM, taki miala charakterek. I tak co dwie-trzy godziny przez pierwszych dwa dni, potem jak tylko zaczynała miauczeć że głodna.

I przeszło. Tak jej daliśmy w kość że zaczęła sama jeść:) A karmienie jej się po 3 dniach spodobało nawet:) To znaczy dalej pluła na prawo i lewo, ale jak rozluźniałam chwyt to siedziała w tym ręczniku, chyba na zasadzie "w sumie człowiek mnie nie dotyka bom zawinięta jest, jest ciepło więc ok".

Dzika i wredna była nawet jak urosła. WIELKA czarna kocica. DWA RAZY pamiętam że dała się pogłaskac po brzuchu. Tak to próba pogłaskania kota kończyła się konkretnym ugryzieniem. Po dwóch latach dopiero nauczyła się ze wystarczy uszczypnąć a nie odgryzać rękę. Atakowała bez żadnego warczenia czy ostrzeżenia, po prostu furia wcielona. Ale poza tym kot chodzący krok w krok, musiała być tam gdzie człowiek tyle że w odległości minimum pół metra:) Jaka dumna byłam jak zaczęła przychodzić do mnie pod koc jak oglądałam tv....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sty 19, 2010 18:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Agnieszka Marczak pisze:APEL

O i już jest potrzeba! Sabinko tą karmę która miała iść za kociakiem z Sopotu dajcie na Stogi.

Przy okazji: ustaliłam z Sabinką że kota będę doprowadzac do ładu na własny rachunek, a to co jest ustalone na jego leczenie zostaje na awarię medyczną kota i zaszczepienie w DS, gdy tylko znajdzie. Bo z tymi chorowitymi to tak jest ze w nowym domu zabawa z kk zaczyna się od poczatku...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sty 19, 2010 19:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Podrzućcie czasem Trocinka i Wiórka :D
viewtopic.php?f=13&t=106285
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto sty 19, 2010 19:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Agnieszka Marczak pisze:APEL
Dokarmia 50 kotów przy plaży
Potrzebna kasa na sterylki i karma dla kotów
Karolina s ma założyć wątek tycm kotom
Dzidziu czy one nie miały swojego wątku?
Czy ktos może pomóc?

Mogę zawieść około 15 kg karmy :)

Aga daj namiary na Panią Alę na pw.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto sty 19, 2010 20:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

W imieniu Pani Ali bardzo dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto sty 19, 2010 20:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto sty 19, 2010 22:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

LIST OD MARCINA. KAMILA WYCHODZI ZA KILKA DNI ZE SZPITALA, NIE MOŻE WRÓCIĆ DO DOMU W PRZYPADKU GDY KOCUREK NIE PÓJDZIE DO DT. PROSZĘ, BŁAGAM NIECH KTOŚ WEŹMIE TEGO KOTA NA CHOCIAŻ MIESIĄC- JA PO SKOŃCZONYM REMONCIE PRZEJMĘ I KOTKĘ I KOCURKA.:

"Dziękuję Ci Sabino za pomoc! I jednocześnie przepraszam, że zostałaś w to wszystko wciągnięta - każdy ma swoje życie i swoje sprawy, swoich zmartwień masz zapewne wiele, a jeszcze dostajesz od nas.

Pani Krysia weźmie Kruszynkę i jest bardzo szczęśliwa z tego faktu (widać, że się cieszy z faktu, że przyjdzie do niej ta koteczka i jesteśmy bardzo spokojni, że o nią zadba jak o swoją). Niestety Kadu wciąż nie ma domku tymczasowego. Osoba, która się do nas zgłosiła ma szczury i obawia się przeniesienia chorób.

Smutno mi jak na nie patrzę teraz, że sobie od nas muszą pójść - naprawdę pokochaliśmy je jak żadne inne.

Przepraszam, że tak chaotycznie i krótko. Zwaliło mi się to wszystko i nie wyrabiam czasowo (praca, studia (mam nauki na 5 dni a ledwo półtorej), szpital, adopcja, poszukiwanie mieszkania). Jeszcze muszę popisać sporo ogłoszeń.

Miłego dnia,
Marcin"
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro sty 20, 2010 0:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

poker71 ja nie mogę przekazać karmy od marcina dla p. ali, bo oni mają jeszcze w domku tego kocurka, który jednak nie poszedł do domu awaryjnego.

założyłyście wątek pomocy dla pani ali z prośbą o zbiórkę karmy dla kotów z plaży? na forum jest dużo chętnych ludzi do podania pomocnej ręki.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro sty 20, 2010 8:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Karolina s ma założyć wątek p Ali,bo ma zdjęcia tych kotków
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro sty 20, 2010 9:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Proszę napiszcie mi w jakim wieku i stanie zdrowia jest ten kotek od Marcina S
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro sty 20, 2010 21:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziewczyny, posiada ktoś kotkę max do 6 miesięcy?
Znajoma chce zaadoptować kotkę, w domu jest chłopiec prawie 5 lat. Mieszkanie w bloku. Dziecko ma jakąś awersję do czarnych kotów więc taki odpada ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro sty 20, 2010 23:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Agnieszka Marczak pisze:Proszę napiszcie mi w jakim wieku i stanie zdrowia jest ten kotek od Marcina S

agnieszko póki co kot funkcjonuje dobrze. dostał kupę zastrzyków na wzmocnienie. te koty sa na naszej stronie http://www.pkdt.pl (KAKADU I KRUSZYNKA)-na pierwszym planie i tam jest pełen ich opis oraz kontakt do kamili i marcina.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]