Moderator: Moderatorzy
Alida80 pisze:teraz bierze fortekor, famidyne, vita-pet i codzienne kroplówki podskórne
jutro powtórzenie wyników , czy mam sie bac pogorszenia czy jes szansa na lepsze???
i jeszcze pytanie-jak wygląda konsultacja z Pania z konstancina? bo wiem ze można mailowo? ile liczy za poradę?
Alida80 pisze:wyniki się poprawiły w grudniu po płukaniu a za to w styczniu mocznik i kreatynina poszły do góry...no ale wszystko okaże się jutro. najważniejsze czy 1.5 tygodniowe intensywne płukanie coś da. Trzymajcie kciuki za staruszka 16 letniego
hurr pisze:hej,
mam jeszcze jedno ważne pytanie. Weterynarz powiedział, by dawać kotu karmę dla nerkowców. Karma ma 30% białka ale kot w ogóle nie chce jej jeść, żadnej firmy, o saszetkach w ogóle szkoda gadać, próbowałam wszystkiego.
Znalazłam za to zwykłą karmę, którą kot je chętnie i ma ona 32% białka.
Czy w takim razie mogę dawać mu to jedzenie, które lubi?
cynamon i wanilia pisze:witam się na nerkowym wątku![]()
mam pytanie - czy podwyższona kreatynina jest wystarczającym powodem do stwierdzenia że koty mają problemy z nerkami?
marciav pisze:Czy to na pewno jest przewlekła niewydolność? A może mogła być ostra? Czy powinnam kota skonsultować u innego lekarza jeszcze (myślę o Pani w Konstancinie). Bo takie szybkie unormowanie wyników jest chyba dziwne. Oczywiście strasznie się cieszę, ale zastanawiam się dlaczego?
Alida80 pisze: po 1.5 tygodnia płukania kreatynina z 4 spadła na 3,8 czyli niewiele a mocznik ze 100 na 81 czyli troszeczke lepiej.
Alida80 pisze:z tego co zapamietałam to białka jest 6,5 (nie wiem jaka jednostka) a stosunek białka do kreatyniny 0,94 (przy normie do 0,6). Flora bakteryjna w normie, posiew się hoduje(tzn mam nadzieje ze sie nie wyhoduje)
Alida80 pisze:w ogóle to wyczytałama na stronie Novartis że Fortekor w początkowej fazie leczenia może powodować wzrost kreatyniny więc juz teraz nie wiem co sadzic o tym lekarstwie. no nie wiem-sprobuje ten Rubenal przez 2 tygodnie a potem to juz nie wiem na czym pozostac ewentualnie :/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 239 gości