Najwyższa pora przedstawić wszystkim Inge

Jest to koteczka w typie persa, która została bez opieki po śmierci swojej opiekunki. Ma już swoje lata około 8 i wygląda na dymną szylkretkę. Napisałam wygląda, ponieważ trafiła do nas tak skołtuniona, że trudno było określić czy jest czarna-brudna, czy dymna...napewno ma rude pasemka a po wystrzyżeniu bardziej jednak kwalifikuje się na dymną

Jest typem niejadka. Narazie szukamy co by tu Ingusi smakowało, ale to co smakuje dzisiaj - jutro już nie za bardzo. Ma cudowny charakter. Jest kontaktowa, gadatliwa, mrucząca. Nie przeszkadza jej towarzystwo innych zwierząt. Nawet ostatnio znalazłam ją przytuloną w koszyczku z innym kotem. Ma zrobione badania krwi ( morfologia, biochemia - wszystko w normie) a w środę będzie sterylizowana.

Dla przypomnienia jeszcze jedna kocia piękność tak długo czeka nieśmiała Wenecja

i elegancki dżentelmen Paulo

Gdyby ktoś szukał towarzystwa inteligentnej i mądrej suni to u mnie w dalszym ciągu na swój dom czeka Petra. Roczna sunia w typie owczarka niemieckiego z lini użytkowych

Jest mniejsza, drobniejsza ale bardzo zwinna, szybka i niesamowicie szybko ucząca się. Potrzebuje opiekuna, który lubi pracować z psem i spędzać intensywnie czas. Zosatawiona długo sama sobie przejawia instynkty niszczycielskie. Robi też za śmieciarke...nieprzypilniowana potrafi zjeść wszystko, począwszy od kocich kuwet zkończywszy na suchych piętkach, surowych ziemnikach itd

Nadaje sie zarówno do domu z ogrodem jak i do mieszkania w bloku. Warunkiem jest duża porcja ruchu i pracy z człowiekiem. Puszczona sama na ogród może wyczyniać różne rzeczy

Lubi towarzystwo innych psów, koty toleruje za to koty nie lubią jej, bo bywa niedelikatna w zabawach z nimi. Jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana

Szybko się uczy tych dobrych i złych rzeczy