SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 18, 2010 9:44 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Agness78 pisze:Ten kotek jest bardzo zestresowany, Pani Krysia mówiła że całe dnie spędza pod paletą, wychodzi tylko w nocy.
Chyba boi się innych kotów :( wygląda na domowego pieszczocha DT/DS na CITO!!!
Obrazek

Obrazek

Może leśna mogłaby nam coś więcej o tym kotku powiedzieć?
Chciałabym założyć mu wątek.... on był taki przerażony jak podnieśliśmy tą "paletę" pod którą koczował...
bidulek chował się pod kocyk.... podobno siedzi tam cały czas :cry:
Ile ona ma lat? pamiętacie skąd on jest? ktos kojarzy tego kotka?

Kruszyna zaktualizuj tytuł wątku, gdzie nowe zdjęcia :wink:
Ostatnio edytowano Pon sty 18, 2010 9:45 przez Agness78, łącznie edytowano 1 raz

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sty 18, 2010 9:45 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

dziewczyny mam prośbę,czy ktoś kto ma kontakt z panią kierowniczką nie mógłby z nią spokojnie porozmawiać na temat kotków po wypadku i ustalić zasady, że np. taki kotek jest od razu zaworzony na kompleksowe badanie na uniwersytet wrocławski lub np. do Intervedu i dopiero po badaniach wraca do schronu. współpraca się poprawiła, więc może i te zasady uda się ustalić.

nie mogę dojść do siebie po śmierci tego koteczka, cały czas zastanawia mnie co to mogło być, czy miał uszkodzon kręgosłup i po prostu dlatego że się ruszał kręgosłup złamał się całkowicie, czy też miał jakiś narząd wewnątrz uszkodzony i akurat w tym momencie pękł, czy też miał skrzep który doszedł do serduszka :-( on tak płakał :-(
może gdyby był dobrze zdiagnozowany dzisiaj by żył....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon sty 18, 2010 9:48 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

mawin pisze:dziewczyny mam prośbę,czy ktoś kto ma kontakt z panią kierowniczką nie mógłby z nią spokojnie porozmawiać na temat kotków po wypadku i ustalić zasady, że np. taki kotek jest od razu zaworzony na kompleksowe badanie na uniwersytet wrocławski lub np. do Intervedu i dopiero po badaniach wraca do schronu. współpraca się poprawiła, więc może i te zasady uda się ustalić.

nie mogę dojść do siebie po śmierci tego koteczka, cały czas zastanawia mnie co to mogło być, czy miał uszkodzon kręgosłup i po prostu dlatego że się ruszał kręgosłup złamał się całkowicie, czy też miał jakiś narząd wewnątrz uszkodzony i akurat w tym momencie pękł, czy też miał skrzep który doszedł do serduszka :-( on tak płakał :-(

zwłaszcza że kotek był przyjęty do schroniska 13 stycznia.... czyli 5 dni siedział w klatce....
Na kartce nic nie było napisane więcej, więc nie wiem czy miał jakiekolwiek badania :cry: :cry: :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sty 18, 2010 10:08 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Mruczeńka1981 pisze:
Kruszyna pisze:
Gibutkowa pisze:Dziewczyny nie zapominajcie o tym ilu kotkom pomogłyście znaleźć domy, szczególnie w takich chwilach nie zapominajcie.
A oto jeden z dowodów, ciekawe kto pozna:
Obrazek

Antek?

Halinka u Dulencji?

:ok: :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 18, 2010 17:27 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Halinka = dawniej Czarka? ;)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon sty 18, 2010 17:29 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

W sobotę, kiedy do Poznania jechał Biały, do Berlina pojechała szóstka wspaniałych :) Kotki zrobiły bardzo dobre wrażenie i nasi zachodni sąsiedzi "są nimi zachwyceni" :)

Mam nadzieję, że dalsza współpraca będzie możliwa :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon sty 18, 2010 17:30 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

a nauczone niemieckiego :lol: :1luvu: super wiesci :ok:
krynia08

Post » Pon sty 18, 2010 17:36 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Lulek trochę się "wyluzował" i nawet zaprzyjaźnił z malutkim kotkiem, który też czekał na wyjazd do Niemiec :)

Czarny duży kocurro miał biegunkę, więc zaraz po przyjeździe dostał kroplówkę, qpole się normują. Wszystkie zostały porządnie odrobaczone (robali było ponoć multum...), przbadane i są już gotowe do adopcji :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon sty 18, 2010 17:39 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Hura :dance2: :dance:
czekamy na dalsze transporty i dziękujemy Przewoźnikom :1luvu:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon sty 18, 2010 18:09 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Kruszyna pisze:Halinka = dawniej Czarka? ;)

TAK

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon sty 18, 2010 18:10 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Mruczeńka1981 pisze:Hura :dance2: :dance:
czekamy na dalsze transporty i dziękujemy Przewoźnikom :1luvu:

:piwa: :birthday: :dance: :dance2: :1luvu:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto sty 19, 2010 0:08 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

ulvhedinn pisze:Dobra już wsztko wiem o białym. To albinosek, czysto biały (no aktualnie brudno )niebieskie oczy. Głuchy, niedowidzący (ale nie całkiem, wodzi spojrzeniem, mruży oczy na flesz, a nawet na lekkie światło). Ma wrzodziejące zapalenie ucha w trakcie leczenia i prawdopodobne problemy białaskowe- nadwrażliwość na światło etc. Żył na działkach, jest raczej dziki (ale myślę że do oswojenia), podobno niekuwetowy. Biedul był wytraszony, ale nawet mnie nie osyczał specjalnie...

Kilka informacji o białym dla tych, którzy nie trafili do mojego wątku. Otrzymał imię Misza. Dobrze widzi i słyszy. Światło mu nie przeszkadza. W małżowinie usznej ma ogromną przetokę a w dziurach dzikie mięso. Nie ma rapy i być może uda się ucho uratować. Wątpię, aby w schronisku robiono cokolwiek przy kocie. W uszach miał świerzbowca, w sierści wielkie pchły. Ładnie je, pije i korzysta z kuwety. Jest stary i nie ma większości zębów a na pozostałych jest spory kamień. Nie wiem czy miał kontakt bezpośredni z człowiekiem, ale dzisiaj nie było już problemu z jego obsługą u weta. Dzisiaj też pierwszy raz próbowałam karmić go z ręki. Na zachętę dostał trochę gotowanej szynki i mam nadzieję, że zbytnio się do niej nie przyzwyczai. :arrow: Filmik.

Obrazek Obrazek

Oczywiście nie mam do nikogo pretensji o wcześniej podane informacje o kocie. Wiem jak jest w schroniskach. Jak wygląda przyjmowanie i leczenie kotów z ulicy a zwłaszcza tych niezbyt miłych. Kot w schronisku zachowuje się całkiem inaczej niż w domu nawet tak mocno zakoconym jak mój. Dlatego też trzeba zabierać koty ze schronisk do domów tymczasowych.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto sty 19, 2010 9:20 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Jakie dobre wiesci z samego rana :) Bardo mu do pyszczka pasuje ten kołnierz :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto sty 19, 2010 11:31 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

Agness wystawiłas bazarek? Podaj linka

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto sty 19, 2010 13:01 Re: SchronWro zdj.76 SZUKAMY DOMU DLA DWÓCH KALEKICH KOTEK

zacytuję sama siebie:
mawin pisze:dziewczyny mam prośbę,czy ktoś kto ma kontakt z panią kierowniczką nie mógłby z nią spokojnie porozmawiać na temat kotków po wypadku i ustalić zasady, że np. taki kotek jest od razu zaworzony na kompleksowe badanie na uniwersytet wrocławski lub np. do Intervedu i dopiero po badaniach wraca do schronu. współpraca się poprawiła, więc może i te zasady uda się ustalić.

nie mogę dojść do siebie po śmierci tego koteczka, cały czas zastanawia mnie co to mogło być, czy miał uszkodzon kręgosłup i po prostu dlatego że się ruszał kręgosłup złamał się całkowicie, czy też miał jakiś narząd wewnątrz uszkodzony i akurat w tym momencie pękł, czy też miał skrzep który doszedł do serduszka on tak płakał
[/quote]

ja się niestety do takich rozmów nie nadaję :-( ktoś kto umie spokojnie o takich kwestiach rozmawiać powinien porozmawiać na ten temat z kierowniczką schroniska, jeśli nikt nie spróbuje to nie będzie wiadomo, czy tego nie można zmienić a może uda się ustalić zasady i kolejny kotek po wypadku będzie miał lepiej.....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]