devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 18:24 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

powodzenia w poszukiwaniach, szkoda, ze ja już nie mam miejsca na drugiego, bo też jestem zakochana w rasie, ale z drugiej strony, drugiego devona z takim charakterem jak Pati to i tak nie znajdę :wink:
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Czw sty 14, 2010 17:38 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

a co tu tak cicho?

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Sob sty 16, 2010 11:49 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

taki troszkę opuszczony ten temat to może choć ja coś napiszę, w poniedziałek idziemy na kolejną kontrolę świerzbu-jeśli i tym razem nic nie wyjdzie pod mikroskopem to będzie można 100% powiedzieć, że Pati świerzbu nie ma, co do oczu to chyba jednak będą potrzebne kropelki, co prawda ropki nie są jakieś wielkie, ale jednak jest ich zdecydowanie więcej niż u drugiego kota-będę chciała żeby wet pobrał wymaz, bo 3 antybiotyk "na oko" to mi się ten pomysł nie podoba, Pati została odrobaczona-kompleksowym odrobaczaczem (stronghold nie działa na tasiemca, więc wolałam się upewnić, że czyściutko ma w brzuszku-tym bardziej, że ciągle liże nam talerze i kanapki :mrgreen: )-niedługo zostanie zaszczepiona-szczepienie ma z grudnia 2008-niby ważne więcej niż rok, ale wolę je powtórzyć-raczej nie mam zaufania do tej baby co się jej pozbyła i wpisów w jej książeczce, piszcie, piszcie dziewczyny, bo smutno tutaj, Gosia, Haus nadal u Ciebie? Idę na kilka dni do szpitala w tym tygodniu i mam nadzieję, że jak wrócę to będę miała tu do przeczytania kilka stron :wink:

edit: jeszcze mi się przypomniało, że Pati już odrobinę schudła i nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba ma bardziej falistą sierść, pewnie efekt dobrej karmy u Gosi i u nas :1luvu:

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Nie sty 17, 2010 16:05 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

sama z sobą w tym wątku piszę, ale się pochwalę, a co tam-dziś z Gerym zdaliśmy egzamin kynoterapeutyczny pierwszego stopnia i w domu mam już oficjalnie psa wizytującego czyli takiego, który odwiedza szkoły, przedszkola, szpitale itp.

ciekawe czy Pati by się nadawała na felinoterapeutę? 8)

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Nie sty 17, 2010 17:01 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

Gratuluję zdanego egzaminu !!!
Wirka
Obrazek
moje stforki -wytforki hi hi http://wylegarnia.com/artysci/1863,Afrus

Ewa Lutomska

Od: Pon wrz 21, 2009 9:54

Post » Nie sty 17, 2010 17:11 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

gratulacje!!! a ja czasu ostatnio nie mam bo chodzę za Białą Glizda i sprzątam
to co ona nabroi;)
foty!!! foty!!! ja czasami tez sama w tym wątku piszę:) a nowe domki zapomniały o matce przełożonej :( i relacji zbyt często nie zdają:(
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Nie sty 17, 2010 17:25 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

ja pamiętam, ale idę do szpitala więc trochę się denerwuję, ale jak wrócę to obiecuję zdjęcia :)

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Pon sty 18, 2010 18:23 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

na szybko, przed jutrzejszym szpitalem piszę: kolejna wizyta u weterynarza i wymaz potwierdziły brak świerzbu :piwa: Pati została zaszczepiona jako kot w pełni zdrowy :)

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Wto sty 19, 2010 22:38 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

mój TŻ dostał garba :lol:
Obrazek Obrazek i tak non-stop :wink:
ale czasami Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro sty 20, 2010 10:05 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

nie chcieli mnie w szpitalu więc zdjęcia będą wcześniej, Sherina, my też mamy takiego garba :D

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Śro sty 20, 2010 10:22 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

yogusia .,ale u sheriny tylko tż. z garbem :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sty 20, 2010 12:26 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

a widzisz, a u nas mamy oboje garba, żeby było sprawiedliwie :) ale jak już jesteśmy przy garbatych TŻetach to proszę:
Obrazek

dodam jeszcze jedno zdjęcie, bo jak się okazuje to, że kot ma do spanie posłanka, domki i rękawy niewiele znaczy, najważniejsze w życiu kota są pudełka:
Obrazek
pudełko zrobione z pudła od drapaka przez mojego TŻeta dla Yogi, która pudełka kocha, okazało się być ulubionym miejscem do spania Pati i po co ja kupowałam te wszystkie drogie budki itp. :mrgreen:

rodzinna narada
Obrazek

szkolenie klikerowe psów-pozycja "siad"
Obrazek

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Śro sty 20, 2010 21:09 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

No!!! :D :D
bo już sie miałam pogniewać ;)
zdjęcie świetne, widać że panienki bezproblemowo sie zadomowiły:) mi tęskno za Pati trochę....... Biała Glizda jest zdecydowanie dzieckiem z adhd i nie spi grzecznie pod kocykami jak Patinka, ostatnio niewiele brakowało a przyprawiłaby Jazza o zawał, facet sie tak przestraszył że nawet włosy między pazurkami mu dęba stanęły!! jeszcze tak puchatego kota nie miałam ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Czw sty 21, 2010 8:27 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

u nas jeszcze z zaprzyjaźnieniem się z Yogą jest bardzo różnie, nadal się raczej unikają i czasami jeszcze jakieś syczenie i gonienie odchodzi, ale czas jest najlepszym lekarstwem

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Pt sty 22, 2010 19:06 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. Głową w dół..

Biała Glizda niepodzielnie króluje w cieplutkiej łazience, w łaskawości swojej pozwala Trolowi Bagiennemu przycupnąć na dywaniku, ale reszta futer sio!! Wychodzi na jedzonko, na biegi przełajowe, i na zwalanie tego co jeszcze nie zwalone. a czasami wychodzić jej sie nie chce, i w pełni korzysta z dobrodziejstw "prywatnego wodopoju" 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

[poprzednia][następna]