» Nie sty 17, 2010 12:27
Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!
Jeżeli będą podawać Caniserin to powinni mieć pod ręką zestaw przeciwwstrząsowy - podobno rzadko, ale może wystąpić reakcja. Natomiast podanie surowicy z krwi innego kota jest bezpieczne w 100%. Miałam trzy tymczasiki malutkie z pierwszymi objawami - dwa mi wcześniej odeszły. Dziewczyny mi na forum pomogły, znalazły ozdrowieńca w Krakowie, tam Krakvet robi takie zabiegi. Dawców było w sumie trzech (warto miec rezerwowego jakby coś nie wypaliło z jednym, jak jest kilka kotów chorych to jeden może z resztą nie wystarczyć) - pobrali krew, podali maluchom odwirowaną surowicę i w oczach odżyły niemal. W surowicy kot dostaje gotowe przeciwciała. Wymaga potem oczywiście doleczenia, w zależności od zaawansowania choroby może nawadniania, dożywiania podskórnego, ale się zbiera. No i reszta kotów, ta która miała kontakt obowiązkowo też powinna dostać - jeśli nie były szczepione to prawdopodobnie zachorują. Chociaż... Moje nie zachorowały a chłopaki na pewno nieszczepione, Futro nie wiem, @@ dawno temu i po razie. Futro coś tam zaczęła, chłopaki raczej kk połapały ale delikatnie.