LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 16, 2010 16:10 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

W Wielgowie weszłyśmy do baraczku i zamarłyśmy - tliło się posłanie kotów przy piecu. Smród, dym i wystraszone koty.
Gdzieś tam kilka stron wcześniej był nasz apel w sprawie nowego pieca na który nie było odzewu.
ten piec jest po prostu dziurawy i żar wypalił w leżącym tam swetrze i jakimś kocu wielka dziurę. Gdybyśmy nie przyjechały koty pewnie by marnie skończyły ...
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob sty 16, 2010 16:29 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Atmosfera nie jest wlasciwie zadna bo naskoczylam na Bogu winnego salpsa .On znowu denerwuje sie bo widzi jak to wszystko wyglada i ja sie nie dziwie .Co ciekawe nie ma tu glownych zainteresowanych czyli karmicieli -Leszka reprezentujacego Wiole i Kasie ,ktora uniosla sie honorem .
Teraz bedzie przydlugawy opis dzisiejszej wyprawy. Najpierw pojechalysmy z agiis na lotnisko poszukac Zjawy . Dosyc dlugo chodzilysmy,wolalysmy ,niestety bezskutecznie .Kota na teczy nie ma.Rozmawialam z Panstwem ,ktorzy dokarmiaja tam koty przy parkingu . Mowili ,ze Zjawa nie przychodzi mniej wiecej od zeszlego poniedzialku .Kojarza to z okresem kiedy spadl tak duzy snieg. Do tego czasu Zjawa codziennie przybiegal na parking Teczy wyglodzony a potem wracal na lotnisko. Z lotniska przychodza tam tez inne koty ,czarny,bury i jeszcze jakies 2 . Zjawa juz w kazdym razie nie pokazuje się.
Za goralem znalazlysmy bardzo wyglodzonego kota .Chudy mimo grubego futra ( na zdjeciu tego tak nie widac) , brudny .Nie wiem kiedy ten kot jadl ostatnio bo po prostu rzucil sie na miske z jedzeniem i wbijal caly pyszczek zeby jak najwiecej i najszybciej zjesc . To jego fotki:
Obrazek Obrazek Obrazek
Po chwili przyszla Łatka . Ma cale jakies zolto –brazowe futro i nie wyglada najlepiej .
Oba koty drapia się jak wsciekle.Chyba zapchlone sa na maxa .
Obrazek Obrazek

Teraz o Wielgowie. Poniewaz spóźniłyśmy się wiec w piecu było już napalone . Pomijając to ,ze nie widziałam nigdzie narabanego drzewa ani wegla domyślam się ,ze Wiola pali czym się da .
Tu skladam wyrazy współczucia ,ze nie ma zadnego chlopa ,który złapałby za jakas spalinowa pile i napilowal jej tego drzewa chociażby . To naprawde nie jest robota dla drobniutkiej kobiety jaka jest Wiolka.Leszek najwyraźniej uznal ,ze nowy piec jest niepotrzebny ,bo nadal stoi ten stary . Gdy weszłyśmy palila się wlasnie kurtka ,która leżała obok pieca .Prawdopodobnie zar wypadl z dziurawego pieca i zaczęło się kopcic. Dzieki Bogu w dobrym momencie przyjechałyśmy bo koty by się zaczadzily gdyby zajal się koc i koldra obok . Widok pieca jest porażający.Ma się wrazenie ,ze za moment wysypie się z niego zar,tak cieniutkie sa ścianki. I w koncu dojdzie do nieszczęścia .
Obrazek Obrazek
Umyłyśmy miski ,posprzątałyśmy kuwety ,dałyśmy kotom suchej karmy i cieplej wody do picia .Na miejsce przemoczonych rzeczy położyłyśmy suche polarowe bluzy . Wygłaskałyśmy koty,które dopraszaly się o to. Rude koty sa bardzo chore .Zwlaszcza jeden wyciągał pyszczek do jedzenia ale miał tak zatkany nos ,ze zamiast zjesc zaczal charczec . U drugiego widac było krew kolo noska . Jeszcze jeden burasek jest chory ale nie wiem czy to jest Bury czy ten nowy lotniskowiec . Nie wiem czy te koty były u weterynarza bo zadnych wiesci stamtąd nie mamy przeciez.
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozostale koty wydaja się być w dosyc dobrej formie . Jedno jest pewne ,ze lotniskowce nie maja już takiego futra jak wczesniej i wypuszczenie ich na tak duzy mroz skończyłoby się zle .
A to już pozostale zdjęcia :
Szpiegowa – kicia jest niesamowita . Prawie na plecy mi wskoczyla bo tak strasznie chciala żeby ja miziac. Zdjęć nie mogłam robic bo caly czas strzelala mi baranki w wyciagniety aparat .Ona kocha ludzi i trzeba jej jak najszybciej znaleźć domek .Ktos kto ja zaadoptuje będzie miał przekochanego kota . To samo Plamka czyli Chylińska .Obie garnely się do rak okrutnie.

Obrazek Obrazek
Plamka pomagala agiis myc miski .
Obrazek Obrazek
I w ogole te 2 koty plus czarny kicius caly czas domagaly się uwagi.Czarne diablatko darlo się na chama żeby brac go na rece albo chociaz głaskać.
Obrazek Obrazek Obrazek
Sznurek od kurtki okazal się być fajna zabawka
Obrazek
A to reszta kotow:
Nie wiem co to za koty ,być może jeden z nich to Rudzia a drugi…nie mam pojecia ,moze to ten zabrany ostatnio zza domu gorala.
Obrazek
To chyba Popiołek:
Obrazek

Duzy:
Obrazek

Z kotow lotniskowych widziałam wiec: Plamke, Szpiegowa, Rudego, Lewka , Rudzie ,Dużego ,jeden z szarakow to pewnie był Bury .Nie widziałam Koczura i Noska. Zaglądałam pod lozka wiec nie bardzo rozumiem gdzie się schowaly .Czy Koczur i Nosek sa w Wielgowie? Chcialabym wiedziec.Reszta kotow w baraku to nie sa lotniskowce czyli jest 7 kotow z lotniska .
Wiole widzialam zza plotu .Myslalam ,ze zajdzie tam do nas ,ale nie przyszla. Pozniej nie moglysmy wejsc do niej bo brama i bramka zamkniete na klodke .
Przez szpare w plocie nie odwazylysmy sie przejsc bo Borys nie byl przyjaznie nastawiony. Wolalam dluzszy czas ,ale albo Wioli juz nie bylo albo nie slyszala .
Jesli o czyms zapomnialam napisac to mam nadzieje,ze agiis przypomni .
Wnioski :
1. Agiis zamowila karme w Vivie i lotniskowce beda jej mialy na caly miesiac
2. Dyrektor kolejowy albo mnie unika albo faktycznie jest w rozjazdach i nie sposob sie z nim skontaktowac w zwiazku z czym wypadaloby jednak cos z tym bunkrem zrobic . Ktos oferowal wykladzine pcv wiec trzeba by polozyc plachty styropianu na podloge a na to wykladzine .Bedzie zdecydowanie latwiej zamiatac czy zetrzec podloge na mokro a kotom bedzie cieplej,bo strasznie ciegnie od podlogi. Poki czegos nie zrobi sie z tym dachem woda bedzie lala .Miala tam byc jakas plandeka,ale nadal jej nie ma.
3. Koty przechodza pod plotem w niektorych miejscach.Leszek obiecywal z drutu porobic szpilki i docisnac druty ogrodzenia do ziemi. Na razie nadal tego nie ma.
4.Nie ma opalu ,ze nie wspomne o dziurawym i zagrazajacym kociemu zyciu piecu .
5. Koty stracily swoje grube futro i trzeba poczekac az mrozy odpuszcza z wypuszczaniem .
6. Chcialabym wiedziec gdzie jest Koczur i Nosek, bo albo ja kotow nie rozrozniam albo ich tam nie ma, a tym samym nie wiem co mam napisac wirtualnym opiekunom.
7. Bardzo potrzebne sa koce ,koldry,bluzy polarowe,welniane swetry .Cokolwiek czym daloby sie zastapic zasikane legowiska kocie . Smrod w srodku robi sie powalajacy i trzeba by to wszystko powymieniac .
Ostatnio edytowano Sob sty 16, 2010 20:10 przez kya, łącznie edytowano 2 razy

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob sty 16, 2010 16:53 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Obrazek
to czerwone to jak widać boki pieca - cieniutkie, dziurawe, rozgrzane na maxa z wysypującym się żarem. Drugi bok taki sam. Obok spią koty bo ciepło, a piec wygląda jakby się miał za chwilę zawalić. Boję się myśleć co będzie jeśli sytuacja z dzisiaj się powtórzy a nikt w porę tam nie wejdzie :strach:
Vidal apeluję o zakup pieca!!! niezależnie od fi czy innych parametrów

agiis-s

Post » Nie sty 17, 2010 10:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Salps czy mozemy jakos umowic sie na zwrot klatki i transporterka o jakiejs przyzwoitej ( nie w godzinach pracy) porze?

kya

Post » Nie sty 17, 2010 10:10 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

podrzucam bo może komuś los tych kotów nie jest obojętny

agiis-s

Post » Nie sty 17, 2010 13:39 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Vidal słoneczko czekamy na ciebie

agiis-s

Post » Nie sty 17, 2010 20:32 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

W związku z absolutną niemożnością dogadania się z Leszkiem i Wiolka od teraz sprawami Wielgowa zajmował się będzie salps.

dodam tylko ze jest mi ogromnie przykro - zostałam potraktowana jak wróg, natręt, kłamca i złodziej

p.s.
zamierzam zabrać na DT dwa koty z baraku

agiis-s

Post » Nie sty 17, 2010 20:44 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Po tym co uslyszalam dzisiaj od agiis po spotkaniu z Wiola mam wrazenie ,ze jestem intruzem w Wielgowie dlatego wycofuje sie . Na moim watku jest opiekunka wirtualna Noska ,przekieruje ja tutaj by uzyskala informacje o swoim podpopiecznym.
Pozdrawiam.

kya

Post » Nie sty 17, 2010 21:04 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Witam wszystkich i melduję się na wątku.
Jestem opiekunem wirtualnym Noska. Mam nadzieję, ze kociak się znajdzie i czekam na dobre nowiny.

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Wto sty 19, 2010 15:55 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Co z jedzeniem z Vivy Lotniskowce nie mają już co jeść. Bardzo prosze o odpowiedź kiedy ta karma będzie.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Od: Czw lis 19, 2009 18:17

Post » Wto sty 19, 2010 16:36 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Jedzenie jest zamowione przez agiis wiec reszta pytan chyba nie do niej .
Wszystkie operacje finansowe sa na stronie Vivy,wystarczylo wejsc i sprawdzic .Jesli wczoraj wyplacono pieniedza to pewnie lada dzien karma dojdzie.
Obrazek

kya

Post » Wto sty 19, 2010 19:22 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ja czekam na informację co się stało z kotami, które były w baraku a dziś ich tam nie ma

agiis-s

Post » Wto sty 19, 2010 19:51 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

agiis-s pisze:ja czekam na informację co się stało z kotami, które były w baraku a dziś ich tam nie ma

To pytanie to chyba nie do mnie. Pisałem kilka postów wyżej że jeden z lotniskowców poszedł do adopcji.Zabrała go Kasia. Tyle wiem.
Ostatnio edytowano Wto sty 19, 2010 20:03 przez salps, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Post » Wto sty 19, 2010 19:57 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya pisze:Jedzenie jest zamowione przez agiis wiec reszta pytan chyba nie do niej .
Wszystkie operacje finansowe sa na stronie Vivy,wystarczylo wejsc i sprawdzic .Jesli wczoraj wyplacono pieniedza to pewnie lada dzien karma dojdzie.
Obrazek

Niestety ja nie znam się na Vivie a agiis-s ma mi dopiero przekazać wszystkie info na ten temat więc bardzo proszę bez docinków w moim kierunku. Jeśli można to mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie to przyjedzie i skąd będzie wiadomo że to już jedzie albo przyjechało? Czy dostawca tego towaru ma jakiś adres kontaktowy lub numer telefonu i wie komu to dostarczyć?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

salps

Post » Wto sty 19, 2010 20:02 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

jedzenie ma przyjść do mnie - dam znać jak dotrze

agiis-s

[poprzednia][następna]