Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 15, 2010 19:10 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

wysłałam pw - kwiatkowa :aniolek:
Dziękujemy, dziękujemy bardzo w poniedziałek spróbuję wziąśc od wetki zestawienie tego co już Maniowi zrobiliśmy i wrzuce na forum :) Żeby było wiadomo na bierząco :ok:

I jeszcze chciałam podziękować osobom które wsparły Maniusia poprzez bazarek kwiatkowej. Gdyby nie pomoc z waszej strony (was wszystkich) to Manio dalej by siedział i dosłownie GNIŁ w schronisku :!: :!: :!:
Ostatnio edytowano Pt sty 15, 2010 19:17 przez Miss, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt sty 15, 2010 19:15 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Patrzcie co dostałam:
"witam ponownie. Żeeby dostac ten talon na kastracje musisz zlożyć podanie do Urzędu Miasta Lublin Wydzial Ochrony Środowiska referat do spraw Nadzoru i Kontroli. Wystarczy tylko to podanie i dodatkowo kot musi być dziki. talonów jeszcze nie ma ale jak sie pojawia to koleżanka odrazu jeden zarezerwuje i da mi znać tak wie będziemy w kontakcie. Złóż to podanie. Tylko ja nie powiem Ci kiedy będa te talony. Pozdrowionka"
Obrazek

Miss

Post » Pt sty 15, 2010 19:30 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Wysłałam pieniądze.
Wszystkie szczegóły wypisałam na pw.
Zdrówka dla Maniusia :ok:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pt sty 15, 2010 20:16 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Za bazarkową bluzeczkę mam już na koncie 20 zł :ok: grosik do grosika, jakoś się zbierze!

Alexis_86_

Od: Nie gru 20, 2009 11:49

Post » Pt sty 15, 2010 22:06 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

:1luvu: :oops: Nie wiem co powiedzieć :oops:
Obrazek

Miss

Post » Pt sty 15, 2010 23:20 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Pieniądze dostarczę osobiście :P to pogadamy :mrgreen: czekamy jeszcze na koniec bazarku.

Alexis_86_

Post » Sob sty 16, 2010 0:00 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Podniosę Kotka :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob sty 16, 2010 17:43 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Miss jak Maniuś? Co z jego słuchem, lepiej coś?

Alexis_86_

Post » Sob sty 16, 2010 18:12 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Jestem. Dopiero co weszłam na forum. Z Mania słuchem już nie będzie niestety lepiej. P. wet zaproponowała kilka "prób" typu szeleszczenie folią aluminową stojąc za nim itp. Ja nawet krzyczałam do Maniusiowego uszka kiedy on spał. Upuszczałam obok niego pustą puszkę po karmie na posadzkę, przystawiłam mu dzwoniący telefon raz do jednego, raz do drugiego ucha. ZERO REAKCJI :!: Maniuś jest głuchy i tak juz raczej zostanie :evil: Zaglądałam dziś do uszek. Nie są już nawet czerwone. Są ładne, bez wydzieliny i zapachu. Niestety Maniusiem człowiek zainteresował się za późno :(
Anda - ja chyba jednak będę musiała się udać do dr Balickiego. Tak przynajmniej dziś usłyszałam od znajomej która robi doktorat na Głębokiej. W poniedziałek idziemy do NOE na kontrolę i p. Aneta jeszcze wszystko obejrzy, ale chyba tego typu operację/zabieg musi wykonać specjalista. Wszystko się wyklaruje w poniedziałek.
Przeczytałam jeszcze raz cały Maniusowy wątek i muszę powiedzieć, że:
- w schronie wolontariuszka mówiła, że ma KK. Nie ma. Ciocia kwiatkowa może zajrzeć do nas bez obaw.
- zachowanie Mańka - 95% poprawa :ryk: Nie chodzi już i nie drze się w niebogłosy. Przesypiam całe noce. Manio czuje, że ma dom. Jest zadowolony :ok: jego ulubione zajęcia to jedzenie i zabawa ze Stefanem.
- kichanie to było przeziębienie. Powoli już przechodzi. Czasem mu się tylko kichnie.

Teraz mogę szczerze powiedziec: cieszę się i nie żałuję, że zabrałam go ze schronu !!!!!
Muszę przyznać, że czasami miałam ochotę go odwieźdż do schronu lub udusić. Szczególnie kiedy patrzyłam na zegarek była 7 rano a ja jeszcze nei spałam
Zaraz wrzucimy jakies fajowe zdjęcie z dzisiejszych harców :D
:kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 16, 2010 18:16 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Miss pisze: Ciocia kwiatkowa może zajrzeć do nas bez obaw.

A ja, a ja?? :kotek:

Na dobry domek trafił :1luvu: Maniuś nadaje się tylko do bloku- w wychodzącym domu z ogrodem mógłby przecież nie usłyszeć jadącego samochodu bądź psa.
A oczka? On jednak coś widzi?

Alexis_86_

Post » Sob sty 16, 2010 18:34 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

takie głaski Manio lubi najbardziej :ok:

Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 16, 2010 18:36 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Na taki obraz własnie czekałam :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

tu Manio nawet chwilkę wygrywał :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 16, 2010 18:37 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Alexis_86_ pisze:
Miss pisze: Ciocia kwiatkowa może zajrzeć do nas bez obaw.

A ja, a ja?? :kotek:

Na dobry domek trafił :1luvu: Maniuś nadaje się tylko do bloku- w wychodzącym domu z ogrodem mógłby przecież nie usłyszeć jadącego samochodu bądź psa.
A oczka? On jednak coś widzi?

Alexis - kiedy tylko zechcesz :ok:
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 16, 2010 18:39 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

Pozniej chciałam Maniusiowi pokazać świat, ale Stefan zaraz przybiegł i próbował go zrzucić :roll:

Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Sob sty 16, 2010 18:45 Re: Niepełnosprytny Maniuś - leczymy, leczymy, leczymy!

:ok: :ok:
A Manio widzi dobrze?

Skończy się bazarek, to wpadnę z pieniążkami :kotek:

Alexis_86_

[poprzednia][następna]