(') Wątek Fredzi tyjącej (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 11:08 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

oj nie wiem czy jest taka opcja - myśmy ostatnio robili sobie upoważnienia i trzeba było druk na poczcie wypełnić i go opłacić znaczkami pocztowymi.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw sty 14, 2010 15:17 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

ewung pisze:oj nie wiem czy jest taka opcja - myśmy ostatnio robili sobie upoważnienia i trzeba było druk na poczcie wypełnić i go opłacić znaczkami pocztowymi.

bez sensu :evil:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sty 14, 2010 15:22 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Gosiara pisze:Ja glosuję codziennie :)

Gdzie i na co głosujecie?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 14, 2010 15:24 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

zobacz podpis u Formicy :)

Kociara82

Post » Czw sty 14, 2010 15:25 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Kociara82 pisze:
ewung pisze:oj nie wiem czy jest taka opcja - myśmy ostatnio robili sobie upoważnienia i trzeba było druk na poczcie wypełnić i go opłacić znaczkami pocztowymi.

Jak bez sensu? To oczywiste przecież: Jeśli nie możesz iść na pocztę jest rada. Idź na pocztę i wyrób komuś upoważnienie :evil:
Sorki, ale Poczta Polska i TEPSa to zuo!
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw sty 14, 2010 15:43 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Zofia&Sasza pisze:
Kociara82 pisze:

Jak bez sensu? To oczywiste przecież: Jeśli nie możesz iść na pocztę jest rada. Idź na pocztę i wyrób komuś upoważnienie :evil:
Sorki, ale Poczta Polska i TEPSa to zuo!
no fakt, jest sens...
...zdarcia z czlowieka ostatniego grosza :D

Kociara82

Post » Czw sty 14, 2010 15:49 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Dziękuję bardzo - byłam i kliknęłam a czyja to córeczka?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sty 14, 2010 16:24 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Córcia Formicy :)
Gosiara

Post » Czw sty 14, 2010 16:30 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Tak myślałam chociaż ze zdjęć z Fredzią pamiętam tylko większą dziewczynkę :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sty 14, 2010 22:20 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Na tym wątku viewtopic.php?f=8&t=104320&start=1035 uczestniczyłam w innym konkursie polegającym też na klikaniu… można było zdobyć meble do pokoju dziecięcego – konkurs właśnie się zakończył i na wątku napisałam taki post:
Na wątek zaglądam w dalszym ciągu a dziś znalazłam sobie następne klikanie - konkurs fotograficzny i zdjęcie córeczki Formici z Zabrza http://pl.lennylamb.com/#user/show_photo/124 . Formica leczyła Fredzię[*] tyjącą...

..........

Koleżanki się upominają:

Super fotka. :1luvu: Dajcie to gdzieś tak żeby ludzie znaleźli i poklikali - tu zginie.
.............

Inna Koleżanka:
kliknięte
Tam można wygrać chustę? Mogliby się postarać o lepsze nagrody :roll:
Ja cały czas mam nadzieję, że wyda się, że wszyscy od 1 do 5 miejsca oszukiwali i będziemy mieć mebelki :lol:

.......
Z mojej strony - czy gdzieś jest taki podlinkowany napis informacja o konkursie jak w podpisie u Formici :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt sty 15, 2010 13:21 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Kociara82 pisze:

Ano, bez sensu. Placic za znaczki? w tym kraju wszystko musisz sam zalatwiac i jeszcze z ciebie zedra. Ale jak nasz listonosz listy polecone po dwoch tygodniach przynosil, albo w ogole nie nosil przez miesiac a potem hurtem byle jak wrzucal (mialam listy do sasiada dwie kamienice dalej) to bylo git.
No ale co zrobimy. Czasami takie upowaznienie po prostu jest konieczne i tyle, trzeba miec to trzeba...

Formico droga, jak sie miewa Nataniel?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt sty 15, 2010 13:53 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

Głosujemy, głosujemy...Zdjęcie bardzo mi się podoba...

Co do poczty...ja nie raz dawałam dowód komuś innemu i odbierał za mnie. Panie na poczcie nie porównują zdjęcia z osobą. No a zwłaszcza teraz kiedy zima, czerwony nos i czapa na głowie :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt sty 15, 2010 14:01 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

kiedys znajoma miala do odebrania na poczcie jakas paczke. Na awizo byla literowka. Wtedy ta znajoma miala na nazwisko Holecka, a tam bylo napisane przez CH. Adres i reszta sie zgadzala. Ja bylam akurat z nia na poczcie wtedy i urzedniczka nie chciala wydac jej paczki, bo nie zgadzalo sie nazwisko! Tylko z powodu glupiej literowki! Potem musiala dzwonic do firmy, ktora paczke wyslala z wyjasnieniem sytuacji.

A co do upowaznienia, jesli mialoby jakos przepasc czy cos, uwazam, ze lepiej poswiecic kase i zrobic je, bo to przeciez wazna sprawa na ktora wszyscy tu czekamy

Kociara82

Post » Pt sty 15, 2010 14:01 Re: (') Wątek Fredzi tyjącej (')

ewung, żartujesz ?

Ja ostatnio dostałam awizo na polecony, nie mogłam odebrać, więc wypisałam upoważnienie TŻ-owi - z podaniem naszych numerów PESEL, adresów zamieszkania i numerów dowodów. Kobieta w okienku ponoć brała bez szemrania.

Opłata za upowaznienie to przy załatwianiu czynności urzędowej obowiązuje, i owszem - 17 zł jeśli nie jest to ktoś z twojej rodziny - np. małżonek, dziecko, rodzic.. Ale od TŻ niczego na poczcie nie chcieli, a jest w sumie obcym człowiekiem - żadna rodzina jeszcze, a przede wszystkim odebranie własnej korenspondecji nijak ma się do czynności urzędowej

Ciekawa sprawa

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

[poprzednia][następna]