Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
15pietro pisze:Bazyliszkowa pisze:Dziewczyny - czytam, czytam i nijak się połapać nie mogę. Ile jest tych ślepaczków czy półślepaczków? Zapraszam na wątek kotów niewidzących i niedowidzących (wejście przez banerek w moim podpisie) - dajcie info, ile kotów ma poważne problemy z oczami i jaka pomoc potrzebna (pieniądze, dt?). No i fotki mile widziane. Może uda się wyskrobać parę groszy z Funduszu Ślepaczkowego.
Półślepaczkiem "przewodnim" wątku jest ta koteczkaZabrałam ją od karmicielki, która nie zauważyła, że pod kaloryferem ma chorego kota konającego z głodu. Najpierw była w szpitaliku a teraz mój TŻ ją wziął do siebie na tymczas.
![]()
Kicia młodnieje w oczach, najpierw myślałam, że to staruszka bo miała takie brzydkie futerko a teraz z TŻ mamy wrażenie, że ona może mieć coś około 4 miesięcyMa już chyba ząbki stałe, ale malutkie. Zgłupiałam już doszczętnie.
Malutka właśnie zwiedza mieszkanie, chodzi odrobinę pokracznie ale dzielnie z ogonkiem w górzePewnie to co się stało z jej ryjkiem musiało się odbić i na reszcie kotka. Musimy się też pochwalić, że ma już 100% celności w kuwetkę
![]()
Mała "krówka" bez oka z poprzednich zdjęć jest u karmicielki i nie mogę jej pomóc niestety. Już raz próbowałam, byłam z nią u weta wykupiłam leki po czym następnego dnia usłyszałam od karmicielki, że to okaz zdrowia i męczenia (leczenia) już nie wymaga
Natomiast ślepej kotce z piwnicy przydałoby się pewnie przeleczenie przy okazji złapania na kastrację.
Macie może jakieś pomysły na imię dla buraski? Ja wymyślam tylko takie, które podziałałyby odstraszająco na potencjalne domy stałe
AnielkaG pisze:hmm, właściwie mozna powoli rozglądac się za domem dla koteczki ( ma juz imię?)
15pietro pisze:Mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pokocha tego miziaka o niebanalnej aparycji
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina i 663 gości