WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 21:43 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Ja też ciepło myślę i trzymam kciuki... Tylko że te koty same nie trafią do ludzi myślących o nich ciepło, palących świeczki itd... To za mało! Nie neguję tego, że myśli, wiara, jakaś tajemna energia mogą pomóc. Ale pomóc! W rzeczywistym szukaniu na miejscu, no niestety, w obecnych warunkach w śniegu i mrozie... A tam nikt nie jeździ! Od ponad tygodnia! Ja wiem, że są trudne warunki... Ale u licha tym kotom na mrozie tez pewnie nie jest lekko! Nie ma transportu... Ale nie widziałam wątku z pytaniem do Wrocławian "kto podrzuci nas szukać naszych kotów". Patrząc na ogrom ludzi tu w Warszawie, którzy zaangażowali się w poszukiwania Tosi czy Mikitki nie wierzę, by podobnych ludzi nie było we Wrocławiu... Jestem przekonana, że ktoś za zwrot kosztów paliwa by zawiózł, pomógł szukać... Choćby w weekend, gdy jest więcej czasu. No tylko trzeba do potencjalnych pomagaczy dotrzeć, poszukać, zapytać. Jak napisałam że tam jeździ z Wrocławia PKS to też się to odbiło bez echa... I jeszcze ktoś mi napisał, że to się tak łatwo tylko pisze... No więc się nie odzywałam już... Ale teraz nie wytrzymałam znowu :( To nie jest tak, że się nie da... Naprawdę bardzo martwię się o te kotuchy...

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Czw sty 14, 2010 23:25 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

ad vocem: Serotoninka
Serotoninko, mi jest też bliższe działanie (a czasami nawet równocześnie myślę!) i też naprawdę się o te koty martwię - bardziej ksobnie, bo nie chciałabym takiej sytuacji trenować na swoich. Z drugiej strony staram się nie oceniać cudzych wyborów, bo rozumiem, że oni w środku są inaczej skonstruowani i pracują np na gaz a nie na benzynę. Z trzeciej strony, ja co prawda prosta baba jestem, ale jest taka staaaara psychoterapeutyczna bajeczka o dwóch żabkach co to wpadły do baniaków śmietany, jedna, racjonalistka i konceptualistka oceniła adekwatnie sytuację jako beznadziejną i z godnością się utopiła, druga ( to prosta żabka była, jak ja) stwierdziła, że przecież ma swój kawałek bajorka, swoje błotko, może będzie miała skrzek i nie chce umierać, po czym ( z głupoty) tak długo przebierała łapkami, aż ubiła śmietanę i po maśle wyszła z baniaka. Nie wiem, jaki z tego morał wynika dla tej historii ale i tak trzymam kciuki, choć gdyby to mnie dotyczyło, to trzymanie kciuków bym pewnie komuś zleciła, a sama bym działała do wyczerpania możliwości. Ale to ja, a ludzie, jak słusznie zauważył już ktoś w tej dyskusji - każdy wybiera po swojemu, co nie znaczy, że gorzej. A z którejś tam jeszcze strony, to mam świadomość, że mi się dobrze snuje te dywagacje na poziomie II = 64 ( i to po reedukacji) bo akurat Dupek sobie śpi obok mnie, a Lolka trochę dalej, bo ją jak zwykle wygryzł. Palimy i :ok: :ok: :ok:
Jasmina

Post » Czw sty 14, 2010 23:34 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Moje kciuki i ciepłe mysli ciągle są i będą :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw sty 14, 2010 23:47 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Jak się uda to pojedziemy jutro po południu lub w poniedziałek. Wciąż brak transportu - obiecany wciąż "nie dociera" ze względu na pogodę. Z PKS-ami dość krucho - 2 kursy na dobę do Złotowa i to w godzinach popołudniowo-wieczornych (powroty za to o 5.50 i 19.50). Myślę jednak, że jakoś damy radę w ten śnieg.

:kotek: :kotek:
J&M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Od: Pon gru 28, 2009 19:40

Post » Pt sty 15, 2010 6:12 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

jestesmy od rana z WAMI! :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 15, 2010 9:32 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Oczywiście czytam wątek,wciąż z nadzieją,że koty się odnalazły.Osobiście wierzę w siłę ogłoszeń.I jeszcze ksiądz poprosił o pomoc,musi się udać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 15, 2010 9:38 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Trzymamy nieustannie i myślimy pozytywnie. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 15, 2010 9:48 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sty 15, 2010 17:15 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Dziś w południe mieliśmy telefon - samotny czarny, wychudzony kot wędruje w stronę Wrocławia wzdłuż drogi między Węgrowem i Łoziną (nasza trasa przed wypadkiem, ok. 15 km od miejsca katastrofy).
Dwuosobowa (ja z Justyną) brygada "szybkiego reagowania" była gotowa po 2 godzinach - pożyczone małe auto kolegi (akurat był uziemniony w pracy do 16.30) bez przeglądu technicznego, którym jakoś dotelepaliśmy się we wskazany rejon obserwacji. Dwie godziny jeżdżenia, nawoływania, dwa razy wykopywaliśmy łopatą samochód z drobnych zasp. Niestety bez rezultatu. Żadnego kota, tym bardziej czarnego na białym śniegu.

Pewna osoba podsunęła nam pomysł ogłoszeń w placówkach Poczty Polskiej - w poniedziałek będziemy mieć zgodę dyrekcji na zawieszenie ich wewnątrz urzędów.

Od wtorku/środy wreszcie (dopiero) będziemy mieli niezależny transport. Może nam się uda wywabić nasze kiciusie.

Raz jeszcze dzięki za wsparcie!

:kotek: :kotek:
J&M
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Pt sty 15, 2010 17:17 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

P.S.

Byliśmy zdecydowani zabrać tego biedaka do Wrocławia nawet gdyby nie był to Kru :1luvu:
ObrazekObrazek
kotki kotki do domu!!!

justyna j-k

Post » Pt sty 15, 2010 17:21 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Sam fakt, że był taki telefon, bardzo mnie cieszy :ok:
Oczywiście sytuacja tego biednego kota absolutnie nie :cry:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt sty 15, 2010 17:23 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

moje dwa :kotek: Agatka i puma codziennie o 10 robia koncert na balkonie..miaucza w eter,jakby nawolywaly..Justyno i Marku wierze,ze wkoncu znajdziecie i Wasze kotenki :1luvu:
pozdrawiam wraz z ogonami
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt sty 15, 2010 22:16 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Dobry wieczór, może wreszcie nastąpi zwrot akcji i przybędzie energii? Życzę jej dużo i nie - :kotek: i :kotek: :kotek: ! I ja tak nieśmiało - może PP przemyślicie te okoliczne szkoły ( w sensie informacyjnym i pomocowym), ale to tylko tak cichutko sugeruję,,, Duuuużo siły i cierpliwości dla wszystkich! :ok: :ok: :ok:
Jasmina

Post » Pt sty 15, 2010 22:24 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

Szkoda,że na niego nie trafiliscie bez wzgledu,czy towasz czy nie.Szkoda,że dana osoba go nie próbowała złapać.Ale ludzie czasem późno "zaskakuja".Szkoda straszna biedaka.pewno kolejny wyrzutek świątecznych wojąży.Wolnoścdarowana wbrew jego chciom.
Delfin czy to mógł być Kru?zrozumiałam,że koty sa razem. Za wszystkie biedy potrzebujace pomocy,za kazde życie pełne cierpienia z naszego powodu ... :ok: Oby trafiły an swojej drodze na właściwych ludzi.
Mocne kciuki i ciepłe mysli za Wasze kociaste :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 16, 2010 1:53 Re: Ważne! Zaginęły 2 koty po wypadku auta!

ASK@ pisze:czy to mógł być Kru?

jestem po babskim wieczorze i dobrym drinku, więc dziś nie sprawdzę. Jutro możemy popytać
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]