Piękny rudasek pojechał do domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 16:53 Piękny rudasek pojechał do domu :)

Przed sylwestrem znaleźliśmy pięknego, rudego kotka. Siedział w nocy na śniegu i przez godzinę miauczał. Kiedy tylko nas widział podchodził i chciał się miziać. Wzięliśmy go właściciel nie odnalazł się do tej pory. Rudy(bo tak na niego mówimy) jest wielki, waży 5kg, jest wykastrowany. Ma około 2 lata. Kocha ludzi. Uwielbia strzelać baranki prosto w czoło :D :) Spi tylko w łóżku!! Jest jeden problem... Nie może u nas zostać, ponieważ nie toleruje innych zwierząt. O dziwo bardziej boi się kotów niż psa... Na widok kota syczy, buczy i wpada w ogromną panikę jednak nigdy nie jest agresywny dla ludzi. Dla ludzi jest przekochany. Mam nadzieję, że znajdzie się dla niego ktoś kto go bardzo pokocha i zapewni mu opiekę do końca życia. Szukamy dla niego domu stałego, najlepiej bez innych zwierząt.

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2010 18:50 przez AleBula, łącznie edytowano 1 raz

AleBula

Od: Śro lut 11, 2009 20:06

Post » Czw sty 14, 2010 16:57 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

On ma oznakowane uszko czyli był albo w schronisku albo jakies panie karmicielki załatwiły kastrację :idea: :?:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Czw sty 14, 2010 17:01 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Pewnie był w schronisku w Miechowicach. Tam znakują właśnie tak uszka. Dzwoniliśmy do schroniska, pytaliśmy. Nic nie wiedzą, nikt nie pytał o kota. Zostawiliśmy telefon kontaktowy. Cisza.

AleBula

Post » Czw sty 14, 2010 17:05 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Dziwna sprawa żeby kot schronowy (jeśli faktycznie był w schronie) trafił na ulice. Może ktoś go adoptował i mu zwiał lub go wyrzucili. Jeśli tak, to w schronisku powinni mieć dane tej osoby.
Obrazek

Miss

Post » Czw sty 14, 2010 17:07 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Swoją drogą - jest piękny :oops: Ja mam jakąś fiksację na punkcie rudych kotów. I jestem w takowego zaopatrzona :) Jest na forum dziewczyna/kobieta która ma w podpisie identyczne zdjęcie ze śpiącym rudym kotem zwiniętym w kłębek wraz ze znaczkiem [*]. Może akurat się w tym rudzielcze zakocha ;]
Obrazek

Miss

Post » Czw sty 14, 2010 17:09 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

W rzeczywistosci jest o wiele piekniejszy :) Ma cudowny charakter, jest bardzo subtelny. Gdybysmy tylko mogli, zatrzymalibysmy go u nas. Ale widzimy, ze sie bardzo boi i stresuje innymi kotami. Wlasnie zastanawialam sie czy komus nie uciekl, ale on nie ma zadnych zapedow do uciekania. Nie siedzi pod drzwami, okna go nie interesuja. Nie wiem co sie stalo...

AleBula

Post » Pon sty 18, 2010 19:33 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Oto nowe zdjęcia Rudaska.

AleBula

Post » Pon sty 18, 2010 20:03 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

prześliczny kotek i taki zadbany

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pon sty 18, 2010 21:43 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

A gdyby go odstresować?
Feliway do kontaktu.
KalmAid do pysia (bezpieczny środek uspokajający do nabycia u weterynarza).
Co Ty na to?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sty 19, 2010 10:15 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Jestem już umówiona z bardzo sympatycznymi ludźmi na adopcję kotka. Jeśli to nie dojdzie do skutku wtedy będę myślała o tym, żeby mu pomóc w odstresowaniu się. Dziękuję za radę :)

AleBula

Post » Wto sty 19, 2010 10:35 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Czasami tak jest,że nawet koty które nie mają zapędu do uciekania ponosi ciekawość i wychodzą...Przynajmniej tak wolę to sobie tłumaczyć...Chociaż na myśl się prędzej rzuca: "Co za ludzie! Wyrzucili kota w zimę!Na mróz!w święta!"- Ale wolę tak nie myśleć,bo szybko przestałabym lubić ludzi:)
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Wto sty 19, 2010 13:42 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Hehehehehe ja tak samo myślałam jak go znalazłam, że go wyrzucili, że pewnie to był "nieudany prezent gwazdkowy", że jak się właściciel znadzie to nie oddam :D:D Pewnie, że lepiej tak nie myśleć ale jak sobie wytłumaczyć, że tyle kotów na ulice ląduje :evil:

AleBula

Post » Wto sty 19, 2010 14:08 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Cudny rudasek. :1luvu:
Pozdrawiam, Klaudia&Vena.
"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."

Klaudia&Vena

Od: Nie sty 17, 2010 18:23

Post » Wto sty 19, 2010 14:17 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

AleBula pisze:Hehehehehe ja tak samo myślałam jak go znalazłam, że go wyrzucili, że pewnie to był "nieudany prezent gwazdkowy", że jak się właściciel znadzie to nie oddam :D:D Pewnie, że lepiej tak nie myśleć ale jak sobie wytłumaczyć, że tyle kotów na ulice ląduje :evil:

Część się gubi, a właścicielowi nie chce się szukać... bo weźmie sobie nowego. Albo co zrobić z chorym kotem? Leczyć? Nieeeee. Na ulicę go.
A teraz dodatkowo narawdę dużo kotów "pogwiazdkowych" kotów znajduje się na ulicy :( Albo jeszcze gorzej trafiają- do schroniska.
Ech, jak tu pomyśleć, że przecież wystarczyło by, gdyby właściciel takiego "prezentu" zrobił ogłoszenia, i go najnormalniej oddał, zamiast wyrzucania, to aż się chce taki pseudowłaścicieli... :evil:

A rudasek ślliczny :mrgreen: , niedawno gościł u mnie bardzo podobny, migiem znalazł świetny nowy domek ( po 24 godzinach).
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro sty 20, 2010 18:32 Re: Piękny rudasek szuka domu! BYTOM

Rudasek właśnie pojechał do domku. Mam nadzieję, że wszytsko będzie ok :ok:

AleBula

[następna]