skoro ciocia Rakea mówi, że to "będzie łobuzerskie koleżeństwo", to Kasiu zapamiętaj te słowa!
One są nie tylko szczęśliwe, ale też szczęściarze, tak uważam.
kasia_niebieski pisze:Ostatnio mam wrażenie, ze mało jje ale mam nadzieje, że to się zmieni...
proszę obserwuj, jesli stwierdzicie, że przestała jeść, od razu spakujcie cieplutko i jedźcie do dobrego i tylko dobrego weta (!) Konowały wykańczają zwierzaki a nie leczą. Równie ważnego obserwacje dotyczą drugiego końca, a raczej zawartości kuwety. Bardzo luźne qpy powinny włączyć sygnał alarmowy.
kasia_niebieski pisze:Hmmm muszę przyznać, że dzięki Fuii, moje firanki są w stanie ciężkim:) zbity talerzyk na którym stał kwiatek ---> on też został zepchnięty z parapetu na podłogę, kabelek od ładowarki, hmmm mam już dwa kabelki... i jak na razie to tyle...
Kasiu masz dwa młodziutkie szatany. To niestety dopiero początek dewastacji mieszkania, a bedzie to trwało tak długo, aż wyrosną z kocięcej głupawicy, czyli najmarniej 2 lata.
1) Czytam, że masz doniczkowe kwiatki, a więc ziemię. Porozsypują.
2 Masz różne kabelki - pogryzą
3) Masz mały drapaczek - 1) będą niszczyć meble (tapicerka i drewno), 2) będą biegać od podłogi po sufit i wspinać się po wszystkim. Potrzebujesz wyposażenie, które zaspokoi im zarówno konieczność utrzymania pazurków w czystości, jak i potrzebę wspinania się. Może to być np. gruba gałąź, konar, o przekroju min. 15 cm i wysokości min. 1,5 m; wówczas sporo zaoszczędzisz, a tylko będziesz musiała zamiatać korę, drzazgi i trociny. Albo czeka CIę wydatek na porządny, wysoki drapak, najlepiej z półkami, hamakiem i kryjówkami. Koszt drapaka bardzo szybko się zwróci
4) Naczynia, bibeloty, książki - powinny być zabezpieczone szybami, najlepiej pancernymi, albo jeszcze lepiej zamykane na klucz
To skromny początek bardzo długiej podstawowej listy pt. "Co zrobić, aby nie pójść z torbami"
Jeśli b sobie życzysz, to opracujemy kolejną listę pt. "Na co uważać, aby kociak miał szansę dorosnąć w jako takim zdrowiu" (opłaca się, weci każą sobie słono płacić

)
Dziękuję za zdjęcia i wieści. Proszę kociaki ode mnie porządnie wymemlać.
ps. Kasiu, mówiłam, że Fua podporządkuje sobie Neko

Wbrew powszechnie panującej opinii, płcią dominującą są dziewczyny