WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 11, 2010 0:50 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Gadałam z mamą, twierdzi, że karmicielka wszystko koty jesienią przepędziła ze swojej posesji, karmi tylko jednego, który mieszka w domu. Niestety, nic więcej nie wiem. Ogólnie co do okolicy, to na posesjach na rogu Bolesławickiej i Zagranicznej (tam gdzie wcześniej pisałam) latem widywałam kocięta. To było kilka lat temu, kiedy o miau nie miałam pojęcia.
Jak dostanę kiedyś cynk od mamy o kotach, będę dawać znać.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon sty 11, 2010 1:31 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

gaota pisze:Gadałam z mamą, twierdzi, że karmicielka wszystko koty jesienią przepędziła ze swojej posesji, karmi tylko jednego, który mieszka w domu. Niestety, nic więcej nie wiem. Ogólnie co do okolicy, to na posesjach na rogu Bolesławickiej i Zagranicznej (tam gdzie wcześniej pisałam) latem widywałam kocięta. To było kilka lat temu, kiedy o miau nie miałam pojęcia.
Jak dostanę kiedyś cynk od mamy o kotach, będę dawać znać.

ok, bardzo dziękuję :) wiosną postaram się pojechać na Zagraniczną i zobaczyć, jak wygląda sytuacja (w razie czego zostawię info na kartce, że proszę o kontakt i zachęcam do skorzystania z pomocy Koterii)- mam nadzieję, że koty kamicielki, z którą rozmawiała Twoja mama, trafiły pod lepszą opiekę...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sty 11, 2010 12:15 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

XAgaX, masz pw.
-Anula- pisze:
-Anula- pisze:Ostatnio rzeczywiście (1 dnia świąt) widziałam tam szylkretkę - ewidentnie domową.

Ups :oops: , to była trikolorka z niewielką domieszką białego.

Udało mi się ustalić jej losy.
To prawdopodobnie nie jest młoda kotka.
W tej chwili znajduje się w przytulisku p. Reni M.
Bardzo źle reaguje na inne koty.
Przydałby się mało zakocony DT.

XAgaX pisze:
-Anula- pisze:Co do innych szczegółów, to najchętniej bym porozmawiała o ich przez telefon, bo dostęp do sieci mam tylko w pracy.

rozumiem, możemy też się spotkać osobiście jak czas pozwoli- co Ty na to? :)

Nie widzę przeszkód. :lol:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Czw sty 14, 2010 0:36 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

-Anula- pisze:XAgaX, masz pw.

właśnie konstruuję odpowiedź- przez ostatnie 2 dni zmogła mnie magisterka... :oops:

-Anula- pisze:
-Anula- pisze:Ostatnio rzeczywiście (1 dnia świąt) widziałam tam szylkretkę - ewidentnie domową.

Ups :oops: , to była trikolorka z niewielką domieszką białego.

Udało mi się ustalić jej losy.
To prawdopodobnie nie jest młoda kotka.
W tej chwili znajduje się w przytulisku p. Reni M.
Bardzo źle reaguje na inne koty.
Przydałby się mało zakocony DT.

jak masz zdjęcie i kontakt- chętnie pomogę szukać DT/DS, niestety sama nie mogę dać jej DT, gdyż mieszkam z mamą chorą na astmę...

XAgaX pisze:
-Anula- pisze:Co do innych szczegółów, to najchętniej bym porozmawiała o ich przez telefon, bo dostęp do sieci mam tylko w pracy.

rozumiem, możemy też się spotkać osobiście jak czas pozwoli- co Ty na to? :)

Nie widzę przeszkód. :lol:

:)

i muszę się pochwalić- udało mi się dowiedzieć, o okolice której bramy chodzi- tej od Budowlanej 8) "przystanek od Lidla" to już dość konkretna wskazówka ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lut 05, 2010 0:02 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Witam Dziewczyny,
czy możecie powiedzieć coś na temat kotów z bazarku na Kondratowicza (tego przy kościele)? Czy tam były jakieś akcje sterylizacyjne robione? Jakiś czas temu było tam sporo różnych kotów. Z tego co wiem, były dokarmiane przez życzliwych sprzedawców, ale nie wszyscy za nimi przepadali.
Obrazek

kotolog

Od: Pon wrz 21, 2009 17:41

Post » Pt lut 05, 2010 0:18 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

kotolog pisze:Witam Dziewczyny,
czy możecie powiedzieć coś na temat kotów z bazarku na Kondratowicza (tego przy kościele)? Czy tam były jakieś akcje sterylizacyjne robione? Jakiś czas temu było tam sporo różnych kotów. Z tego co wiem, były dokarmiane przez życzliwych sprzedawców, ale nie wszyscy za nimi przepadali.

wiem, że dziewczyny kastrowały na bazarku Bródno- Podgrodzie, ale nie wiem, czy udało się z wszystkimi kotami i czy to ten bazarek... w każdym razie problem ogłaszanych miotów stamtąd na Gumtree się skończył, przynajmniej na razie :twisted:

link do wątku akcji
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lut 05, 2010 0:38 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Nie, to nie jest ten sam bazar. Z tego co pamiętam na bazarku przy kościele zawsze było mnóstwo kotów.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt lut 05, 2010 1:01 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Dziękuję za odpowiedź, przeczytałam temat.
No właśnie, to nie "mój" bazarek. Rzadko tam już bywam niestety i nie wiem czy koty tam wciąż są i czy nadal mają pewną dobrą duszę, która im pomaga. Z tego co wiem, na szczęście część sprzedawców dokarmiała koty, ale jak wiadomo byli i tacy, co im wszystko przeszkadzało. W jednej z bud w życiu już nic nie kupię.
No właśnie, poza tym bojkotem faceta który źle potraktował kota i rozmową + podziękowaniami dla pewnej pani nie zrobiłam wtedy nic w kierunku polepszenia sytuacji. Biję się w pierś, ale wtedy zielona jeszcze byłam, sytuacja mnie przerosła i dopiero teraz otwierają mi się oczy i uszy. Postaram się zrobić jakiś wywiad.

Póki co dobranoc, znów się zasiedziałam...
Obrazek

kotolog

Post » Pt lut 05, 2010 1:44 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

gaota pisze:Nie, to nie jest ten sam bazar. Z tego co pamiętam na bazarku przy kościele zawsze było mnóstwo kotów.

spojrzałam na plan i aż mi głupio za poprzedni post- oba bazarki są dość daleko od siebie... :oops: :oops:

kotolog pisze:Dziękuję za odpowiedź, przeczytałam temat.
No właśnie, to nie "mój" bazarek. Rzadko tam już bywam niestety i nie wiem czy koty tam wciąż są i czy nadal mają pewną dobrą duszę, która im pomaga. Z tego co wiem, na szczęście część sprzedawców dokarmiała koty, ale jak wiadomo byli i tacy, co im wszystko przeszkadzało. W jednej z bud w życiu już nic nie kupię.
No właśnie, poza tym bojkotem faceta który źle potraktował kota i rozmową + podziękowaniami dla pewnej pani nie zrobiłam wtedy nic w kierunku polepszenia sytuacji. Biję się w pierś, ale wtedy zielona jeszcze byłam, sytuacja mnie przerosła i dopiero teraz otwierają mi się oczy i uszy. Postaram się zrobić jakiś wywiad.

Póki co dobranoc, znów się zasiedziałam...

możesz informować przychylnych kastracji sprzedawców o Koterii- bannerek w moim podpisie, jeśli oczywiście nie zajęli się tym na własną rękę- co by było najlepsze. W razie potrzeby ofiaruję się pomóc w łapaniu w miarę wolnego czasu :)

dobrej nocy :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lut 12, 2010 2:03 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

kotolog pisze:Witam Dziewczyny,

pojechałam tam w środę i jestem pod pozytywnym wrażeniem :) rozmawiałam z bardzo miłą panią sprzedającą rajstopy, mówiła, że kotami zajmuje się m.in. jej znajoma, wszystkie kotki z wyjątkiem jednej niełapalnej są wykastrowane, ta jedna dostaje środki anty żeby nie dostarczała nowych kotów, koty są codziennie karmione, w razie potrzeby leczone, ogólnie OK :) pani się nawet dała namówić na przekazanie 1% podatku na rzecz Koterii :)

byłam też na Zagranicznej - na żadnej posesji nie widziałam ani kotów ani śladów ich bytności, może pogoda nie była sprzyjająca, a może problem zatrzęsienia kotów się rozwiązał :)

a w okolice cmentarza będę musiała wrócić, jak zrobi się cieplej i wróci handel- na razie nawet nie ma kogo pytać...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie lut 14, 2010 18:58 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Ja byłam w sobotę na Kondratowicza, ale dosłownie przelotem bo z mamą - zaobserwowałam tylko powystawiane w kilku miejscach miseczki. Nie zdążyłam zapytać o nic nikogo, ale kontrolnie podpytam za jakiś czas kogoś z innej strony niż stoisko rajstopowe - porównamy zeznania ;)
Obrazek

kotolog

Post » Śro lut 17, 2010 11:11 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Na tym bazarku koty są sterylizowane i mają dobrą opiekę. :lol:

Przy okazji.
Na Paluch trafiły z Bródna w tym roku przynajmniej 3 koty:

Obrazek
ID: 0079/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: tricolor

Obrazek
ID: 0029/10/k
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ]
Maść: czarno biały
Waga: 8,000

Obrazek
ID: 0021/10/k
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ]
Maść: szary, pręgowany
Waga: 3,000

Rozpoznajecie któregoś z nich?

Być może jeszcze inne trafiły do schronu - zapraszam do przejrzenia katalogu z mojego podpisu. Nie znam wszystkich ulic, które tam się pojawiają. :roll:

-Anula-

Post » Śro lut 17, 2010 21:36 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Pozwolę sobie przekopiować link do forum Bródna.
Najgorsze jest to, że ludzie wcale kotów uciekinierów nie szukają....
Bardzo rzadko widzę ogłoszenia o zaginionym zwierzaku :-/
A przecież znajdy najczęściej trafiają na Paluch... staram się uświadamiać to choćby osobom z otoczenia, żeby im to zakodować...
Obrazek

kotolog

Post » Pt lut 19, 2010 18:40 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

kotolog pisze:Pozwolę sobie przekopiować link do forum Bródna.
Najgorsze jest to, że ludzie wcale kotów uciekinierów nie szukają....
Bardzo rzadko widzę ogłoszenia o zaginionym zwierzaku :-/
A przecież znajdy najczęściej trafiają na Paluch... staram się uświadamiać to choćby osobom z otoczenia, żeby im to zakodować...

Kotolog, chyba to nie ten link umieściłaś na forum Bródna.
Jeden jest do katalogu kotków z Paluch i jeden do wątku na miau.

-Anula-

Post » Sob lut 27, 2010 15:09 Re: WAWA BRÓDNO- proszę o info o kilku miejscach

Witam, potwierdzam dobre wiadomości, że koty i kotki z bazarku przy Kondratowicza są wysterylizowane, karmione i pod dobrą opieką. Rozmawiałam dziś z panią z zoologicznego. Ogólnie sytuacja dobra.
Choć problem nowych miotów został opanowany, to niestety ludzie podrzucają na bazar inne koty :/
Ale generalnie sytuacja tam jest bdb, gorące podziękowania dla osób zaangażowanych.
Pozdrowienia!!
Obrazek

kotolog

[poprzednia]