Drabik, Felicjan, Aster: Pablo odszedł....

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 03, 2010 13:18 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Pablo, a co to się dzieje?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 04, 2010 13:47 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Pablo łobuzuje :evil: Dzisiaj przewrócił i podeptał Felicjana, znaczy przebiegł po nim :ryk: Próbuje wyjadać dorosłym chrupki z misek, a to raczej dla niego niewskazane. Nawet Aster powoli ma dość tego mękoły. Drabik profilaktycznie ewakuuje się na szafę, czego normalnie nie robi (ze względu na kolanko).
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon sty 04, 2010 17:33 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Mały terrorysta :evil: tak jak Gucio u mnie 8) :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon sty 04, 2010 21:56 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Hehe...czyli młodziaki ogólnie wpływają na nerwową atmosferę w domu :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro sty 06, 2010 8:20 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Wczoraj rozmawiałam z przyszłym (potencjalnym) domkiem Pabla. Tam jest nadal problem sterylizacji kotki (14 miesięcy), pani trochę nie do końca zdecydowana, obawia się zabiegu, kicia jest jej oczkiem w głowie. Przyznała, że rujka uciążliwa była, ale mimo to nie myślała do tej pory o sterylce. Poleciłam jej doktora Szpeyera, jako dobrego fachowca w tej dziedzinie.
Może się uda.
Obrazek

miszelina

Post » Śro sty 06, 2010 21:04 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

miszelina pisze: Tam jest nadal problem sterylizacji kotki (14 miesięcy), pani trochę nie do końca zdecydowana, obawia się zabiegu, kicia jest jej oczkiem w głowie. Przyznała, że rujka uciążliwa była, ale mimo to nie myślała do tej pory o sterylce. .

:roll:

Oby się udało :ok:
Szpeyer to dobre rozwiązanie - on jest dobry w te klocki, choć nie wiem jak on się umawia z osobami nie obeznanymi z kotem po sterylce - mam nadzieję, że takim osobom oddaje wybudzone koty...bo to może kogoś przestraszyć niepotrzebnie.

mahob

Post » Czw sty 07, 2010 16:09 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Pablo chyba będzie już pakował plecaczek :) Właśnie dostałam sms-a od przyszłego domku, że ich kicia (14 mies.) ma jutro sterylkę. To był ostatni warunek, który stawiałam, jako że Pablito dojrzewa, ale wciąż jest jeszcze za młody na kastrację. :)

Jak nie będzie żadnych komplikacji, to w przyszły weekend zawiozę kawalera do nowego domu.
Obrazek

miszelina

Post » Czw sty 07, 2010 19:09 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

miszelina pisze:Pablo chyba będzie już pakował plecaczek :) Właśnie dostałam sms-a od przyszłego domku, że ich kicia (14 mies.) ma jutro sterylkę. To był ostatni warunek, który stawiałam, jako że Pablito dojrzewa, ale wciąż jest jeszcze za młody na kastrację. :)

Jak nie będzie żadnych komplikacji, to w przyszły weekend zawiozę kawalera do nowego domu.

Jak fajnie :D :D :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw sty 07, 2010 20:31 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Super :D :ok:

mahob

Post » Śro sty 13, 2010 9:34 Re: Drabik, Felicjan, Aster: powoli żegnamy Pabla

Powoli przygotowujemy sie do pożegnania: dzisiaj (po wczorajszej nerwówce - za nic nie mogłam się dodzwonić i już miałam paniczne wizje) rozmawiałam z nowym domkiem Pabla i umówiłam szczegóły przekazania chłopaka. Dopiero w poniedziałek, bo niestety w weekend się nie uda. Ale to nawet lepiej, bo koteczka bardziej dojdzie do siebie. Sterylka była w piątek, kicia ma rozpuszczalne szwy i pani naświetla bliznę lampą bioptron, żeby się lepiej goiło. Koteczka troszkę ma mniejszy apetyt i jest ostrożniejsza, ale ok.

A ja wczoraj korzystając z wolnego dnia znowu zasadziłam się rańcem przy kuwetkach do kontroli. I oczom nie wierzyłam: udało się złapać próbki od wszystkich Muszkieterów 8O I wszystkie były w porządeczku, no Feluś tym razem troszkę za niskie ph (5 - 5,5), więc odstawiłam urinary, ale Acana jest bee.

Dzisiaj od rana Muszkieterowie szaleją z Pablo, dwaj starsi byli na 5 minut na balkonie, ale futra zmarzły, więc biegusiem wrócili do domku. :lol:
Obrazek

miszelina

Post » Śro sty 13, 2010 20:16 Re: Drabik, Felicjan, Aster: powoli żegnamy Pabla

Będziesz tęsknić ? :wink:

Wyników Muszkieterom gratulujemy :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro sty 13, 2010 21:10 Re: Drabik, Felicjan, Aster: powoli żegnamy Pabla

amyszka pisze:Będziesz tęsknić ? :wink:

Wyników Muszkieterom gratulujemy :D :ok:

Pewnie, że będę tęsknić, ale domek jest ekstra (tak wynika z dotychczasowych rozmów).
Obrazek

miszelina

Post » Śro sty 13, 2010 21:12 Re: Drabik, Felicjan, Aster: powoli żegnamy Pabla

Ale super :D chociaż tytuł mnie trochę... przestraszył :oops: bo myślałam że chodzi, o to drugie żegnanie, uf, uf :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sty 13, 2010 21:47 Re: Drabik, Felicjan, Aster: powoli żegnamy Pabla

Cameo pisze:Ale super :D chociaż tytuł mnie trochę... przestraszył :oops: bo myślałam że chodzi, o to drugie żegnanie, uf, uf :oops:

Już zmieniam!
Obrazek

miszelina

Post » Śro sty 13, 2010 23:34 Re: Drabik, Felicjan, Aster: Pablo jedzie do DS!

To trudne chwile przed Tobą - rozstanie...
Ale jeśli domek dobry, to tylko się cieszyć trzeba :)
Za przeprowadzkę :ok:

mahob

[poprzednia][następna]