Permanentny PMS. Nieplanowana okupacja łazienki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 11, 2010 22:13 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek - fotki str 81

redaf pisze:
tanita pisze:redaf bardzo dziękuję za ciepłe słowa.

Phi :roll:

<foch>
pięknie dziękują, a tu takie phi

tanita płakac będzie :wink:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Wto sty 12, 2010 9:01 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek - fotki str 81

U redafa "phi" itp. to norma, powinnyście dawno się przyzwyczaić 8)

Pręgusy słodkie :love:
Kalosza brakuje do kompletu :mrgreen:

I się nie krygujcie - macie zasługi dla kocich istnień i już :twisted:
Ja od wieków nie tymczasuję i nie zanosi się na to, i żyję :P
Tylko gdyby nie mój pech, mogłabym choć finansowo jakoś więcej pomagać :?
Nie podziwiam osób, które gromadzą po kilkadziesiąt kotów (gdzieś widziałam nawet prawie setkę :roll: ), uważam, że takiej liczbie nie da się zapewnić dobrej opieki.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto sty 12, 2010 11:49 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek - fotki str 81

Dziewczyny, buraski są słodkie. Są słodką konkurencją dla krówek. Ja już pisałam, że gdyby nie krówki... :1luvu:

Swoją drogą może zostawić im po dwa imiona? Fajnie by brzmiało w książeczce kota albo karcie adopcyjnej:
Trampek Blondyn, Łysy Walonek i Gruby Kozak :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sty 12, 2010 14:14 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek - fotki str 81

lepiej blond trampek:D
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto sty 12, 2010 21:57 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek

Miałyśmy dziś z Chodakami pojechać do naszej D.
Przez 30 minut odśnieżałyśmy samochód, łącznie z pomocą sąsiada i uczynnej saperki :twisted:
Jadąc mówię do Uschi: "chyba dziś nie będzie zbyt dużo pacjentów, bo przecież w taką pogodę nikomu nie będzie się chciało jechać z jakimiś głupotami do weta"
nie to co my z bandą burych kotków, którym generalnie nic nie dolega tylko są trochę łyse.
Podjechałyśmy - dzikie tłumy, nawet szpilki na parkingu nie wetkniesz, no to nie zatrzymując się pojechałyśmy dalej i kółeczkiem Głębocką wróciłyśmy do domu.
Mamy zamiar wybrać się jutro 8)
dziś na pocieszenie seria zdjęć pralkowych:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

oraz jedno kolankowe:

Obrazek

na kolanach oczywiście Kozak :twisted:

edit: Uschi przyszła i na mnie nakrzyczała: nie Kozak tylko Walonek i nie saperka tylko uczynna łopata i nasza saperka
:lol:
Ostatnio edytowano Wto sty 12, 2010 22:00 przez tanita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Wto sty 12, 2010 21:58 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

jakie pikne i bure :1luvu:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro sty 13, 2010 10:04 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

fffcależe nie nakrzyczałam ;)

chłopakom klarują się charakterki:

Gruby (vel Kozak) jest kozak i kozaczy: do każdej zabawy pierwszy, do człowieka wywala brzuch, mruczy jak traktor i po kilkunastu sekundach podgryza głaszcząca rękę, bo mu się nudzi ;). energii ma za dziesięciu.

Waluś jest taki ciut jeszcze dzikawy, tzn. niespodziewane wejście do łazienki, gwałtowny ruch powodują syk i/lub spitalanie za sedes. ale bawi się ślicznie, jak jest nieco senny, uwielbia głaskanie i tak się śmiesznie nadstawia, wyciągając grzbiet na maksymalną długość i szorując nim o rękę. takie alternatywne baranki ;)

Trampuś jest Blondi, no. słodkie toto, łocęta takie niebieściusie, którymi łypie z przekrzywioną główką zza wiszącej piżamy, skarpetunie białe i róziowe podusie, śliczny do zacałowania. głupiutki niemożebnie, lękliwy, ciapowaty. kiedy bracia odgryzają sobie uszy i przegryzają gardła z dzikimi wrzaskami, kuli się tylko na posłanku. głaskać się daje chętnie, choć na początku się boi. no taki głupaluszek.

koty zdrowe generalnie, tylko martwi mnie ich koszmarne wybrzydzanie przy jedzeniu. niczego nie zjedzą więcej niż kilka skubnięć, a najgorzej jest z Trampkiem, który chyba powietrzem żyje, dokarmiam go convem ze strzykawki, bo jest taki słabiutki i ewidentnie wolniejszy od braci. do paszcz im nie zaglądałam, ale chyba zbyt zdrowe są na nadżerki :roll: . wykwity skórne podejrzewane o bycie grzybem mają się dobrze. za dobrze.

nasze koty biedne niedopieszczone :(. wczoraj jak wyciągnęłam laserek, to Sopel mało nóg nie pogubił, Mruf falowała tłuszczami w biegu jak nie ona, a Pestka prawie zawału serca dostała z wysiłku... no cóż, koszta posiadania tymczasów :(

Uschi

Post » Śro sty 13, 2010 10:18 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

tanita pisze:Obrazek Obrazek Obrazek

Jak Wy je rozpoznajecie? One są dla mnie jednakowe 8O I jednakowoż: śliczne :love: :love: :love:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro sty 13, 2010 10:32 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

ale dzie!
Kozak jest najgrubszy i ma jasne obwódki wokół oczu.
Waluś jest łysy na łebku i ma ciemna brzydką plamkę wokół ust. oraz jest najciemniejszy i najbardziej "chłodny" kolor
a Trampuś jest ciepły bląd ;) i ma białe skarpecie - tylko na zdjeciu schował łapki pd siebie :)

na zdjęciach: Waluś w środku, Trampuś pod piżamą, a Kozak na skraju kocyka ;)

Uschi

Post » Śro sty 13, 2010 12:20 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek

tanita pisze:Obrazek

na kolanach oczywiście Kozak :twisted:

hmm, ja tam widzę obok nóg kota a na kolanach laptopa :twisted: widać, już na kolanach się nie zmieścił i grzał się tylko ciepełkiem z wnętrzności komputerowych
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sty 13, 2010 12:22 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

a o której się wybieracie do pani doc? cobym przed lub mocno po przyjechała, bo z tak wielką ilością kotów to godzinę będziecie siedzieć ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sty 13, 2010 12:30 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

tajdzi pisze:a o której się wybieracie do pani doc? cobym przed lub mocno po przyjechała, bo z tak wielką ilością kotów to godzinę będziecie siedzieć ;)

najpewniej natychmiast po pracy, czyli ok. 17.30-18

Uschi

Post » Śro sty 13, 2010 20:13 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

Obrazek
Czyli tutaj
Waluś w środku, Trampuś pod piżamą, a Kozak na skraju kocyka

Proszę o opisy przy zdjęciach i tak ich nie rozróżnię.
Ale słodzasy są i mają takie same spojrzenia - w sumie bardzo ufne spojrzenie - patrzą prosto w obiektyw.
A tak z ciekawości zobaczcie jakie cuda się zdarzają (tak dla przypomnienia gosiak to moja córcia - znalazła też pod swoja klatka małego Hakera)
viewtopic.php?f=13&t=106033

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw sty 14, 2010 8:48 Re: Permanentny PMS oraz Trampek, Kozak i Walonek na pralce :)

Haniu - macie szczęście do znajdowania kociaków :)

a u nas zmartwienie :(
nie chcemy myśleć o tym co to jest i na razie nie myślimy
Uschi właśnie urwała się z pracy, żeby pojechać do weta, samochód nie chciał zapalić, jedzie taksówką
od wczorajszego wieczora Waluś wymiotuje i ma biegunkę :( :(
bardzo proszę o kciuki...
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Czw sty 14, 2010 8:50 Re: Permanentny PMS oraz Chodaczki - bardzo proszę o kciuki :(

mocno :ok: :ok:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]