Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-szukamy domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 9:42 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-brak czasu :(

Gdzie Ty się wybierasz w taka pogodę! :strach:

Czekamy na powrót i obiecane zdjęcia :) :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 12, 2010 16:22 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-brak czasu :(

Ja juz jestem w Moskwie - temperatura wieczorem spada do minus 23 stopni, ale za to w dzien swieci sloneczko :) i wtedy jest bardzo ladnie :)
Szefowie obiecali mi wolny weekend, wiec szansa na zdjecia calej gormadki rosnie :)
Tylko musze pomyslec nad najlepszym profilem dla Misiaczka, bo on uwielbia jesc i to zaczyna byc widac 8)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto sty 12, 2010 16:46 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-brak czasu :(

Nadrabia Misiaczek te dni kiedy głodował. :( Niech je malutki, ale może mu powiedz, że już nigdy mu jedzonka nie zabraknie. :1luvu:

Moja tymczaska Kasia je tylko tą suchą karmę którą karmiłam ją na wolności, taka mieszanka Royal Canin, Taste of the Wild, innej nie chce :crying: Mokrej wcale nie chce, a jak zanosiłam puszki pod blok to tak wszystkie jadły, aż im się uszy trzęsły.
Wędliny i mięsa gotowanego czy surowego też nie chce, nawet fileta z kurczaka. wodę pije i mleko(czasem) śmietanki słodkiej też nie chce. :roll: Ja już nie wiem co mam jej dawać żeby jadła mokre.

Kurcze, minus 23 stopnie! :strach:

U nas zaspy, musiałam wziąć urlop, bo mamy problemy z wyjazdem z parkingu.

Wracaj szczęśliwie do domku. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sty 14, 2010 13:29 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-brak czasu :(

Miodalik pisze:Ja juz jestem w Moskwie - temperatura wieczorem spada do minus 23 stopni, ale za to w dzien swieci sloneczko :) i wtedy jest bardzo ladnie :)

Bardzo lubię Moskwę - zazdroszczę Ci :D

Miodalik pisze:JSzefowie obiecali mi wolny weekend, wiec szansa na zdjecia calej gormadki rosnie :)

Czekam :mrgreen:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob sty 23, 2010 22:24 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-brak czasu :(

Nadal brak czasu?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 07, 2010 17:41 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-brak czasu :(

kasia86 pisze:Nadal brak czasu?

:(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 17, 2010 17:16 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)

Kiedys wydawalo mi sie, ze nie mam czasu dla siebie. Bylam w błędzie. WTEDY to ja mialam CALKIEM DUZO CZASU - w porownaniu z tym jak jest teraz...
Tydzien jestem w delegacji, tydzien w Polsce - to jeszcze nie brzmi zle, prawda? Niestety w ciagu tego tygodnia w Polsce musze nadrobiac zaleglosci w pracy (!!!) zwiazane z moja nieobecnoscia, co zwykle skutkuje siedzeniem w firmie po godzinach :( i zaleglosci w domu :( Wiecie - brudne ciuchy az wychodza z lazienki, prasowania cale tony, lodowka swieci pustkami, kazde pomieszczenie blaga o sprzatanie... I w tym wszystkim rodzina i zwierzaki domagajace sie dopieszczenia i poswiecenia im troche czasu...

Miodalik

Post » Pon lut 22, 2010 20:45 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

We wtorek lub srode dotarly do mnie dwa nowe tymczaski - Smialek i Gapcio, oba zagilane i przetraszone... a w czwartek (czyba) ich siostra Lady. Siostra jak to baba na poczatku byla najwredniejsza z calej trojki, syczala prychala, gryzla i drapala, choc teoretycznie jej stan byl najgorszy, to stawiala sie ostro...

Obrazek
Smialek - oczka fatalne, mega katar, ropa w nosie... i gdy tylko troszke mu sie polepszylo, rozpoczal zwiedzanie lazienki, spacery na korytarz itd. prawdziwy SMIALEk

Miodalik

Post » Pon lut 22, 2010 20:52 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

Obrazek
po kilku dniach kuracji maly wyglada juz duuzo lepiej :)
je bardzo ladnie i zaraz chyba zacznie miec brzuszek 8)

Gapcio - mial oczka w niezlym stanie, teraz wygladaja juz zupelnie OK, po katarze ani sladu, ale caly czas sprawia wrazenie zagubionego i przestraszonego... moze to przez te zastrzyki? zdecydowanie ich nie lubil :( najchetniej spedza czas schowany w poslanku lub pod grzejnikiem :)

Miodalik

Post » Pon lut 22, 2010 20:54 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

Foty Gapcia
Obrazek

Obrazek

Miodalik

Post » Pon lut 22, 2010 21:01 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

I Lady :) mial byc MILADY - wiecie jak ta z Muszkieterow, ze wzgledu na charakterek, ale jakos tak uznalismy, ze jest przetraszona i ze to cale drapanie to wcale nie atak - no i zostala Lady
Obrazek

tu szuka pomocy u Smialka - bo okropna Duza czyli ja przyszla z kropelkami 8)
Obrazek

nad oswajaniem maluchow pracujemy prawie wszyscy - tzn. rowniez moj syn (coby nie baly sie dzieci), maz (zeby trenowal mizianie 8) ) i nasze koty... Psy na razie maja wolne, podobnie jak moja corka - pieszczotliwie w rodzinie zwana "potworkiem" :twisted: - gdyz uznalam, ze nie wszystkie przyjemnosci na raz :roll:

Miodalik

Post » Pon lut 22, 2010 21:18 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

:1luvu:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon lut 22, 2010 21:40 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

Obrazek

Ale biedne oczęta były. :(

Ty to Joasiu masz pracy! :strach:

Dobrze, że masz wsparcie swojej wspanialej rodzinki! :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 23, 2010 14:34 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

śliczności :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto lut 23, 2010 20:46 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowa dostawa :)+ FOTY

Dzis w nocy przezylismy prawdziwy horror...
Wieczorem ok. 23-ciej, jak zwykle wypuscilismy psy na "sikanie" i kiedy TZ je wolal - jeden dlugo nie wracal, wiec TZ stal w drzwiach i wolal, wolal. Nie zauwazylismy jak nasz kocio Piracik wyszedl na spacer :( Musial przemknac sie pomiedzy nogami... To bylo o tyle niespodziewane, ze akturat Pirat NIGDY nie przejawial zadnego zainteresowania podworkiem!! Na szczescie TZ spojrzal w bok i zawolal do mnie "Zbirek przyszedl". Zbirek to taka dzika dzicz przesiedlona z dworca - prawie caly bialy ze jedna szara lata i szarym ogonem. Spojrzalam przez okno w pokoju i zobaczylam czarne uszka, a Zbirek ma biale - na tle sniegu dobrze widac... Nic nie podejrzewalam, bo bialo-czarny jest kot sasiadow, ale chwile potem zrobilam wieczorny obchod kociow i okazalo sie, ze nigdzie nie ma Pirata!! Na niego trzeba zwracac szczegolna uwage, bo lubi spac w sypialni - jak zostanie w innym pokoju to strasznie zawodzi :(
Obszukalam caly dam - Pitrata nie bylo, wiec skojarzenie z tymi czarnymi uszkami bylo oczywiste... Do 3-ciej w nocy przeszukiwalismy z TZ-tem podworko, z latarkami, wolajac, kicajac, polewajac drzwi wejsciowe walerianka i wzbudzajac zainteresowanie sasiadow. NIC. Zmarznieci, nieszczesliwi, wrocilismy do domu. O 5-tej rano niewyspany TZ pojechal do pracy, a ja z mocnym postanowieniem nie pojscia do pracy tylko dalszego szukania wstalam o 6-ej. Zdenerwowane dziwnym zachowaniem Duzych nasze koty obudzily dzieci i moj synek postanowil dolaczyc do poszukiwan - cale szczescie, bo to wlasnie on o 9-tej rano odnalazl zgube :1luvu: Piracik siedzial w drewutni pod paletami z drewnem (szukalismy tam w nocy!!! :( ) i udawal ze nas nie zna :( zupelnie nie reagowal na wolanie itp. Nie chcial wyjsc, a dostac sie do niego nie bylo jak... 40 min odsniezania i lezac udalo mi sie zlapac uciekiniera za lape...
Dawno nie bylam niczym tak uszczesliwiona :ok: :kotek: Do pracy oczywiscie spoznilam sie strasznie, bo trzeba bylo Piracika wyglaskac, wysuszyc, nakarmic smakolykami itd.
A od kiedy wrocilam z pracy maly chodzi za mna krok w krok :) teraz tez spi oparty o monitor :1luvu:

Miodalik

[poprzednia][następna]