BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 10, 2010 21:17 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

No to sie tzrymajmy :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon sty 11, 2010 13:16 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femus, czy to Twoj pomysl z nazwa nizu? :mrgreen:
http://fakty.interia.pl/swiat/news/stok ... as,1422547
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pon sty 11, 2010 13:17 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

nawet się nie spodziewałam, że moje wpływy sięgają tak daleko :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon sty 11, 2010 14:24 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femka pisze:nawet się nie spodziewałam, że moje wpływy sięgają tak daleko :ryk:

Strach się bać :strach:
Dzień dobry!
U nas rozpoczęto akcję wiosenną "Stokrotki won(ne)!
Ile dzisiaj było :smokin: :smokin: :smokin: ?
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon sty 11, 2010 14:29 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

dzisiaj 3 :oops:
ale od jutra i tak szlaban
według ulotki nie wolno ani jednego
Obrazek

Femka

Post » Pon sty 11, 2010 15:21 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Gratuluje! :ok:

Dostalas fote z Kopernikiem?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 11, 2010 15:28 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

dostałam, dzięki :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon sty 11, 2010 16:57 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femka pisze:dostałam, dzięki :mrgreen:

To wstaw :mrgreen:
Najlepiej tu.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto sty 12, 2010 10:01 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Wczoraj na trzech papierosach się skończyło. Więcej nie zapaliłam.
Dzisiaj już nie ma żadnego ograniczania palenia (dzień piąty). Od dzisiaj już nie można zapalić. Jeśli się to zrobi, cała kuracja bierze w łeb i następną można spróbować za 2-3 miesiące.
I tego tylko mi żal. Że nie będę mogła się złamać i od razu znowu próbować. Nigdy nie byłam alkoholikiem, nigdy nie dawałam się zaszywać, ale myślę, że psychologiczne działanie wszywki jest właśnie takie: jak się złamiesz, coś się stanie.

Gdy uczciwie wsłuchuję się we własne odczucia, muszę przyznać, że samej nikotyny brakuje mi chyba najmniej. Najgorsze są sytuacje, kiedy zawsze paliłam, a teraz tego nie ma. Muszę ich najbardziej unikać.
Największą trudność sprawia fakt, że ja po prostu lubiłam palić, lubiłam smaczek papierosa. I teraz odczuwam żal, że właśnie odmawiam sobie przyjemności.

Ale z drugiej strony, nigdy też chyba nie byłam aż tak dojrzała do porzucenia nałogu. Próbowałam się go pozbyć wiele razy, zawsze na wariata od tej chwili nie palę, a ta chwila następowała zawsze, gdy kończyłam jedną paczkę i nie miałam drugiej. Efekty znamy.
Tym razem postanowienie czuję gdzieś w sobie głęboko. I jest twarde (postanowienie w sensie :mrgreen: ). W dodatku cały czas mam przy sobie prawie cała paczkę papierosów z zapalniczką w pakiecie. I nie wyrzucam specjalnie. Nie żeby było trudniej, ale żeby to moje niepalenie było prawdziwsze. Nie palę bo nie chcę, a nie bo nie mam.

Kciuki i wsparcie potrzebne cały czas. Naprawdę. Bardzo chciałabym wytrwać.

U Szczypiorków wszystko ok. Może poza kiepskim samopoczuciem Milusi. Widać, że gorzej się czuje. Myślę, że to efekt odwilży i jej kręgosłupa. Ma apetyt, z głasków korzysta chętnie i w całej rozciągłości :lol: , ale poza tym jest spokojniutka. Nie biega za szczurem, nie atakuje tunelu.

Pozostałe Szczypioreczki ok. Jedzą, śpią, atakują o głaski. Wczoraj dość długą sesję miałam z Zosią. Ale się dziewczynka rozmruczała :1luvu:
Dziś po pracy lecę z Milusią na kontrolę po antybiotyku. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i będzie można ją zaszczepić.
Obrazek

Femka

Post » Wto sty 12, 2010 10:08 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femko- wierze, ze z taka motywacja Ci sie uda :ok: :ok: :ok:

tffardym trza byc, a nie mietkim

i oczywiscie kciuki za Milusie :ok:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Wto sty 12, 2010 10:08 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femcia, trzymam kciuki!
A psychologia odgrywa tu dużąę wbrew pozorom. :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 12, 2010 10:09 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Dasz radę. Jeśłi nie brakuje Ci nikotyny a "szukasz" fajka w określonych sytuacjach, to masz to w głowie bardziej niż w organiźmie. Skąd ja to znam? Pod koniec palenia mogłam cały dzień nawet nie zapalić, ale musiałam mieć przy sobie fajki - bez tego miałam problem włącznie z rozdrażnieniem. No i fajka przy piwku albo kawce - brakowało jak cholera. Rajmund ma teraz to samo. Potrafi nie palić cały dzień jak ma wolne, podczas mojego pobytu w UK nie palił wcale, ale jak idzie do pracy to ten jeden fajek na zmianie leci podczas przerwy. Nawyk. Kwestia przebudowy poddasza i be ok. Femka, potrafisz!
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto sty 12, 2010 10:12 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Trzymam

:ok: :ok:
:ok: :ok:

Dorota

Post » Wto sty 12, 2010 10:22 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Bardzo wielkie dzięki.
Tak mi mówcie: że potrafię i dam radę.
Może w końcu uwierzę.
Zawsze miałam problem z wiarą we własne umiejętności i siły.
Teraz mam dobry test, na ile się zdążyłam naprawić.
Obrazek

Femka

Post » Wto sty 12, 2010 16:31 Re: BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

Femko dasz radę bo Ty jak coś już powiesz to tak jest no :)
i tak będzie i już
rzucisz palenie bo tego Bardzo Chcesz
a nasze kciuki to tylko taka dokładka żeby pokibicować temu co juz i tak pewne :ok: :ok: :ok:

Kciuki specjalne za zdrowie Milusi :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]