SAMANTA już w DOMU! :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 11, 2010 20:16 SAMANTA już w DOMU! :D

Samanta miała zapewniony transport do nowego domu pod koniec stycznia, transport jednak nie wypalił. Przez ten czas padało kilka luźnych propozycji, ale czas płynął i żadna z nich nie spełniła się.
W tej chwili Samanta jest w stu procentach gotowa do podróży, a nowy domek czeka na nią już dwa miesiące!
Odświeżam więc wątek i proszę o pomoc. Mogę dowieźć Samantę do Kielc, być może Krakowa, ale w takim przypadku jestem uzależniona od godziny przyjazdu pociągu.
Do pierwszego marca mam ferie, mogę jechać lub wydać kota każdego dnia o każdej godzinie.
edit (19.01.2010): Za radą forumowej Andy - może ktoś z Warszawy jechałby do Zabrza lub w jego strony? Dowiozłabym wtedy Samantę do Wawy.

Jest co prawda jeszcze jedna możliwość transportu, ale ze zwrotem kosztów paliwa, które przy takiej pogodzie i tempie jazdy mogą być powalające…nie mam samochodu więc mogę tylko myśleć i spekulować ile taki wypad może kosztować.
Zanim ta możliwość okaże ostatecznym rozwiązaniem, może ktoś mógłby pomóc?

Samanta przebywa u mnie w DT, w Świdniku koło Lublina.

Kawałek mojego postu z 11 stycznia:
bloo pisze:Obrazek

Samantę wypatrzył wspaniały dom! :1luvu: Teraz szukamy 'tylko' transportu. Samanta będzie mogła wyjść z lecznicy za około dwa tygodnie - będzie wtedy już po sterylizacji, gotowa do drogi.
Proszę o jakiekolwiek pomysły, jakiś transport łączony, cokolwiek. Na razie działamy orientacyjnie - może ktoś wie czy jego znajomy jedzie pod koniec stycznia ze wschodu na zachód i można by się pod niego podłączyć :wink:
Ostatnio edytowano Nie mar 14, 2010 12:44 przez bloo, łącznie edytowano 6 razy

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Pon sty 11, 2010 21:51 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Mam jeszcze pytanie, w zasadzie bardzo podstawowe pytanie, bo to moja pierwsza tak 'odległa' adopcja, którą przeprowadzam sama :oops:
Jak załatwiacie podpisanie umowy na odległość? Działacie listami - priorytetami, podpisują osoby, które dowożą, a może jakoś internetowo?

bloo

Post » Pon sty 11, 2010 22:10 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Podrzucę :piwa: . Cieszymy się bardzo, bardzo mocno :ok:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon sty 11, 2010 22:14 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

popytam o ten transport, może coś się znajdzie, ale na razie nic nie obiecuję

może do Katowic, a to już byłoby blisko

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Wto sty 12, 2010 1:18 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

bloo pisze:Mam jeszcze pytanie, w zasadzie bardzo podstawowe pytanie, bo to moja pierwsza tak 'odległa' adopcja, którą przeprowadzam sama :oops:
Jak załatwiacie podpisanie umowy na odległość? Działacie listami - priorytetami, podpisują osoby, które dowożą, a może jakoś internetowo?

To zależy. Można podać podpisane przez siebie osobie wiozącej, a potem, jeżeli wraca, poprosić o wypełnienie i odebranie.
Albo, jeżeli tak się nie da, niech osoba adoptująca odbierze, podpisze i odeśle, razem z xero dowodu osobistego.
A może jest ktoś z Zabrza z miau, kto by odwiedził dom i podpisał taką umowę, sprawdził dokument, a potem odesłał?

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto sty 12, 2010 11:54 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

:!:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto sty 12, 2010 12:20 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Podnoszę!

kwiatkowa

Post » Wto sty 12, 2010 12:55 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

kwiatkowa pisze:
bloo pisze:Mam jeszcze pytanie, w zasadzie bardzo podstawowe pytanie, bo to moja pierwsza tak 'odległa' adopcja, którą przeprowadzam sama :oops:

To zależy. Można podać podpisane przez siebie osobie wiozącej, a potem, jeżeli wraca, poprosić o wypełnienie i odebranie.
Albo, jeżeli tak się nie da, niech osoba adoptująca odbierze, podpisze i odeśle, razem z xero dowodu osobistego.
A może jest ktoś z Zabrza z miau, kto by odwiedził dom i podpisał taką umowę, sprawdził dokument, a potem odesłał?

Dziękuję Cioci za pomysły :) i wszystkim Ciociom za podrzucanie :wink:
Ja wynalazłam na wątku transportowym, że mama007 jeździ, średnio dwa razy w miesiącu, z Chełma przez Lublin do Krakowa. Może z Krakowa ktoś mógłby podrzucić dalej? Zobaczymy.

bloo

Post » Wto sty 12, 2010 13:10 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Zapytaj też koniecznie Tiger. Bo jej znajoma, Monika, jeździ też często w różne strony, i często nam kouty woziła.

kwiatkowa

Post » Wto sty 12, 2010 13:12 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Mama007 chyba już nie jeździ...
Ale najlepszy transport to faktycznie byłaby Monika 8) :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sty 12, 2010 13:40 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

no to podrzucam, bo trzeba szukać, a ja na razie nic nie mam :?

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Wto sty 12, 2010 19:11 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Podniosę, bo w tamte rejony nie jeździmy.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto sty 12, 2010 19:20 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

A dom sprawdzałas ?Zrobiłaś wizyte przedadopcyjna?
dziewczyny już podpowiedziały jak sie załatwia. Ja wysyłam umowe mailem do zapoznania sie i prosze o przesłanie (skan) dowodu osobistego.Lub osoba przeprowadzajaca wywiad spisuje wszelkie dane z dowodu. Jesli wszystko ok to wypełniam umowe ,podpisuje i daje osobom wiozacym kota.Oni odwoża lub odsyłaja. Jednak bywa i tak,że wysyłam wypełniona mailem,dom drukuje podpisuje i odsyła.I ja odsyłam w druga strone. Kazdy sposób dobry,zalezy jaks sie dogadacie.Nie zawsze osoba wiązaca wraca.
powodzenia!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 12, 2010 19:22 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

moge tylko doradzic bys umiesciła w pierwszym poście namiary tel.do siebie.To samo na watku transportowym. To ułatwia zycie a nie zdarzyło mi sie by ktos wykorzystał go.
Czasem jest tak,ze zajrzy na szybko przez przypadek w ostatniej chwili i tylko tel.wchodzi w gre jako szybki kontakt.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 12, 2010 20:24 Re: Szukamy transportu! LUBLIN - ZABRZE!

Dziękuję za wszystkie rady, zaraz uderzam (spoko, spoko nikogo nie pobiję :twisted: ) do Tiger_ i edytuje pierwszy post.
Dom 'sprawdziłam' najlepiej jak mogłam na odległość, wiem wszystko, co chcę wiedzieć, także, może to zabrzmi nieodpowiedzialnie z mojej strony, ale nie widzę potrzeby wizyty przedadopcyjnej. Bo na czym miałaby polegać? Na powtórnym przepytaniu? Na "zaglądaniu do szafek"? To takie moje luźne przemyślenia, mimo, że może zabrzmieć jak 'atak' czy podsycanie do kłótni, ale absolutnie tym nie jest :wink:
Może jak już o tym zaczęłam to dopowiem: Byłam jeden raz na wizycie przedadopcyjnej, takiej typowo "pytająco-rozmownej" - osoba oddająca do adopcji najprawdopodobniej nie wiedziała o Domu za dużo, bo dostałam przykazanie żeby o wszystko się zapytać i o wszystkim porozmawiać - i jak dla mnie to było w porządku. Ale gdybym miała iść do kogoś, kto został już wcześniej przemaglowany na lewo i prawo, iść żeby tylko skontrolować i ocenić, to nie wiem czy bym się zgodziła - nie taka jest moja rola.

Powracając do wątku: Wiem, że to duży dystans i myślałam, że może "podwiozłabym" Sam do Kielc, Krakowa pociągiem i ktoś znalazłby się stamtąd.

Moja koleżanka, (przyszła :wink: ) podróżniczka znalazła coś takiego: http://www.autostop.com.pl/index.php?ak ... zd_id=8875
Może warto?
Ostatnio edytowano Wto sty 12, 2010 20:38 przez bloo, łącznie edytowano 1 raz

bloo

[następna]