Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 9:46 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Ty ją masz na tymczas, tak? :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 12, 2010 9:54 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

10. Obrazek Obrazek Dymno-biała miziasta panienka, 4-5 m-cy z Cosiem na oku, być może uszkodzona rogówka. kk mały.
11. Obrazek czarna przestraszona panienka, 2,5 m-ca, mały kk
12. ObrazekObrazek buro-biały kocurek, chudy z puchatą sierścią, bardzo miły, z 4,5 m-ca, trochę kk, już po kastracji w lecznicy, PILNIE DT

ta trójka szuka DT
10tka jest zapisana do okulisty za tydzień, bo oko wygląda gorzej niż na zdjęciu

Tak jak pisałam w lecznicy jest jeszcze jedna kotka szukająca domu. Zdrowa, czysta, piękna, oswojona 5cio miesięczna koteczka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
jej wątek viewtopic.php?f=1&t=106053
Ostatnio edytowano Wto sty 12, 2010 11:04 przez Mysza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto sty 12, 2010 9:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

przyrzekłam sobie, że tak - bo inaczej nie będę mogła ratować kolejnych :kotek:

a co - jesteś zainteresowana? :?: byłabym przeszczęśliwa, gdyby Mróweczka trafiła do dobrego, forumowego domku - zazwierzęconego najchętniej :ok: :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sty 12, 2010 9:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

genowefa pisze:
Mysza pisze:Dziewczyny szukamy DT dla suni "amstafki" W sobotę pod schroniskiem pan chciał ją przy nas oddać. Ubłagałyśmy czas do piątku, w czwartek mamy mu dać znać czy jest dom.
Pan sunię znalazł, szukał domu 3tyg, nie znalazł i przywiózł oddać.
Sunia ma 6-8 m-cy jest przymilna, pana głośnego głosu się ciut bała, wysterylizowana.

ObrazekObrazek
więcej fot i namiar na pana na maila mogę przesłać

Zrobiłaś jej ogłoszenia? Ja mogę zrobić: allegro wyróżnione, alegratka wyróżniona. Jeśli tego nie zrobiłaś, to prześlij mi namiary na Pana, jutro zrobię.

jeszcze nic prócz dogo nie zrobiłam już podaję na PW namiary na pana dziękuję :D
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto sty 12, 2010 10:00 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Never pisze:wykonalam mnostwo tel -m.in. do Anielki, ktora jak widze deklaruje zabranie drugiego kota. Pozostale tel to bylo molestowanie szpet o zabranie dwojki, i jet jeszcze jedna opcja, ale na razie chyba jej nie ma... :( jak sie dowiem dam znac, ale ja jestem teraz w necie przelotowo :(
Pozstale osoby odmowily :(

Never, Mysza, wy się zgrałyście przy braniu kotów, wy wiecie kto co zadeklarował
mnie się wydawało że zabrałyśmy ich więcej niż planowałyśmy, ale to do potwierdzenia u myszy - czy to ozbacza, że część osób zrezygnowała? czy co się dzieje? bo kurde niefajnie jest!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sty 12, 2010 10:00 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Mogę na dogo w dziale kotów dać ogłoszenie o tymczasach?
Tzn link do trzech poszukiwaczy tymczasów bym zamieściła...

Albo wątki im porobić na kociarni - też mogłabym

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 12, 2010 10:17 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

tajdzi pisze:
Never pisze:wykonalam mnostwo tel -m.in. do Anielki, ktora jak widze deklaruje zabranie drugiego kota. Pozostale tel to bylo molestowanie szpet o zabranie dwojki, i jet jeszcze jedna opcja, ale na razie chyba jej nie ma... :( jak sie dowiem dam znac, ale ja jestem teraz w necie przelotowo :(
Pozstale osoby odmowily :(

Never, Mysza, wy się zgrałyście przy braniu kotów, wy wiecie kto co zadeklarował
mnie się wydawało że zabrałyśmy ich więcej niż planowałyśmy, ale to do potwierdzenia u myszy - czy to ozbacza, że część osób zrezygnowała? czy co się dzieje? bo kurde niefajnie jest!

miała być zabrana tri bez przydziału (bo szybko znajdzie DT)+ jeszcze jeden do lecznicy
Never uprosiła kolejnego, jedna osoba zrezygnowała.

Tri jak widać znalazła DT, zostały trzy. Choć dwa muszą znaleźć DT.
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 10:34 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Cholercia, to kociaki, ja się boję je zabrać :(
da radę je zaszczepić w lecznicy?
moja tri została wczoraj wykąpana, mruczała i ugniatała nawet w wodzie - one mają zwyczajnie chorobę sierocą. Wydaje mi się że ona jest młodsza niż się wydaje :? Bardzo mało je, reaguje na jedzenie tylko w momencie nasypywania do miski, potem ignoruje ją zupełnie , nie wiem czemu. Dziś wypiła mleko z wodą. dobre i to, bo na kroplówce daleko nie zajedziemy
AnielkaG

Post » Wto sty 12, 2010 10:38 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

mam nadzieję, ze Madie się na coś zdecyduje.
A jeszcze na sercu mi leży ta biało0bura koteczka z lecznicy, jej też trzeba pomóc.
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 10:43 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Myszu, może wrzuć te wszystkie koty z lecznicy na KMT?
zdjęcia mają dobre...
ja niestety do weekendu jestem zawalona robotą, ale w weekend mogłabym posiedziec troszkę nad allegro na przykład czy gumtree

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Wto sty 12, 2010 10:47 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

no ta z lecznicy właśnie wrzucam, ale Józefowskie to tak nie bardzo się nadają jeszcze do adopcji :(
Czarna zwiewa, dymka musi jechać do Garncarza, biało-bury wymaga dużego odkarmiania... :(
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 10:51 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Doczytałam.

joluka, Mrówka jest obłędna, uwielbiam takie pochlapane kotki :love:
Generalnie wszystkie te koty są piękne, i takie biedne :(

Styczeń mam mega ciężki :? , ale coś wygrzebię pod koniec miesiąca, po wypłacie. Inaczej pomóc nie mogę :(

tajdzi, może banerek z czwartej strony warto umieścic w pierwszym poście? Łatwiej byłoby go znaleźć osobom chętnym do umieszczenia w podpisie.
Ostatnio edytowano Wto sty 12, 2010 10:59 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto sty 12, 2010 10:56 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

PILNIE DT DLA 4 KOTÓW!!!!
jedna buro-biała całkowicie zdrowa
Dymny kotek
Buro-białego wystarczy odkarmić
czarną dziewczynkę wymiziać

H E L P!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Wto sty 12, 2010 11:05 przez tajdzi, łącznie edytowano 1 raz
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sty 12, 2010 11:00 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Polcia doczytaj
tri ma DT
Obrazek

Mysza

Post » Wto sty 12, 2010 11:51 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

Dziewczyny, mi ta maleńka czarnulka nie daje spać po nocach. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, poradźcie. Mam kotka 3,5mca. Drugi raz był zaszczepiony 8.01.br szczepionką nie wiem jaką. Na naklejce jest napisane: PUREVAX RCPCh FeLV Merial, nie wiem czy coś Wam to powie i czy to ma jakieś znaczenie. Nie wiem czy mój kotek byłby już bezpieczny.
Bardzo bym chciała, żeby zamieszkał z nami drugi kotek ale jak ognia obawiam się alergii (jak na razie jest nieźle, jedyną osobą troche uczuloną jestem ja ale daję radę i jest coraz lepiej, a martwię się przede wszystkim o dzieci).

Poza tym Oli nie spi w łózkach (przynajmniej oficjalnie) i nowa koteczka też wolałabym żeby nie spała, nie wiem czy nie jest za mała na samodzielne spanie???
I nie wiem jak się leczy katar, ale myślę ze dałabym radę :)

Mogłybyśmy się umówić tak, ze jeżeli nikt mi się nie zacznie dusić to kotka by została, a jeżeli zacznie to bylibyśmy dla niej tylko Tymczasowym Lokum, podleczylibyśmy i w miarę szybko poszukałabym jej (z Waszą pomocą, mam nadzieję) domu na stałe. Mam wielką nadzieję, ze byłoby dobrze bo na razie nie ma żadnych niepokojacych objawów. Tylko kotek ma podobno w sobie coś po syberyjczykach a one podobno mniej uczulają. Dlatego boję się, ze tym razem mogłoby to wygladać trochę gorzej.

Tylko nie wiem czy mój kotek będzie bezpieczny... A i jeszcze jedno pytanie: czy kk jest niebezpieczny dla ludzi? musiałabym izolować kotkę od dzieci?
Jejku, jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło. Kotka mamy zamiar wykastrować na wiosnę. Czy jest możliwość, zeby kotka wcześniej miała rujkę i żeby mi się maluchy rozmnozyly zanim zdążyłabym ewentualnie oboje wykastrować???

burakura

Od: Pon gru 21, 2009 15:57

[poprzednia][następna]