O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 20:15 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Śliczny :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob sty 09, 2010 20:28 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Piękny chłopak :D
I wielkie UFFFF!!! Najważniejsze, że są dobre wiadomości (cały dzień dziś walczyłam ze sobą aby zadzwonić, ale nie wiedziałam, o której macie wizytę i nie chciałam przeszkadzać :oops: ). Matko odetchnęłam z ulgą. Czyli jest nadzieja, że będzie lepiej a już na pewno nie gorzej :ok: z całych sił trzymam kciuki za Cymcia. Wydaje mi się, że chłopak deczko urósł...tak to jest z naszymi milusińskimi jedzą i rosną :ryk: Przytulanki dla wszystkich :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sty 11, 2010 8:08 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

ogromnie się cieszę z dobrych wieści, miałam przez weekend zajęcia poza Warszawą i niestety nie mogłam z Małgosią i Cynamonkiem być
kwota zabiegu Cynamona to 600 zł, potrzebne będą bazarki, bo Pańciowie nie dadzą rady i wcale się nie dziwię, nikt nie sądził, że to będą takie koszty :(
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon sty 11, 2010 18:03 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Spróbuje jutro coś wyszperać na bazarek...
(dzisiaj przepraszam, ale miałam tragiczny dzień w pracy.. :oops: )

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon sty 11, 2010 19:48 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Tak ciocia biamilka też coś wyszpera dla braciszka Malwinki :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Wto sty 12, 2010 0:13 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Kochani, biorąc chorego - bądź co bądź - kotka liczyliśmy się, że będziemy pokrywali koszty dalszego leczenia. A sprawa zdrówka Cynamonka leży nam na sercu.

Stąd też w gabinecie - po tym jak dr wyłożył nam dlaczego trzeba przeprowadzić tę operację i na czym będzie polegała - od razu poprosiliśmy o pierwszy możliwy termin...
Nie zastanawiając się nad finansami, bo to jakimś cudem zawsze się znajduje, a kociak - już prawie dorosły kot! - chce mieć zdrową łapeczkę!

Fakt, już wcześniej liczyliśmy, że do marca będziemy krucho stali z pieniążkami, ale nie ma mowy aby z tego powodu zwlekać z zabiegiem. Wiemy, że wszyscy ratujecie kociaki i dlatego mamy świadomość, że co nie pomożecie nam, to dostaną inne też potrzebujące kotki...
Połowę sumy na pewno jesteśmy w stanie wyłożyć w tym miesiącu przy operacji. Poprosimy może o 2 raty, to będzie łatwiej... dowiem się jeszcze wcześniej o możliwość.

Za wszelką życzliwą pomoc będziemy bardzo wdzięczni - zarówno my, jak i Cynamonowe serduszko. W każdym razie wiedzcie, że na zdrowiu Małego nie będziemy oszczędzać - najwyżej my nie zjemy ;)
O tyle lepiej - że dr powiedział, że wszystkie potrzebne ćwiczenia będziemy potem mogli wykonywać we własnym zakresie (bez lamp itp). Nie będzie potrzebna fachowa pomoc - co na pewno "brzmi taniej". Wiążemy nadzieje z tym zabiegiem (ma trwać ponoć ok. 12 min! - choć są tacy, którzy wykonują go profesjonalnie w minut 5). Za wcześnie na razie na jakiekolwiek decyzje, ale mimo wszystko nie wykluczamy za czas jakiś włączenia i "fachowej ręki" w rehabilitację. Ale to wszystko zależy od tego jak się łapka będzie czuła po operacji, jaka będzie rekonwalescencja...

A Rudy rozczula nas na każdym kroku. Jest strasznie uroczy! Uczy się widać i dobrych manier w stosunku do kobiet - już nie przepycha się do miski jak Malwinka je, ale grzecznie czeka - tudzież wygrzebuje sobie łapką i je obok - żeby jej nie przeszkadzać... A i uczy się od niej wielu "psot" - bawienia się jedzeniem, wskakiwania na szczyt fotela, na parapet - widać, że zazdrości jej czasem sprawności, że ona może wejść w tyle ciekawych miejsc...

Malwinka z kolei robi się coraz to bardziej przytulaśna! Ciągle! chce siedzieć na kolankach. Czeka czasem już na krześle - wyprzedzając naszą chęć spoczęcia na nim. Jak stoimy - wskakuje jak najbliżej na wysokość kolan i wyciągniętą łapką i małpiatkowym miałkiem dopomina się o "żywy fotel". Przyznać jednak trzeba, że jest w tym ustępliwa. Jak głaszczemy Cymka, czeka (w pobliżu!) grzecznie na swą kolej. Oczywiście przybiega jak tylko zwolnią się kolana. Słucha się też, kiedy mówimy, że czegoś nie wolno.

Rudy natomiast - aż ciężko uwierzyć, że z tym temperamentem mógł być bezdomnym kotkiem! Jest urodzonym Królowcem! ;) A może to te liczne głaszczące ręce, przez które przechodził, tak go rozpieściły. Dalej jest słodkim kociakiem, ale widać też jego pewność siebie - że i tak przyjdziemy go głaskać, nawet jak sam nie poprosi. Jak prosi, to chce "tu, teraz i natychmiast". Kiedy natomiast wchodzimy do pokoju, gdzie on sobie akurat śpi, a jemu nawet nie chce się ruszyć - patrzy na nas, po czym zamyka oczy i nastawia tylko znacząco szyję do głaskania... Maharadża jeden! :)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Wto sty 12, 2010 0:19 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Różnicę między naszymi kociakami można by określić tak:

Malwinka patrząc czule w oczy mówi: 'kocham cię' i delikatnie się przytula. :kotek:

Rudy mówi: 'i tak mnie kochasz' i wygodnie się rozwala... :king:
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto sty 12, 2010 9:07 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

:ryk: :ryk: :ryk:
a to się Dziecko rozbestwiło
oj Cynamonek... więcej szczęścia niż rozumu masz i nawet o tym nie wiesz :1luvu:

xandra

Post » Wto sty 12, 2010 9:33 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

xandra pisze::ryk: :ryk: :ryk:
a to się Dziecko rozbestwiło
oj Cynamonek... więcej szczęścia niż rozumu masz i nawet o tym nie wiesz :1luvu:

Oj, ja myślę, że Cymuś wie ile ma szczęścia i się tym szczęściem rozkoszuje. A niech się rozkoszuje :D
A Malwisia jak to Malwisia "pomiziasz mnie??? tak?! och tak! dziękuję ci za wszystko" cała nasza Malwisia idealny kociak dla idealnych Dużych :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Wto sty 12, 2010 9:41 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

niii, Rudy to jak już napisała Małgosia wielmoża ;) Pan na włościach ;) , wszystko to traktuje jako coś oczywistego, że taki piękny to i ludzie podziwiają ;)
oj Maluchu... ale szczęścia miałeś w życiu, tyle samo co się wycierpiałeś...
teraz będzie już tylko lepiej :) :) :)

xandra

Post » Czw sty 14, 2010 9:53 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Kochani co słychać? Kotysie wzorowe? :D
Obrazek

biamila

Post » Czw sty 14, 2010 14:49 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Z zachowania - wzorowe! :) bardzo często śpią razem, Cymek już nie daje małej po głowie jak się przytula ;)

Z Małym podjedziemy dziś do weta, bo kupki troszkę rzadkie. Nigdy nie miał takich jak ona, ale od 2 dni 2 razy dziennie czyścimy mu futro, bo wychodzi z "kibelka" upaćkany... całe szczęście, że akurat załatwia się w porach kiedy jesteśmy w domu - inaczej trzeba by było wycinać futro :/
W sobotę mówiliśmy o tym lekarzowi (bo ciut rzadziej było już w zeszły pt), ale nie był to stan wymagający leczenia - kupka trzymała kształt. Pytał tylko o odrobaczenie, ale było niedawno... Wczoraj wieczorem było już nieładnie, więc dziś jedziemy do weta.

Je teraz cały czas to samo... może jest sam z siebie bardziej wrażliwy, nie do końca przyswaja (znalazłam kilka info., że rude czasem mają żołądkowe problemy, jakaś taka ich uroda - albo przypadek). Odrobacza się zawsze w 2 turach? (nie mieliśmy jeszcze okazji). Może nie wszystko się zabiło podczas odrobaczenia 1,5 mies. temu... Pastę zjadł w końcu podstępem wielkim - bynajmniej nie za dużo, więc to też raczej nie przyczyna. Z kupki zaczęły wystawać kłaczki, więc działa... Lekko rzadziej było już przed pastą..

Zobaczymy co powie lekarz. Żadnych innych "zaburzeń" Rudasek nie ma - wesoły, bawi się, śpi... ;)

Malwinka i wesoła i zdrowa :) Maleństwo nakolankowe. Urosła chyba... :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw sty 14, 2010 15:11 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

Jeżeli to problem jelitowy to ta karma powinna pomóc, ale jeżeli jednak to robale szaleją to trzeba iść do weta. Czasem też kurczak uczula, z kurczakami tak jest, że raz kura uczula a raz nie uczula :roll:
http://www.krakvet.pl/royal-canin-intes ... p-958.html
Cieszę się, że Malwisia grzeczna i że panna rośnie. I niezmiernie się cieszy moje serduszko Cymek :D który odpuścił naszej Malwisi, co wyjdzie wszystkim na dobre :ok:
Tulanki dla całej Cudnej Czwóreczki :1luvu:
Obrazek

biamila

Post » Nie sty 17, 2010 17:52 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

I jak tam Cynamonowy brzusio?
Obrazek

biamila

Post » Czw sty 21, 2010 10:12 Re: O Cynamonie, Malwince, Jasiu i Małgosi - czwórce Przyjaciół!

co u was słychać ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]