Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX- POMOCY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 23:46 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Strasznie mi szkoda tej starszej kotki... Może jej jakieś imię nadać? może Agatka? Jakby jej ogłoszenia porobić, to na pewno znajdzie dom!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 10, 2010 16:06 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Czarna kicia z nr 206 była w schonisku juz przed wakacjami. Najpierw siedziała w 1 - z katarem, potem była w 3-ce. Później zniknęłą mi z oczu, szukałam jej nawet i znaleźć nie mogłam. Nie mam o niej zbyt wiele, tylko tyle, że to kotka, ma ok. 2-3 lata i jest miziakiem.
Szkoda, że jeszcze tam siedzi.
To zdjęcie sprzed wakacji
Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie sty 10, 2010 17:10 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

do domu poszła dziś Falka, bo wysterylizowana a bardzo nie chcieliśmy dać do tego domu kogoś przed sterylką. Poza tym pustki, nie licząc ludzi, którzy przyszli zobaczyć koty i poszli, bez nikogo.

Bardzo martwi mnie ten czarny kot ze szpitalika, dziś siedział ze spuszczoną główką nie mogąc nic zjeść ani się napić, Krzysiek jednak twierdzi, że może mieć wadę serca i chorą wątrobę, ja bym go uśpiła :( To nie są warunki by go trzymać, on po prostu cierpi :(

Dorotka czuje się dobrze, ale bardzo tęskni za ludźmi, łazi za mną jak piesek domagając się przytulania i brania na rączki.

Dziewczyny czy ten srebrny kocio z szafy (202), ze złamaną miednicą ma imię? Chciałam mu założyć wątek, powinien znaleźć dt żal go bardzo bo jest mega kontaktowy i szkoda, by tak siedział sam w szafie.
Obrazek

W jedynce jest kocio z numerem 211, biało-dymnawy, wdg. karty 4 letni kastrat, jest przerażony, może sprawiać wrażenie dzikiego ale nie jest, strasznie się kuli, chyba nie wychodzi z tego koszyka wcale, bardzo przypomina mi zachowaniem Saszę, chyba pilnie trzeba szukać mu dt, bo bardzo źle znosi schronisko.
Obrazek

Moje odkrycie to kot z nr 95, w schronie już od roku, siedzi w dwójce, ma 5 l;at, jest bardzo fajny, choć jeszcze boi się podejść do ręki, ale jest bardzo ciekawski i dziś się razem bawiliśmy, trzeba z nim trochę poprzebywac i się chłopak przekona. Dałam mu na imię Racuszek, zrobię mu opis.
Obrazek
Podobna sytuacja jest z burym chłopakiem nr 153 z tego samego boksu, też chciałby ale jeszcze się boi.

Babunia siedzi w szafie, jest przestraszona i syczy na wyciąganą rękę, nic prawie nie je i bardzo się boi szczekających psów, najchętniej zaszyła by się gdzieś, i nie ma takiej możliwości.
Nie chciała dać się pogłaskać, cały czas skulona, nie wiem, czy dzika czy tak przerażona.
Obrazek

Na kociarni jest przekochana, mała sunieczka, podobno ma być w schronisku jeszcze przez tydzień, jest bardzo towarzyska, kontaktowa z tych, co to nie boja się niczego
Obrazek

Na zakończenie zabrałam takiego małego dzikusa z chorymi oczami, przyszedł podobno wczoraj, oprócz pcheł i oczu nic jej nie dolega, mam nadzieję, że szybko się oswoi, bo w schronie tylko siedziała i syczała na wszystkich, przez co uciekł jej dom z przed nosa. Ma na imię Lolitka
Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie sty 10, 2010 17:14 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Magija pisze:Dziewczyny czy ten srebrny kocio z szafy (202), ze złamaną miednicą ma imię? Chciałam mu założyć wątek, powinien znaleźć dt żal go bardzo bo jest mega kontaktowy i szkoda, by tak siedział sam w szafie.
Obrazek

Ten kocurek jedzie chyba do DT u Erin66 ;)

Piękny jest... przypomina moją ukochaną Argi...

Bura kotunia nr. 55, nie ma jeszcze imienia? może by ją jakoś nazwać?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie sty 10, 2010 18:29 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Magija, o tym srebrniaczku na stronach 34 i 35 rozmawiała Erin66 i ruru. Erin chciała go wziąć na DT, ale potem, w tym wątku, Erinn66 też czeka na jakąś koteczkę, chyba że źle zrozumiałam:

viewtopic.php?f=13&t=104636&start=60

wiec nie wiem czy sprawa aktualna.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie sty 10, 2010 18:33 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

zajrzałam do wątku podanego przez Gosię. faktycznie, też nic nie rozumiem :roll:

Madzia, miałaś kotów nie brać :evil:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie sty 10, 2010 19:42 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

napisałam do Erin pw
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie sty 10, 2010 19:45 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Ja proponowałam imię dla srebrnego Otto, ale to już jak chcecie. Też zastanawiam się co z tymczasem dla niego? on jest bardzo kochany.. ........... żal mi go bardzo.

suńka super!! :)

Twoj dzikusek Madziu boski, ale mialaś nei brać........
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie sty 10, 2010 21:14 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Fido, kocurek nr 218 prawdopodobnie we wtorek pojedzie do swojego domu :)
Pani ma 3 koty, nie straszne jej leczenie oczek kota no i w ogóle leczenie jeśli potrzeba.
Jutro zadzwonię do Krzysia by go przygotować na tę wizytę i żeby Krzyś przygotował Fido. Trzymajcie kciuki! Fido to taki mój Cypis tylko czarno-biały :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie sty 10, 2010 21:22 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

kciuki za Fido :)

Sis

Post » Nie sty 10, 2010 21:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

napisalam juz pw ale potwierdze oficjalnie.
Biore na stale kolezanke dla mojego kociaka co nie oznacza, ze wycofuje sie z pomocy srebrnemu.
Dzis odjezdza ode mnie jedna dziczka z dt. Mam miejsce i duzo czasu. Wiec z checia pomoge mu w powrocie do zdrowia.

Erin66

Od: Śro gru 23, 2009 20:13

Post » Nie sty 10, 2010 21:39 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

super, dzieki za potwierdzenie :)

Sis

Post » Nie sty 10, 2010 21:59 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Oj no to super wiadomość bo prawdę mówiąc już się zmartwiłam że sprawa nieaktualna :)

gosiaa

Post » Nie sty 10, 2010 22:09 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Jest ktoś chętny na czarną prawieperską kicię?

Domu szukają dwie czarne prawiepersiczki z łodzi. Ich pani zmarła.

http://i48.tinypic.com/2nbdeec.jpg
http://i50.tinypic.com/289as5d.jpg

2-3 letnie, niesterylizowane, nie dostawały hormonów, nieszczepione.
Prokocie, łagodne nawet do obcych, wychowane z psem, i mogące iść do domów z psem.
Całe życie spędziły w mieszkaniu, czyli niewychodzące.
Być może jedna ma juz dom, czekam na potwierdzenie.
Na razie mieszkają w starym miejscu, więc trochę czasu jest.

gdyby ktoś miał chęć na taką czarną śliczną persinkę, zobowiązał się do sterylizacji, szczepień, to proszę o info do mnie:
sil_k@op.pl

Sis

Post » Nie sty 10, 2010 22:27 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IX

Asiu, z tego co pamiętam Ania CC miała dom dla persiczki, persiczka miała przyjechać do Łodzi i... nie wiem jak się sytuacja rozwinęła, zgubiłam wątek :oops: ale były tam jakieś komplikacje. Może Ania tu zajrzy i napisze jak aktualnie sytuacja wygląda.

gosiaa

[poprzednia][następna]