Julka (2009) i Romek (2011) - wspólny dom i wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2010 14:21 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Śliczny kotek- taka miła kruszynka. Dobrze,że się zdecydowałaś na adopcję. To na pewno była trudna decyzja ale tak już jest ,ze człowiek potrzebuje kogoś do kochania a czy może być bardziej wdzięczny obiekt uczuć niż kotek?

zezol

Od: Czw gru 03, 2009 9:05

Post » Wto sty 05, 2010 14:36 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Jeszcze trochę wygłupów:
Obrazek
Swoją drogą jak to jest, że kicia przez tydzień zgubiła 4 myszki i 3 piłeczki? 8O Sprawdzałam wszędzie, gdzie mają prawo być i nigdzie ich nie ma :!: ; chyba zostanę bankrutem zabawkowym :lol:

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Wto sty 05, 2010 20:54 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Też nie wiedziałam, że Julcia przyjechała do mnie z Dębiny. A myszki i piłeczki w cudowny sposób się znajdą.Głaski dla malutkiej.Aha, imię nadała Anova, jej siostrę nazwałyśmy Karolcia.Karolina ta nasza wetka i jej imię wykorzystałyśmy.Pozdrawiam.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Wto sty 05, 2010 22:22 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Julka przyjechała dokładnie z działek przy Drodze Dębińskiej :)
Cudne zdjęcia :1luvu:
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Śro sty 06, 2010 13:15 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Kicia super , fotki super.

grajda

Post » Pt sty 08, 2010 9:29 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Julka zrezygnowała ze swojego dotychczasowego posłanka na rzecz nowego. Jeden jedyny fotel, jaki mamy w mieszkaniu jest teraz jej - tak zadecydowała :lol: Wczoraj miała obcinane pazurki - nie wiem, czy to pierwszy raz, ale była przy tym bardzo niezadowolona, choć po wszystkim dała się wyściskać i obyło się bez obrazy.
Ostatnio więcej je, co pewnie ma związek z tym, że po kilka godzin dziennie ganiają: ona i moja córa po mieszkaniu za piłeczkami, myszkami itp. Gonitwy trwają tak długo, aż kot "padnie" i na rzucanie piłką reaguje juz tylko ruchem gałek ocznych :P
Obrazek

dorota_d

Post » Pt sty 08, 2010 21:23 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Super fotki.Rzeczywiście kocia panienka nie przepada za manicure.Głaski dla malutkiej. Pozdrawiam. :1luvu:

grajda

Post » Sob sty 09, 2010 14:44 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Julka została dziś zaszczepiona, kupiliśmy też Advocate do podania jutro. Niestety kicia się bardzo zestresowała. Na dodatek warunki na drogach dziś nieciekawe i podróż do i z gabinetu weterynaryjnego była na tyle długa i powolna (ok. godzinę w jedną stronę), że chyba ten stres był jeszcze większy :( Juleńka w drodze do lekarza cały czas płakała w transporterku, a w drodze powrotnej spała i się nie ruszała, a ja głupia sprawdzałam tylko, czy ona żyje... Też byłam zdenerwowana. Po powrocie do domu zaszyła się za łóżkiem, nie chce wyjść do nas, ani do piłeczek, ani do myszek... Chyba niedobrze, że wieźliśmy ją tak daleko. Mam wrażenie, że to był nasz błąd - kicia dopiero 2 tygodnie jest u nas, a my już jej urządzamy takie wycieczki. Mam nadzieję, że wyjdzie w końcu, bo nie była ani w kuwecie, ani nic nie jadła. Juleńko, tylko nie trać teraz do nas zaufania, przecież to dla Twojego dobra było...
(a za miesiąc 2. dawka szczepionki i znów Advocate :? )

dorota_d

Post » Sob sty 09, 2010 15:48 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Panienka się obraziła.Przejdzie jej wkrótce.W drodze powrotnej już wiedziała , że wraca do siebie.Mądra koteńka. :1luvu:

grajda

Post » Sob sty 09, 2010 15:53 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Tym razem raczej się nie obraziła, tylko bardzo przestraszyła - znów podkulony ogon, płoche spojrzenie... :(
Zapomniałam dodać, że kicia sporo przytyła - waży już 2 kg.

dorota_d

Post » Sob sty 09, 2010 16:14 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Śliczniutka :1luvu:

Codziennie jeżdżę koło działek na Dębinie - nawet nie pomyślałam, ze tam taka kruszynka czeka na człowieka ...

(nie za wcześnie jutro na Advocate? po szczepieniu to tak tydzień przerwy powinien być chyba?)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob sty 09, 2010 17:07 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Avian pisze:(nie za wcześnie jutro na Advocate? po szczepieniu to tak tydzień przerwy powinien być chyba?)

Avian, takie jest zalecenie lekarki.

dorota_d

Post » Sob sty 09, 2010 22:13 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Julka my też nie lubimy wycieczek do weta.
Zawsze się obrażamy na Dużą za to.
My myszki i piłeczki chowamy w czarne dziury,
takie tylko do znalezienia przez ekspertów :mrgreen:
HPJ

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Nie sty 10, 2010 1:36 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Jeju jaka Ona jest śliczna, ma takie wielkie te oczy, no przepiękna jest.

norap

Od: Czw sty 07, 2010 11:07

Post » Nie sty 10, 2010 9:57 Re: Nasza mała koteczka - JULKA :)

Advocate dziś nie podam, pomimo takiego zalecenia pani doktor.
Juleńka waży 2 kg, kupiłam więć dawkę dla młodego kotka do 4 kg, a dziś okazało się, że została mi wydana dla dorosłych 4-8 kg :-( Dobrze, że mąż zauważył na czas...
Jestem zła na panią doktor. Wiem, że może nie do końca słusznie, bo się spieszyła - było dużo pacjentów, a ona sama... Ale przecież mogłam zabić Maleńką taką dawką...
Cholera, no... miesiąc temu straciłam Lulu, a teraz sama mogłam zrobić krzywdę Julce... :(
Odczekam kilka dni i pójdę do naszego lekarza, niech poda jej właściwą dawkę; nie zamierzam eksperymentować na dzieciaku.

dorota_d

[poprzednia][następna]