Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 16:56 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

Napisz no coś więcej:D

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob sty 09, 2010 17:05 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

:ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob sty 09, 2010 17:06 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

kwiatkowa pisze:Napisz no coś więcej:D

O Pokrzywce nic nie wiem, musi coś napisać kasia86, albo KM, ale podobno jest bardzo zrezygnowana :( Pipi natomiast jest super, a trafiła do schroniska w listopadzie 8O nikt jej nie przygarnął... Później napiszę coś więcej :wink:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob sty 09, 2010 17:07 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

Czekamy na wiadomości.... :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob sty 09, 2010 17:15 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

:?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 09, 2010 17:39 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

Przepraszam, ale jestem trochę (o conajmniej 20 stron do tyłu ;) )

Co dolega Pokrzywce? ma FIV'a i białaczkę...?

:(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob sty 09, 2010 17:41 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

fiv + felv +
reszta nie wiadomo.
na bieżąco jest/będzie Kocia Mama
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob sty 09, 2010 17:44 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

Już wróciłam. Droga do Konina była w miarę dobra, ale w Łodzi tragedia. :strach: :strach: :strach:
Poksiunia jest już w DT u Natali. Ona wygląda bardzo źle, ja nie wiem czy ona waży ze 2 kilo.Wygląda na bardzo zrezygnowaną kotunię, jakby mówiła,- już nie chcę żyć, nie mam dla kogo mruczeć.. :cry:
No nic, mam nadzieję, że jak przyjdzie jej odejść, to odejdzie już kochana i otoczona troską, na którą tak długo czekała.

Co do Adelika to bardzo proszę o szukanie im domku razem z bratem. To jest bardzo związane ze sobą rodzeństwo, które zawsze są ze sobą. Zrobiłam zdjęcia w schronisku to Wam pokażę jak oba chłopaki się bawią ze sobą. Ale to jutro dopiero wstawię.
Zrobiłam też zdjęcie około pół rocznemu kotkowi który bardzo, ale to bardzo chciał jechać z nami. Jest chory i chyba przyjdzie mu... :cry:
Należałoby zrobić tam izolatkę, porobić wszystkim testy, odizolować chore koty od zdrowych. Ale jak mają to zrobić jak czasami nie mają pieniędzy na karmę?
Schronisko bardzo biedne, ale nie wołali ode mnie opłat za koteczki.

Ja osobiście jestem załamana i chyba już czas się gdzieś utopić. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob sty 09, 2010 17:47 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

Kasiu, dobrze, że wróciłaś zdrowo! Jest okropnie! Odważnaś! :-)
Wielkie podziękowania!

A co do Konina - pytanie ponawiam - jak zbiorę kaskę - może im część kwoty przelać? Kupić wór kociej karmy?
Zrobili testy, nie chcieli kasy, od Ciebie Kasiu też nic...
co Wy na to?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob sty 09, 2010 18:18 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

Jestem za.
może nawet stworzyć im jakiś koci fundusz, na karmę, no i żeby właśnie porobili testy i poizolowali chore od zdrowych .
przecież te choroby nie zabijają na miejscu ale wykańczają

na tyle kociej biedy to fakt, ręce i ogony opadają..
dziewczyny jak macie jakieś doświadczenie jak się zorganizować to pomyślcie
dla innych przecież 5-10zł mies., to nie kłopot - a na worek karmy będzie.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kasia dzieki Ci za niezłomność danego słowa
(wszyscy oprócz Pokrzywki zrozumielibyśmy gdybyć nie pojechała :1luvu: )
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob sty 09, 2010 19:01 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

uff. dzielny kierowca z Kasi:-)

Pokrzywka też jest bardzo dzielna, bo przyjechała całkiem zrelaksowana;-), na tyle żeby po podróży już się najeść i poprzytulać do Natalii. nie jest ani wycofana, ani przestraszona. została obejrzana przez naszą wetkę Magdę i przez najbliższy okres będzie przede wszystkim tuczona, bo apetyt na szczęście ma. ma też świerzb i grzybicę. będzie na bieżąco miała robione badania i być może powtórzymy testy dla całkowitej pewności. jak już dojdzie trochę do siebie przede wszystkim planowana jest operacja wywiniętych powiek...

na kolację dostała właśnie drugą część zmiksowanych serduszek. zmiksowanych, bo Poksi nie ma właściwie ząbków:-(

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

Post » Sob sty 09, 2010 19:03 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

:1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 09, 2010 19:05 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

dzięki za fotorelację! Świetnie, że dobrze zniosła podróż. I to jest całkiem całkiem chyba...proludzka kocia?
Ja kase zbieram, spodziewam się przelewów w poniedziałek, na razie mam 480 zł!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob sty 09, 2010 19:05 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

jak się tuli kochana :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob sty 09, 2010 19:08 Re: Pokrzywka jedzie do Łodzi - zbieramy pieniądze na badania

kochana maleńka :1luvu:
jak dobrze,ze trafila w tak wspaniale ręce :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]