Gaja, Morfeusz, Joachim.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 8:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Witaj Sihajko i koteczki! 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob sty 09, 2010 9:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Co słychać Sihajo? Jak piesek się czuje? Co u kotków?

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob sty 09, 2010 10:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Witajcie serdecznie :)
Piesek - nic do przodu. Trzeba go wynosić na chwilkę na podwórko, ale i tak załatwia się pod siebie, bo nie może wstać na tylne łapki. Trzeba go zatem nosić i myć, i boję się, żeby mu się doopka nie odparzyła, ale na razie nie ma z tym problemu, może dlatego, że TŻ pilnuje, żeby Misiek nie siedział sam i w jednej pozycji. No, właściwie ciągle się nim zajmuje. Dzisiaj jadą no trzeci zastrzyk, zobaczymy.
Kotki - cudownie jest otworzyć oczy i zobaczyć trzy śpiące obok zgodnie futerka :) Tak od razu miło, miękko i ciepło i uśmiech sam wkrada się na buzię :) Koty już najedzone, pazurki obcięte, Gaja dostała swoją porcję oliwy, czego nie lubi, Zabawy już się odbyły - Morfeusz mi się zepsuł. Zawsze ładnie aportował myszki i przynosił tam, gdzie siedziałam, a teraz zostawia w pół drogi i przychodzi oczekując, że znowu mu rzucę... nie wiem, co mu się stało... :roll:
ewung - śniłaś mi się dzisiaj. A raczej Twoje obrazki. W moim śnie byłaś.... ilustratorką książek dla dzieci. śniło mi się, że oglądałam książkę - bajkę pięknie ilustrowaną. I myślę sobie - zupełnie jak obrazki ewung. Patrzę na opis na pierwszej stronie a tam: ilustracje: ewung. NIe myślałaś nigdy o tym, żeby ilustrować książki? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob sty 09, 2010 10:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Morfeusz proszę się raz dwa naprawić i myszki aportować!
Chyba nabrał złych obyczajów od mojego M.....

Pytanie do ewung mam to samo...to są takie baśniowe bajkowe obrazki, z dobrych bajek, może to byłby pomysł?

ciepłe myśli dla psiaka...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob sty 09, 2010 10:51 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Sihaja pisze:Byłam dzisiaj w bibliotece. Tej, na którą latem się obraziłam. Myślę sobie - co tam, dam jej szansę, bo czytać mi się chce :)

Mialas jeszcze inne wyjscie :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sty 09, 2010 10:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

podoba mi się taki sielankowy opis poranka :D
Gdyby mnie jeszcze Miluśka w nocy nie molestowała o głaski (to była jej radość po zrobieniu kupala :mrgreen: ), to noc uznałabym za całkiem udaną.
Czy Twoje koty domagają się wychodzenia na balkon, gdy jest na nim śnieg?

Co do obrazków ewung, to zgadzam się w całej rozciągłości. Ma talent dziewczyna. I aż żal, żeby go nie wykorzystać, nie oddać ludziom.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob sty 09, 2010 10:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Dorota pisze:
Sihaja pisze:Byłam dzisiaj w bibliotece. Tej, na którą latem się obraziłam. Myślę sobie - co tam, dam jej szansę, bo czytać mi się chce :)

Mialas jeszcze inne wyjscie :twisted:

Tak, Dorotko, ale do tego Kortowa tak daleko i nie po drodze..... :oops:

Sihaja

Post » Sob sty 09, 2010 10:58 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Joachim i Gaja chętnie korzystają z zaśnieżonego balkonu. Gdy tylko zbliżam się do drzwi, od razu przybiegają. Po śniegu chodzą ostrożnie, co chwila otrzepując łapki, ale do domu ciężko się ich doprosić. Natomiast Morfeuszek owszem, jest ciekawy, ale on ma cieniutką sierść (brak podszerstka) i bardziej odczuwa chłód, w związku z czym przycupnie czasem w połowie pokoju i tylko obserwuje. Na śnieg jeszcze nie wyszedł...

Sihaja

Post » Sob sty 09, 2010 11:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

dzien dobry :kotek:

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Sob sty 09, 2010 11:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Hej Sihajko :wink:
Morfeuszek Ci sie spsuł :roll: , a ja myślę ,ze trochę się rozleniwił :lol: , przejdzie mu to :ok:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob sty 09, 2010 11:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Może się i rozleniwił, choć do zabawy chętny... :)

Sihaja

Post » Sob sty 09, 2010 12:48 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Sihaja pisze:ewung - śniłaś mi się dzisiaj. A raczej Twoje obrazki. W moim śnie byłaś.... ilustratorką książek dla dzieci. śniło mi się, że oglądałam książkę - bajkę pięknie ilustrowaną. I myślę sobie - zupełnie jak obrazki ewung. Patrzę na opis na pierwszej stronie a tam: ilustracje: ewung. NIe myślałaś nigdy o tym, żeby ilustrować książki? :)

Pewnie że myślałam, wiele razy. Może ta książka i obrazki do niej już gdzieś czekają żeby się zmaterializować. I może pewnego dnia spełnię swoje marzenie...

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob sty 09, 2010 13:17 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Ewuś, na pewno, bo warto! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob sty 09, 2010 13:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

ewung pisze:
Sihaja pisze:ewung - śniłaś mi się dzisiaj. A raczej Twoje obrazki. W moim śnie byłaś.... ilustratorką książek dla dzieci. śniło mi się, że oglądałam książkę - bajkę pięknie ilustrowaną. I myślę sobie - zupełnie jak obrazki ewung. Patrzę na opis na pierwszej stronie a tam: ilustracje: ewung. NIe myślałaś nigdy o tym, żeby ilustrować książki? :)

Pewnie że myślałam, wiele razy. Może ta książka i obrazki do niej już gdzieś czekają żeby się zmaterializować. I może pewnego dnia spełnię swoje marzenie...

Czego Ci z całego serca życzymy :)

Sihaja

Post » Sob sty 09, 2010 13:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

O, Sihajka wróciła! 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]