POMOCY!!! Psiarze z Wawy! Na paluchu jej nie ma! Zwiała SM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2010 23:58 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Słuchajcie, ja nie raz wzywałam Eko SM jak jeszcze mieszkałam w Wawie i mam z nimi naprawdę pozytywne doświadczenia... Nawet w przypadku zakleszczonego ma maxa małego gołąbka. Goście rozłożylli szafkę balkonową na czynniki pierwsze, żeby go bezboleśnie wydostać :ok: Może więc zależy to od wrażliwości wzywającego :oops: :oops: Wiecie, na ile pozwoli, na tyle można...

EKO SM odławiała przy mnie dzikawego psa w kagańcu ledwo się udało, a upał był ponad 30 C i wiem, że zachowują maksymalną odstrożnośc... Zwłaszcza pod kątem ewentualnego przerażenia i bólu zwierzaka... Może to zależy od zgłaszającego, bo ja przy ich każdym ruchu wyłam i darłam się, że on czuje :oops: :oops: A psu nie działa się żadna krzywda :twisted: :twisted: :twisted: Ot, biegał sobie a za nim leciała SM... Trafił na Paluch, ale zabrali Go sąsiedzi :ok: :ok:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Śro sty 06, 2010 9:45 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Nasz wątek na dogo znają już wszyscy wymienieni wcześniej wolontariusze :ok: e
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sty 06, 2010 20:37 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Dulencja pisze:Słuchajcie, ja nie raz wzywałam Eko SM EKO SM odławiała przy mnie dzikawego psa w kagańcu [size=50]ledwo się udało, a upał był ponad 30 C i wiem, że zachowują maksymalną odstrożnośc... Zwłaszcza pod kątem ewentualnego przerażenia i bólu zwierzaka... Może to zależy od zgłaszającego, bo ja przy ich każdym ruchu wyłam i darłam się, że on czuje :oops: :oops: A psu nie działa się żadna krzywda :twisted: :twisted: :twisted: Ot, biegał sobie a za nim leciała SM... Trafił na Paluch, ale zabrali Go sąsiedzi :ok: :ok:

To miałaś jakiegoś farta trafić na porządnych :roll:

w zdjęciach z przyjęć jej nie ma
04.01. (zrozumiałam, że tego dnia odłowiona) suka w tym typie nie trafiła do schroniska (czasem zdjęć brakuje, sprawdzili mi w rejestrze)
Kiedy i skąd ją odłowiono?
I, może głupie pytanie, to na pewno suka?
Obrazek

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Śro sty 06, 2010 22:25 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Odłowili ją na pewno 4 stycznia przed południem z okolic huty. Za stacją metra Młociny przy lasku są garaże. Suka zajęła jeden z nich - był opuszczony i bez drzwi. Jest to suka. Prawie na pewno. Była zupełnie niekontaktowa do człowieka. Może jej się coś stało po drodze?
Nikogo nie oskarżam - to tylko pytanie: czy możliwe jest, że takie skrajnie zestresowane, niekontaktowe zwierzęta usypia się na wejściu? Podkreślam: to tylko pytanie.

Dzięki morisowa, że zajrzałaś. Że zajęłaś się sprawą :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sty 06, 2010 22:51 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Nie ma możliwości, żeby została uśpiona w schronisku. Jedynie gdyby była w stanie agonalnym, ale nie z powodu agresji, dzikości, starości, nieadopcyjności itp.
Jutro (jak się uda) pomęczę biuro raz jeszcze. Jeśli naprawdę nie ma jej w rejestrze, to trzeba będzie na SM dzwonić i się dowiedzieć jak poszła akcja - psa odłowili ale czy dowieźli? może im zwiała? gdybam :/
Obrazek

morisowa

Post » Śro sty 06, 2010 23:13 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

hanelka pisze:Dzięki morisowa, że zajrzałaś. Że zajęłaś się sprawą :1luvu:

Powtórzę dokładnie to samo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sty 06, 2010 23:14 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Bardzo się o nią martwię :(
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 06, 2010 23:17 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Próbuję myśleć pozytywnie ale też bardzo się martwię :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sty 06, 2010 23:32 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Przerażała mnie myśl, że wylądowała w schronisku, zanim cokolwiek zdążyło się zorganizować.
Ale to, że zniknęła jest jeszcze bardziej przerażające. Mam nadzieję, że jednak jest w schronisku, tylko się gdzieś zabałaganiła.
Obrazek

hanelka

Post » Czw sty 07, 2010 9:39 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Mam nadzieję że sunia jednak jest w schronisku tylko zdjęcia ktoś nie wkleił do kwarantanny :wink: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sty 07, 2010 18:48 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Wg uzyskanych przez mnie informacji suka nie nie trafiła 04.01. do schroniska.
Czy ktoś z Was może zadzwonić na Eko Patrol SM i dowiedzieć się jak potoczyła się akcja odłowienia suki? Uciekła im po drodze?
Obrazek

morisowa

Post » Czw sty 07, 2010 18:55 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

o do diabła?!A możliwe,ze ja gdzie indziej zawieźli?np.do Józefowa?
I przyznaja sie,ze im może uciekła?
Sunieczko gdzie jesteś?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 07, 2010 20:25 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka już na Paluchu!

Suka nie trafiła do schroniska, bo zwiała straży miejskiej. Dziś było dokładnie sprawdzone. Była interwencja, ale nieudana. Przestraszyli ją tak, że już nie wróciła do swojej kryjówki.
Obrazek

hanelka

Post » Czw sty 07, 2010 21:00 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy! Na paluchu jej nie ma! Zwiała SM

I oto cudowny Eko Patrol w akcji :roll:
Obrazek

morisowa

Post » Czw sty 07, 2010 21:12 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy! Na paluchu jej nie ma! Zwiała SM

:cry: przykre.

Biedna psina. Teraz nie ma nawet garażu :cry: :cry: nie ma nic, tylko strach i głód :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

[poprzednia][następna]