Szeryf['], Kubus i inne - minął rok:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 23, 2009 12:17 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Pogadamy dzisiaj z wetem. Już bym chciała coś co nie wymagałoby wyjazdów do weta. Jakoś ciężko mi idzi kłucie Szeryfa. Na dodatek tyle razy:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro wrz 23, 2009 12:21 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Kciuki...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro wrz 23, 2009 14:05 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Lidka pisze:Pogadamy dzisiaj z wetem. Już bym chciała coś co nie wymagałoby wyjazdów do weta. Jakoś ciężko mi idzi kłucie Szeryfa. Na dodatek tyle razy:(

Sumamed podajesz dopyszcznie :).
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro wrz 23, 2009 15:41 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Dlatego mi sie podoba:)

Lidka

Post » Śro wrz 23, 2009 16:44 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Mocne kciuki za Twoje chorutki :ok:
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Śro wrz 23, 2009 18:17 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Lidka pisze:A Szeryfkowi dalej rzęzi:((

Lidka,naświetlaj go, powinno też pomóc
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw wrz 24, 2009 9:54 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Zaczęłam, dzięki za podpowiedź.
Narazie ciężko oddycha.

Lidka

Post » Wto paź 06, 2009 17:35 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Co u Szeryfa?
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro paź 07, 2009 0:47 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Naświetlamy trochę, troche pod czerwonym promiennikiem leżał ale póki co efekty marne właściwie. Chyba przestanę mu na jakiś czas podawac cokolwiek, żeby zrobic badania. Musze się dowiedziec jak długo musiałby byc bez leków i czy tyle będzie w stanie wytrzymac.

Dzięki za pamiec.

Lidka

Post » Śro paź 07, 2009 17:03 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Kiepsko... ja właśnie z wyjazdu wróciłam i z Mecenasem mam nieciekawie. Plazmocytarne zapalenie dziąseł się nasiliło... Idę w przyszłym tygodniu do wetki-homeopatki, może cosik doradzi. Coś mi się o srebrze koloidalnym po głowie przed wyjazdem tłukło, że mogłoby to mieć dobry wpływ na jego paszczę... A jak paszcza się zaleczy to i może wypływ z nosa się uspokoi.

Siean

Post » Śro paź 07, 2009 17:21 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

A próbowałaś aloes?
Daję teraz tylko aloes, moze to nie zmieni ewentualnych wyników.

Lidka

Post » Śro paź 07, 2009 18:23 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Mama dawała. Bez efektu :(

Siean

Post » Pt gru 18, 2009 12:23 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Szeryf ma kolejne pogorszenie:(
Płuczemy nos aloesem, na trochę odkicha ale potem znów to samo.
Myślałam, ze Natalka z Krakowa jakos nam wskaże ścieżkę, bo miała miec operacje zatok. Ale okazało sie, że ropa jest wszędzie i że zaatakowała już kości, nie przeżyła:( Jestem tym bardzo zmartwiona. A najbardziej mnie martwi to, że już kolejny wet mi mówił o problematyczności tych badań. W sensie no i co z tego, że będziemy wiedziec.
Już chyba tylko na czary trzeba liczyc:((

Lidka

Post » Czw sty 07, 2010 16:42 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

Witam wszystkich!

Przeczytałem parę stron tego tematu i zauważyłem, że kotek Pani Lidki a dokładniej "Kubuś" miał podobne objawy co mój nowy kotek.

Wczoraj do mojego domu przyplątał się bardzo ładny dachowiec. Jest to kociczka, młoda ma może 6-12 miesięcy, nie wygląda na specjalnie wychudzoną (ot normalny młody kotek :) ).

Jednak przed chwilą zauważyłem, że kociczka ma na lewym oku białą (a raczej mleczną) plamkę wielkości 1,5-2 mm. Nie jest ona specjalnie widoczna, znajduje się w lewym dolnym rogu źrenicy. Wydaje mi się, ze ta plamka znajduje się na twardówce oka. Dodam, że na drugim oczku ani śladu podobnych plamek. Mila (tak ją nazwałem) nie ma problemów z poruszaniem się w przestrzeni, nie potyka się, wchodzi gdzie popadnie, nawet zabawy z papierkiem na sznurku wychodzą jej dobrze (trafia w niego łapkami bez problemu :) - nie zauważyłem nic podejrzanego w jej zachowaniu. Źrenice reagują na światło.

Proszę oto kilka zdjęć wykonanych telefonem:

Obrazek

Obrazek

Co to właściwie może być - zaćma ?
Jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości ?
Szkoda mi kociaka :_)

Z góry dziękuję!
Pozdrawiam.

Mały

Od: Czw sty 07, 2010 16:09

Post » Czw sty 07, 2010 19:50 Re: Szeryf, Kubus i inne. trzeci antybiotyk Szeryfa:(

NA forum jest zwyczaj, że wszyscy do siebie mówimy po imieniu albo używamy nicka. Na szczęście bez względu na wiek:))

Super, ze zaopiekowałeś sie bidulka w potrzebie. Miała szczęście, albo wiedziała kogo zaczepic:))

Skad jesteś?
Warto podjechac do weta, który zna się troche na oczach. Kubusiowi bardzo długo kropiliśmy oczy. Corneregel mial podawany do oczu ponad 2 miesiące. Teraz stan jest taki, że Kubuś nie jest cłkiem niewidomy. Na szczęście coś widzi. Oczka wyglądaja ślicznie, nie widac choroby. Ale czasem widac w zachowaniu:((

A Mila bardzo podobna do naszego Milutka, którego przygarnęlismy ponad pól roku temu z przetrąconym kręgosłupem. W podpisie mam link do jego wątku:)

Lidka

[poprzednia][następna]