Kotomania III-czyli ja+4 koty+mała Zoe-nowe foty s.88

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2010 6:26 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Ola-ja po prostu już nie wyrabiam fizycznie-mam nadzieję,że kolezanka już powolutku bedzie wracała do pracy,to będe odciążona,bo na razie to istny cyrk na kółkach!!!

Korciaczki kochane znalazłyście czas by zajrzeć :1luvu: :1luvu: :1luvu: -dla Was też suuuper roku życzę-zwłaszcza na niwie naukowej!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sty 06, 2010 15:24 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Coś w tym nowym roku nie mogę się rozkręcić. Spać mi się ciągle chce. Działam na zwolnionych obrotach... a młyn jak diabli mam.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sty 06, 2010 18:22 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Ja się rozkręciłam,bo nie miałam innego wyjścia!
Ale też idę do pracy bez entuzjazmu-delikatnie mówiąc :evil:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro sty 06, 2010 18:25 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Kasiu, twój Ptyś jest alergikiem... czym go karmisz?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro sty 06, 2010 18:32 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

O, to widzę, że więcej osób chodzi do pracy bez entuzjazmu. :lol:
Ja jeszcze tylko 7 dni w tym miesiącu i spokój do lutego.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sty 06, 2010 18:44 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Cameo pisze:Kasiu, twój Ptyś jest alergikiem... czym go karmisz?

Kamilko-Ptyś przede wszystkim ma SUK i dopóki nie podje np Bozity pozostałym kotom,lub tak jak się kiedyś zdarzyło,ze awaryjnie kupiłam Profilum,bo tylko to poza whiskasem i kitekatem,oraz jakimiś tanimi karmami było w sklepiku koło mojego domu,a mój sklep był już zamknięty-i tez go wysypało(Antośkę zresztą tez!)-to nic złego się nie dzieje!
Po takim fakcie zawsze podaję RC Hypoalergenik,czasem potrzebny jest steryd,ale staram sie tego unikać-wapna nie podaję ze względu na SUK-mógłby zneutralizować odczyn moczu.
No i bardzo dobrze sprawdza się kołnierz-koty nie rozdrapują ranek i szybciej się goją!
Ja nie miałam grzybola w domu,więc na złagodzenie świądu stosowałam też BedicortG-świetnie pomaga!-ale czy przy grzybie wolno stosować-nie wiem.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sty 06, 2010 18:46 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Aniu,ja ostatnio musiałam przez ponad trzy tygodnie pracować ponad siły,ale nie miałam wyboru! :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw sty 07, 2010 18:19 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Dziękuje Kasieńko, Isska jest chyba alergiczką, to co ma na karku zdecydowanie nie jest grzybem... na szczęście suche RC (Sensivity) bardzo jej smakuje...

Cameo

Post » Czw sty 07, 2010 18:25 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Kasiu, po karmie Profilum było uczulenie?
Moje się ta karmą zajadały jak kiedyś kupiłam w promocji 1,5 +1,5, kilo.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sty 07, 2010 22:12 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Tak Aniu,ale widocznie to taka partia była,bo Milenka tez wtedy to samo kupiła i też Zula się drapała.Ale smakowała im bardzo!

Kamilko-przede wszystkim ogranicz rozdrapywanie,wierz mi,ja już kilka razy przerabiałam to u Ptysia,bo on od razu się rozdrapuje do krwi,albo rozlizuje,jedynie zabezpieczenie tych miejsc przed rozdrapywaniem dało efekt-szybki i zdecydowany-no i ten bedicort-działa antyświądowo i kontaktowo,wiec nie wnika do organizmu dużo sterydu,tylko w miejscu zastosowania!
A kołnierz zabezpieczy łepcio przed rozdrapywaniem.Na karczek załóż kawałek rekawa,lub skarpety i przez dwa lub trzy otwory przewlecz obróżkę,do której dopnij "abażur" kocina trochę się pomęczy,ale warto-naprawdę-dopiero wtedy będzie szybko sie goiło,bo nie będzie rozdrapywania,no i oczywiście ranki kilka razy dziennie przecieraj 4% roztworem chlorhexydyny-wetka Ci da-u Ptysia pomogło-Issuni życzę tego samego!-no i cierpliwość,cierpliwość i nie patrz na błagające oczęta,zeby zdjąć abażur-tu trzeba konsekwencji-aż do pełnego wygojenia!
Powodzenia Kami!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw sty 07, 2010 22:48 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

kropkaXL pisze:Kamilko-przede wszystkim ogranicz rozdrapywanie,wierz mi,ja już kilka razy przerabiałam to u Ptysia,bo on od razu się rozdrapuje do krwi,albo rozlizuje,jedynie zabezpieczenie tych miejsc przed rozdrapywaniem dało efekt-szybki i zdecydowany-no i ten bedicort-działa antyświądowo i kontaktowo,wiec nie wnika do organizmu dużo sterydu,tylko w miejscu zastosowania!
A kołnierz zabezpieczy łepcio przed rozdrapywaniem.Na karczek załóż kawałek rekawa,lub skarpety i przez dwa lub trzy otwory przewlecz obróżkę,do której dopnij "abażur" kocina trochę się pomęczy,ale warto-naprawdę-dopiero wtedy będzie szybko sie goiło,bo nie będzie rozdrapywania,no i oczywiście ranki kilka razy dziennie przecieraj 4% roztworem chlorhexydyny-wetka Ci da-u Ptysia pomogło-Issuni życzę tego samego!-no i cierpliwość,cierpliwość i nie patrz na błagające oczęta,zeby zdjąć abażur-tu trzeba konsekwencji-aż do pełnego wygojenia!
Powodzenia Kami!

:mrgreen:

viewtopic.php?f=1&t=105137&p=5425631#p5425631

Cameo

Post » Czw sty 07, 2010 23:03 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Tak,już doczytałam,ale jeszcze zabezpiecz kark ,zeby obróżka i kołnierz nie powodowały urazania karku.
O co chodzi dune z tymi postami -ni przypiął ni przyłatał? 8O
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie sty 10, 2010 8:07 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Jak sobie przypomnę moją Molisię po operacji ucha w kołnierzu... :(
Ale czasami trzeba, dla bezpieczeństwa, żeby sobie większej krzywdy nie zrobiły.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 10, 2010 8:20 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Koty mają takie smutne spojrzenie w tych kloszach,ale to dla ich dobra.Ptyś ma już wszystko pięknie wygojone,prawie całkowicie zarośnięte sierścią,ale jak sobie przypomnę jak sie męczyliśmy oboje najpierw z raną na karku(ponad rok temu -4 miesiące) i z łapka w -w te wakacje,to az mi się źle robi!
Podstawą jest jednak zabezpieczenie przed rozdrapywaniem i rozlizywaniem!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie sty 10, 2010 13:50 Re: Kotomania III-czyli ja+4 koty

Grunt ,że to już za wami i nie ma co rozmyślać i sobie przypominać :ok:
I całuski od nas wszystkich
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]