ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2010 17:38 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Felunio tez gryzie z lubością, az widać, że czerpie z tego przyjemnosć :D
A tak w ogóle to Pomponmamo oderwij sie troche od tych erotycznych artykułów i napisz co słychać.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto sty 05, 2010 17:52 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Erotyczne artykuły już skończone kilka dni temu :D Teraz nadrabiam zaległości w pisaniu recenzji, bo mi się solidna kupka filmów nazbierała. No i walczę jeszcze z różnicami inwentaryzacyjnymi. Jasiek dalej chory,miał przyjechać dzisiaj, ale leży i zastrzyki bierze, i nie wiadomo dokładnie, kiedy będzie w stanie przyjechać. Albo za tydzień, albo za dwa... :(
Koty na szczęście zdrowe, rozrabiają :D Musisz mnie babajago nawiedzić kiedyś w wolnej chwili koniecznie
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto sty 05, 2010 18:46 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

W wolnej chwili powiadasz.... Jutro szpital i zajęcia, pojutrze pilnuję dziecka znajomym, popojutrze z TŻ do lekarza i z sukienką do krawcowej itd itp :roll:
Jaśkowi okładów trzeba. Niech wraca lepiej na kurację.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto sty 05, 2010 19:10 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

A co jest z Robertem? Chory? 8O Pozdrów go Babajago ode mnie, uściskaj i życz zdrowia, bo szczęście to już ma - skoro ma ciebie :D
Okłady Jaśkowi by się przydały na pewno, ale wiesz nie chcę żeby jechał pół świata z zapaleniem płuc, które go trzyma juz z miesiąc i nie moga mu go wyleczyć i z noga w szynie - ciągle jeszcze kuśtyka. :? Niech sie podkuruje choć na tyle, żeby mu gorączka przeszła i tą szyne niech mu zdejmą. Wtedy wsiądzie w samolot, ja go w Pyrzowicach odbiore i do domu na intensywną terapie zabiorę 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto sty 05, 2010 19:40 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Nie chory. Tzn mam nadzieję, że nie. Robimy powtórke badań, bo jak pamiętasz z Pragi mi wrócił ze złymi wynikami krwi.
A z tym Jaskiem twoim to tez by trzeba porządek zrobić, na kanał i do remontu :wink:
Obrazek

babajaga

Post » Śro sty 06, 2010 9:08 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Nie ma zapalenia płuc trwajacego przez miesiąc Ponponmamao :evil: Cosik mi sie tu nie widzi. Jeżeli ma nogę w szynie czyli teoretycznie jest unieruchomiony to czy to nie jakaś zatorowośc płucna?/
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro sty 06, 2010 9:58 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Ja nie mówie, ze on ma zapalenie trwające miesiac. On od miesiaca choruje. To jest podobno oskrzelowe zapalenie płuc, może, że jako powikłanie ostrego ataku astmy, albo niedoleczone przeziębienie. W Polsce do lekarza nie poszedł, bo nie! :evil: Dopiero ja do niemiec wrócił to do swojej stałej pani doktor poszedł. Miał rentgen, dostał jakieś zastrzyki końskie - jakaś mieszanka antybiotyku, dopalaczy i cortyzonu. Prawdę mówiąc to on sie za bardzo nie chce przyznać do choroby, więc wyciśnięcie z niego informacji co mu jest nie jest wcale proste :evil: Miał spirometrię i inne badania - nie znam się na tym Maja. :? A co to ta zatorowość?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw sty 07, 2010 18:13 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

a metodą na ziarenko nie da się go podleczyć? :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Czw sty 07, 2010 18:19 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Chyba na wirtualne ziarenko jak on w Krzyżakolandzie mieszka teraz.
Obrazek

babajaga

Post » Czw sty 07, 2010 18:21 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

ale od miesiąca choruje to mogła się o ziarenko postrać, a nie wypisywać ciągle te bezeceństwa o korkach i innych :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Czw sty 07, 2010 18:27 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Co posłać, jak posłać! :evil: A kto mu zaaplikuje? Pie...lęgniarka? :evil: Wróci, to się podda leczeniu. :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw sty 07, 2010 18:27 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Zatorowość jest najczęściej wynikiem powstawania skrzeplinek na skutek jakiegokolwiek unieruchomienia i przechodzeniem ich do płuc . Dlatego jak kto ma założone jakiekolwiek unieruchomienie to obecnie zgodnie z wytycznymi ma dostawać środki przeciwzakrzepowe- najczęściej pod postacią zastrzyków do brzucha
Obrazek

majencja

Post » Czw sty 07, 2010 18:31 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

O ile wiem on dostaje zastrzyki do... z drugiej strony :roll: Podobno czuje się już lepiej, już dzisiaj nawet pokuśtykał do siostry. W poniedziałek do kontroli i może w przyszłym tygodniu przyjedzie :roll: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw sty 07, 2010 18:40 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

A jak przyjedzie to z Waszego domku odgłosy pasieki bedą, bzyk, bzyk :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

majencja

Post » Czw sty 07, 2010 18:45 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

hyhyhy :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

[poprzednia][następna]