Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - już w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 22:26 Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - już w nowym domu

15.12.09 Przy ulicy Wichierkiewicza (osiedle Kliny) znaleziono kotkę półdługowłosą. Siedziala pod autem i wyła.
Kocica jest czarno-biała, puchata, ma białe skarpetki i krawacik.
Jest bardzo kontaktowa, ewidentnie domowa, lgnie do ludzi, widać ze przebywanie w mieszkaniu nie jest jej obce.Kuwetkowa.

Została znaleziona przez znajomych koleżanki, zaliczyła już pobyt w dwóch miejscach, w tym w garażu (stąd jest dośc brudna - z tego co wiem była czystsza po znalezieniu), w chwili obecnej znajduje sie u koleżanki w mieszkaniu.
Niestety nie mogą jej zatrzymać dłużej niż do końca weekendu. Z tego co mi wiadomo zastanawiają się nad oddaniem kocicy do schroniska lub TOZ.
Nie zostały jeszcze rozpoczęte żadne działania w sprawie szukania własciciela. Kotke poznałam dopiero dzisiaj, bo od dzisiaj popołudniu jest u kolezanki.
Planujemy jutro rozpocząć poszukiwania jej właścicieli, ale jesli się nie znajdą do max niedzieli to niestety kotka nie ma się gdzie podziać, a ja nie mam możliwości zabrania jej do siebie.
Szukamy kogos kto od niedzieli mógłby kotkę wziąć do siebie tymczasowo, aż do znalezienia domu.
Proszę o pomoc.

Kotka wygląda tak :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ps: gdybym nie pojawiała się na wątku jakis czas proszę wybaczyć, mam problem z internetem i będę zagladała gościnnie jak uda mi się do kogoś wpaść na neta.
Ostatnio edytowano Pon sty 18, 2010 8:21 przez MajeczQa, łącznie edytowano 1 raz

MajeczQa

Od: Nie sty 27, 2008 11:16

Post » Śro gru 16, 2009 23:17 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Piękna... :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mam nadzieję, że tylko się zgubiła, a nie padła ofiarą "porządków świątecznych". :roll:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Czw gru 17, 2009 14:52 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Hop!
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Czw gru 17, 2009 16:23 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

:1luvu: :roll: :1luvu:

gaga_krk

Od: Wto gru 08, 2009 13:48

Post » Pt gru 18, 2009 15:21 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Byliśmy ( włąsciwie to ja sama byłam, jakiś mam taki ziwny zwyczaj pisania w liczbie mnogiej - tak to jest jak się człowiek dwoi i troi żeby coś zdziałać :P )dzisiaj z kicią u weterynarza na wszelki wypadek sprawdzić czy czasem nie ma chipa.
Wątpiłam w to trochę, no ale kto wie, moze akurat...
Ale nie miała :(

Coś czuję, że ten właściciel sie nie odnajdzie...
Nikt jej nie szuka :( Chyba jej nikt nie chce znaleźć...
Ona jest typowo domowa, nie wierzę żeby ktoś na noc ( bo została znaleziona w nocy jak się wczoraj dowiedziałam) kota na mrozie zostawił i wogóle się nie przejął że go nie ma już piąty dzień...
Może psuła świąteczną atmosferę i chcieli jej dać wspaniały prezent na święta.... ;(

Nie ma żadnych ogłoszeń nigdzie, że ktoś takie kota poszukuje. Kicia jest już poogłaszana na tamtym osiedlu, w lecznicach, zgłoszona w schronisku i na stronie schroniska, na kilku forach i na portalach ogłoszeniowych...Miała być jeszcze wczoraj pokazana w kundel bury w ogłoszeniach, ale się okazało po programie że wrócił mi mail z ogłoszeniem, bo skrzynka odbiorcy była przepełniona :(

Chociaż tyle dobrze że sytuacja jakoś w miarę stabilna jest. Koleżanka się w niej zakochała, jej mama też. Już wybiegają słowami w przyszłość ( że co one zrobią jak przyjedzie do nich ciocia z psem 25.12 - a kot miał zostać tylko do 20 :D - jak kicia się będzie bała). Zwariowały na jej punkcie, martwią się o nią, jak do weta szłam to żeby nie zmarzła czasem, a jak pazurki cięłam bo po meblach drapała to koleżanka prawie mdlała jak kot zamiauczał i próbował się wyrwać - kiciasia zna doskonale cięcie pazurków, bo na widok obcinacza uciekła i próbowała się chować. Transporterek też zna - weszła natychmiast do środka i położyła się dumnie.Jest zupełnie wyluzowana w swoim zachowaniu,nie boi się niczego, nawet nie zachowuje ostrożności jak to koty mają przy poznawaniu nowych rzeczy. Boi sie tylko balkonu. Pozatym akceptuje bez zdziwienia wszytsko - ludzi,smycz, szelki, transporter i spanie pod kołdrą.Wogóle kiciasia jest strasznie wygodnicka - śpi w łóżku z mamą kolezanki, albo na fotelu. Leżeć na ziemi - nie ma mowy, musi mieć komfort.Swoją drogą to sądziłam że będą jej szybciej miały dość, bo kicia ma biegunkę po mleku - niestety mama kolezanki za wszelką cenę chce jej dogodzić i daje jej mleko uzasadniając że ona bardzo lubi - i nie dośc że chodzi stale obklejona to jeszcze w nocy załatwia sie gdzie popadnie jak zabrudzi całą kuwetę, ale mama koleżanki i tak ją do łózka zabiera :D
Trochę im pomóc trzeba i doradzić, a kilka spraw wytłumaczyć, bo kotu dogadzają czasem bez wiedzy że mu coś szkodzi.
Ale już zaniosłam im moje danie brejowate z ryzu, mięsa, marchewki i siemienia lnianego , które kicia tak pożarła że aż miło patrzec było, bo moje to tym gardzą zazwyczaj, i trochę kici pomogło na brzuszek, ale nie na długo, bo potem znowu dostała mleka.. :?
Ale już kolezanka się tam dogada z mamą, bo ona z takich ludzi, co szybko każdą wiedze chwytaja i chcą jak najlepiej...

Cóż...
Szukamy właściciela nadal, a potem jak się nie znajdzie pomyslimy o szukaniu domu, chociaż nie wykluczam , że mogą się w niej przez ten czas tak zakochać że zostanie. Ale narazie nic nie jest pewne...

MajeczQa

Post » Czw sty 07, 2010 2:07 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Piszesz, że nikt jej nie szuka... nie możesz tak z całą pewnością stwierdzić, bo nie wiadomo skąd ona jest.
Może tam gdzie zaginęła jej szukają. Mogła komuś wsiąść do samochodu i znaleźć się w zupełnie innym miejscu.

Ludzie nie wiedzą gdzie szukać, nie wiedzą, gdzie są portale o kotach, gdzie napisać - wiem, bo też szukałam swojej kotki. Poza tym, jak całymi dniami i nocami chodzisz i szukasz kota, to nie masz czasu i sił na szukanie po internecie. Mnie jedyne co w pierwszej chwili przyszło do głowy po zaginięciu mojej kotki, to żeby zadzwonić do najbliższego schroniska dla zwierząt - a tam nawet pomysłu nie mieli co zrobić.

Samira33

Od: Pon sty 05, 2009 23:10

Post » Czw sty 07, 2010 6:21 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Może warto byłoby zrobić kilka ogłoszeń i rozlepić po okolicy, zostawić jedno u najbliższego weterynarza?

Afryka

Od: Nie kwi 12, 2009 16:16

Post » Czw sty 07, 2010 16:05 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

I co, zakochały się? ;)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw sty 07, 2010 18:02 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Kochane, ogłoszenia były. Obwiesiłam wetów , rozdałam znajomym ogłoszenia do rozwieszania, wysłałam do Kundel Bury zdjęcia, obwiesiłam neta na najważniejszych największych portalach, jest ogłoszona w schronisku 3 razy - na tablicy ogłoszeń, na stronie schroniska i zgłoszona w zeszycie ze znalezionymi zwierzętami, ludzie którzy znalezli ja też ją ogłaszali, nikt się nie zgłosił...

A co do domu...
Tak.. zakochały się :( ale mama koleżanki ma alergię straszną, na początku jakoś nie było po nie widać i już się cieszyły że jest spokój, nawet juz myślały żeby ją zostawić u siebie, ale potem się okazało że się jednak nie da :(
Co najgorsze jeszcze niedawno wszystko było super, bo się zgłosiła po kotkę koleżanka koleżanki. Bardzo fajna dziewczyna z opowiadan, z tego co ją trochę znam to też miła, spokojna i ok... i miała brać, a wczoraj koleżanka napisała, że jednak coś się pokomplikowało i nie może i żeby kiciasi szukac domu, bo mama już nie chce jej trzymać, bo się dusi i na oczy nie widzi :( A ja wszystkich już poinformowałam radośnie że po nowym roku kiciasia będzie już w swoim domku ;(
To teraz już wogóle kryzys i co najgorsze, to się znowu boję że one mają genialny pomysł oddania jej do schroniska ;(

W ten sposób kiciasia znowu szuka domu :(

MajeczQa

Post » Czw sty 07, 2010 18:08 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

A czy kotka jest wysterylizowana? Bo doczytałam, że była u weta, ale tej informacji jakoś nie :oops:

Jest na forum dziewczyna, która robi ładne i skuteczne (tfu! tfu!) Allegro? Może przekazać jej prośbę? Długowłose koty mają branie (i dlatego bezwzględnie muszą być po zabiegu!).
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw sty 07, 2010 18:16 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

o ile pamiętam Pieczarka szuka kota co prawda w typie persa ale serce nie sluga a koteczka sliczna może akurat.
Poza tym Pieczarka z Toszą moga mieć domki czekające na koty dlugowlose - napisz pw do Pieczarki i Toszy moze uda się koteczce znależc dom
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw sty 07, 2010 18:37 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

dalia pisze:o ile pamiętam Pieczarka szuka kota co prawda w typie persa ale serce nie sluga a koteczka sliczna może akurat.
Poza tym Pieczarka z Toszą moga mieć domki czekające na koty dlugowlose - napisz pw do Pieczarki i Toszy moze uda się koteczce znależc dom

zaznaczę sobie i podnoszę od razu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 07, 2010 19:01 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Samira33 pisze:Piszesz, że nikt jej nie szuka... nie możesz tak z całą pewnością stwierdzić, bo nie wiadomo skąd ona jest.
Może tam gdzie zaginęła jej szukają. Mogła komuś wsiąść do samochodu i znaleźć się w zupełnie innym miejscu.

Ludzie nie wiedzą gdzie szukać, nie wiedzą, gdzie są portale o kotach, gdzie napisać - wiem, bo też szukałam swojej kotki. Poza tym, jak całymi dniami i nocami chodzisz i szukasz kota, to nie masz czasu i sił na szukanie po internecie. Mnie jedyne co w pierwszej chwili przyszło do głowy po zaginięciu mojej kotki, to żeby zadzwonić do najbliższego schroniska dla zwierząt - a tam nawet pomysłu nie mieli co zrobić.

Ja mieszkam na Klinach i faktycznie ogloszen nie widzialam zadnych, ani, że ktos znalazl, ani, ze ktos szuka.

Ale tu u nas "na wsi" jest bardzo wiele kotow wychodzacych.

Zrobcie jakies ogloszenie, wyslijcie mi, kosma_shiva@gmx.de to porozwieszam na Wicherkiewicza i okolicy.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw sty 07, 2010 19:03 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Tweety pisze:
dalia pisze:o ile pamiętam Pieczarka szuka kota co prawda w typie persa ale serce nie sluga a koteczka sliczna może akurat.

zaznaczę sobie i podnoszę od razu

Tosza !!!! gdzie jestes ??/

Wicherkiewicza to kolo nas! "bez miedze"
Może znasz kote?
Obrazek

kosma_shiva

Post » Czw sty 07, 2010 19:32 Re: Znaleziono kocicę długowłosą KRAKÓW - szukamy włąsciciela/dt

Dodalam ogloszenie na Forach mieszkańców Klinów Borkowskich, Klinów Zacisze oraz klinów Za i Pod Fortem

np.: http://www.kliny.com.pl/forum/viewtopic.php?p=9068#9068
Obrazek

kosma_shiva

[następna]