Tosiek -Warszawa -relacja o dalszych losach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2010 18:22 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

:( :?:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sty 04, 2010 21:12 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

Dotarlam do domu i spiesze napisac . Zabieg przeszedl bez komplikacji .Palec bardzo juz byl chory , paznokiec prawie odlaczony od łozyska , ropa w kosci .Za dwa tyg bedzie wynik histopatologiczny . Jesli wczesniej mialam jakies watpliwosci czy amputowac ten palcec to teraz znikly ,jak zobaczylam w jakim on jest stanie .
Wybaczcie ,ze chwilowo juz nie bede pisac wiecej w Tosiowym watku bo tu wyszlo poplatanie z pomieszaniem .Za kilka dni pozbieram sie i zaloze osobny watek , slowo .
Dziekuje za kciuki .Naprawde lzej sie robi na sercu jak czlowiek pomysli ,ze gdzies tam zyczliwie ludzie o nas mysla .
Bianka bardzo zmaltretowana , teraz spi .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pon sty 04, 2010 22:32 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

Cały czas trzymam bardzo mocno kciuki i dziękuję za dokładniejszą relację :1luvu:
Często mamy wątki równocześnie kilku zwierzaków :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 07, 2010 7:54 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

Kolezanki , mam wiesci do Toska :-)
Sytuacja sie stabilizuje .Tosiulek ma juz normalny apetyt , dostaje kurczaka bo okazalo sie ,ze indyk mu zupelnie nie podchodzi i stad byly te odmowy jedzenia .W kuwecie tez porzadek .Powolutku zapoznaje sie z psem . Jednym slowem jest dobrze co mnie ogromnie cieszy .

U nas dosc nerwowo. Po operacji trzeba bardzo pilnowac Bianke zeby nie skubala opatrunku .Mamy przy niej dyzury .Klosik na glowie sie nie sprawdza poniewaz ona w nim godzinami siedzi nie potrafiac sie polozyc i zal patrzac jak cierpi. Dzis zmiana opatrunku i pierwszy raz zobacze ta "okrojona" łape . Jeszcze 10 dni do wynikow histopatologi. Zyje w okropnym napieciu .
Sciskam Was i Pozdrawiam .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Czw sty 07, 2010 8:48 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

ciesze sie,że u Toska ok.

Kciuki za piesia :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 07, 2010 9:22 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

Tosiu :1luvu:
Bianeczko i Magdziu trzymam cały czas bardzo mocne kciuki nawet myślałam o wysłaniu SMS :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 07, 2010 16:43 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU! Pojechał...

Madziu, wracaj do nas szybciutko! czekamy na Ciebie :1luvu:

Trzymamy za Bianeczkę, żeby już nie bolało :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 22, 2010 20:56 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

Kochani , sytuacja jest zła a nawet gorsza niż zła.
Tosiek wraca z adopcji . Jego młoda pani ma koszmarne uczulenie na jego sierść , leczenie się nie powiodło .
Bardzo proszę o nie wpisywania komentarzy na temat jego obecnych opiekunów , to nic nie da a tylko podgrzewa złe emocje. Historia stara jak świat i nie ma co mówić .
Proszę więc o pomoc ponieważ mój pies ma nowotwór złośliwy ,ma już amputowany kawałek łapy i być może będą dalsze amputacje.Ostatnia rzecz której mi trzeba to problem z kotem.
Strasznie mi przykro , że tak się sytuacja układa , że Tosiek trafia na taki niedobry czas u mnie .Biorąc go pół roku w celu szukania mu domu nie mogłam przewidzieć , że mój czteroletni pies zachoruje na nowotwór złośliwy .
Dlatego przerażeniem napawa mnie myśl ,że miałabym ponownie wprowadzić tu Tośka .Ale jeśli nie będzie rady oczywiście , że go przygarnę , nie zostawię go bez pomocy .
Może jednak ktoś się ulituje i przejmie ode mnie pałeczkę poszukiwania mu domu .Może ktoś go przygarnie na DT .
To zdrowy , fajny kotek .W opinii obecnej opiekunki inteligentny , ruchliwy , świetnie radzący sobie z psem , chętny do kontaktu z człowiekiem.
Czasu jest niezbyt wiele .
Bardzo proszę o pomoc !
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto mar 23, 2010 7:36 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

Ponawiam prośbę o pomoc
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto mar 23, 2010 7:56 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

Strasznie mi przykro.Jaki to wstrząs dla Tosia.Moze od razu ogłoszenia dać.
Zgodnie z prośbą nie będę komentować Domku.Mam córkę alergiczkę z poważną astma.
Mogę niestety tylko podrzuciać :oops: . Sama ma obecnie mocno zakocony dom.Koty leja siebie i na sprzety.
Madziu trzymaj sie :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Wto mar 23, 2010 8:30 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

Romas jak bardzo to jest pilne? Na już czy np. jeszcze tydzień Tosiek może zostać?
Czy Tosiek miał testy na FIV i białaczkę?
Współczuję bardzo i ściskam.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto mar 23, 2010 8:37 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

Umówiłam się z opiekunką Tośka , że jakieś dwa tygodnie daje na szukanie .Ona też rozpytuje wśród znajomych i szuka .
Tośkowi robiłam test na kocią białaczkę ( o ile czegoś nie mylę jeśli chodzi o nazwę choroby ) ma wpis w książeczce .
Czyli mówicie żeby go zacząć z powrotem ogłaszać ?
Strasznie jestem zawiedziona ...najwyraźniej nie przyniosłam mu szczęścia .Biedne kocisko :-(
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto mar 23, 2010 8:52 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

uważam,ze powinien mieć ogłoszenia a i dom mógłby sam dac w necie kilka z dokładnym opisem jaki Tosio jest w domu i dlaczego muszą go oddać.Myśle,ze od nich ma większe szanse na dom.Tylko obyś ty nadzorowała adopcje.
Nie zaszkodziłoby dać papierowe w lecznichach i sklepach.Dom mógłby wydrukować.
Trochę dziwię sie i nie da rady bym to nie napisała.Sami wzięli kota chyba z netu więc nie jest trudno dac mu znów w necie ogłoszenia. Tym bardziej,ze znaja kota jak nikt.I sprawa pilna i kochają go.Na gadanie to trudno znaleźć dom.Tosiek moze ciężko przezyc takie zmiany.
Obrazek

ASK@

Post » Wto mar 23, 2010 11:21 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

ASK@ jesteś kochana dziewczyna i dziękuje , że tu starasz się coś wymyślić i pomóc.
Ja oddając Tośka obiecałam , że w razie jakiegoś wypadku biorę go z powrotem . Chciałam się zabezpieczyc żeby kot nie wylądował w schronie gdyby coś poszło nie tak. Stąd opiekunowie Tośka poinformowali w pierwszym rzędzie mnie o zaistniałej sytuacji.
Telefon od nich dostałam wczoraj .
Słowo się rzekło ...kobyłka u płotu a kto mógł przypuścić , że będę się zmagać z chorobą mojego psa ( nie wspominając o innych perturbacjach ).
Zasugeruje opiekunom porobienie ogłoszeń.
Tym nie mniej proszę jeśli ktoś z forum może go przygarnąć na DT to błagam o pomoc .
Gdyby miał wylądować u mnie to byłaby ostateczność , nie mogę mu teraz poświęcić uwagi i troski .
Ten świat jest naprawdę okropny ....
Szkoda mi tego Tośka strasznie od urodzenia ma pod górkę .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto mar 23, 2010 11:24 Re: Tosiek wraca z adopcji ! Szukam pomocy - Warszawa

Romas, ja rozumiem, że nie poświęcisz mu teraz ani uwagi ani troski, ale wszyscy dookoła mają zbytu dużo tymczasów ostatnio.
Najważniejsze, jeśli możesz Tośkowi dać spokojne miejsce na czas szukania domu. Ogłaszaj koniecznie. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]