Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2010 20:23 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przy cierpliwym domku pewnie zostałby kotem niewychodzącym.
Ale jak ocenić na odległość czy dobrze się wybierze, ja tego jednak nie umiem dobrze zrobić.
Teraz już jest dość dobrze, ale przez domek Bryśka płakałam kilka razy.
A Miśka, też znalazłam jej dom kociolubny i niby doświadczony (koty tam były od lat), a po tygodniu im uciekła. Potem sama jedna jej szukałam i łapałam przez 6 dni. Na szczęście to było na u nas w Chełmie, a ja miałam wtedy sporo wolnego czasu, no i wtedy było ciepło.
Nie jestem w stanie przeżywać tego drugi raz.
W zimie nie podejmę takiego ryzyka. Tu przynajmniej wiem, że ma pełny brzuch i jakoś ten najgorszy, najzimniejszy okres go przechowam.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sty 05, 2010 7:35 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

W takim razie, byle do wiosny! :ok:
I mizianki dla gromadki :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 05, 2010 20:20 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Misio Dymek dzisiaj przyszedł ... kichający i dość z brzydkimi oczami :(
Mam w domu krople ale już przeterminowane. Koleżanka załatwiła receptę i obleciała pobliskie apteki, ale jak na złość nigdzie nie mieli Gentamycyny :evil: Musi poczekać do jutra.
Nakarmiłam i zamknęłam w miejsówce Snejkiego, a buranio dzisiejszą noc spędzi w transporterku (niestety nie mam innych możliwości).

A i Snejki od wczoraj jakoś dziwnie kaszle/chrząka, jakby coś przeszkadzało mu w gardle. Zaglądałam do paszczy i nic nie widać.
Nadal nie wie gdzie woli być, czy w ciepełku czy na dworze. Cały dzień go nosiło jakby miał szpilki w d.... , dopiero koło 14-tej przysnął za biurkiem.
Szef jak na złość dzisiaj na miejscu i cały dzień coś ode mnie potrzebował. Do kitu to wszystko :(
Obrazek

Amika6

Post » Śro sty 06, 2010 8:50 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Koteczki, prosze zdrowieć szybciutko! :ok:

Erin

Post » Śro sty 06, 2010 16:39 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Oba kocurki przed chwilką odwiedził wet.

Snejki w porządku, ale skąd to chrząkanie dalej nie nie wiemy. Dostanie pastę na odkłaczanie i pobierze trochę scanomune tak na wszelki wypadek.

Dymek vel Misio na zapalenie gardła i krtani, mocno powiększone migdały. Dzisiaj już smarkał i kichał na całego. Na szczęście oskrzela i płuca w porządku. Dostał dwa zastrzyki i dodatkowo mam podawać scanomune plus kropelki, które sama już rano wprowadziłam.
Jutro powtórka z kujkuj (jeden z wetów z mojej lecznicy mieszka niedaleko naszego zakładu i po dyżurze do nas przyjdzie).
Na szczęście Misio bardzo chętnie je. Tyle, że tylko mokre (suchego nie tyka chyba, że wymieszam z mokrym).

Planowałam go w styczniu wykastrować (bo codziennie długo siedzę w pracy) i nie wiem ile powinnam odczekać po leczeniu.
Boję się, że jak go już zacznę wypuszczać, to znowu przepadnie na jakiś czas. A potem przyjdzie dopiero jak będzie chory szukać ratunku.

Nie wiem czy on ma dom czy nie, ale jednak nie będę już tego dochodziła.
Postanowiłam zacząć go ogłaszać i szukać mu prawdziwych opiekunów. To taki fajny, spokojny, misiowaty kocurek. Nie zaczepia innych kotów, nie wystawia pazurów nawet jak jest w stresie. Lubi mizianie i miętolenie po brzuchu, mruczy przy tym jak traktor. Nie jest rozdarty i tak fajnie skrzeczy (jak o coś prosi) albo grucha jak się do niego gada.
Po tamtym zatruciu jeszcze nie nadrobił wagi ale i tak to taki Duży Dostojny Pan Kot
Obrazek

Amika6

Post » Czw sty 07, 2010 12:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika, a może Snejki pochrząkuje bo ma glisty - to dosyc częsty objaw.

Kciuki za zdrowie Dymka :ok: :ok: i za jego nowy dom :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro sty 13, 2010 20:01 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Moje Pracusiowe ogonki dbają by mi nie zabrakło atrakcji :twisted: .

Właśnie dzisiaj miałam napisać, że DymekMisio już zdrowy i będzie trochę spokoju ale nic z tego.
Dla odmiany Snejki dał dziś kaskaderski popis.
Wyskoczył mi przez okno dachowe z mojego pokoju na poddaszu 8O . Zjechał po stromym dachu i na szczęście wylądował na zasypanych śniegiem krzaczkach.
Nie wiem jakim cudem nóg nie połamałam lecąc w szpilkach po schodach. Chyba strach co zastanę na dworze dodał mi skrzydeł. Jest cały, ale był trochę przestraszony.

Najgorsze, że zrobił to na moich oczach. Widziałam, że wszedł na to pudełko ale wcześniej już tam siadywał i tylko niuchał sobie świeże powietrze. Jak doleciałam do okna, to jego tył był jeszcze w środku, ale wyśliznął mi się z rąk jak wąż.

I wiecie co, ten głupek po 10 minutach próbował znowu wskoczyć na to samo okno. Nie mógł się przedostać (bo zmniejszyłam uchył) to wisiał sobie zaczepiony pazurami o framugę aż go pogoniłam.
On lubi przesiadywać na parapecie, a w ciągu dnia nie bardzo może i chyba myślał, że u mnie sobie posiedzi, a tu niestety nie ma parapetów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Śro sty 13, 2010 20:23 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Snejkuś Kaskader...no, no, no... :roll:
Najwidoczniej brakuje chłopakowi adrenaliny :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro sty 13, 2010 21:46 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Adrenalina to bardziej mnie się podniosła :evil: .

Wielkie szczęście w tym wszystkim, że on skoczył z tego dachu, bo jakby się ześliznął to mogło się skończyć naprawdę kiepsko. Dookoła budynku jest szeroka opaska z kostki, cały czas odśnieżana (bo to moje dojście do kociej budki) i teraz dodatkowo oblodzona.
Obrazek

Amika6

Post » Nie sty 17, 2010 8:29 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

O matko kochana :strach: 8O
Snejkusiu, proszę nie szaleć i nie straszyć Ani.

Moja Pysia też kiedyś na moich oczach skoczyła na górę uchylonego okna, ledwo złapałam artystkę :roll:

Erin

Post » Nie sty 17, 2010 9:11 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

doczytałam wszystko.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sty 17, 2010 9:15 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przedstawiam gadającego miziaka Dymusia vel Misia :D
Co prawda bardziej rozmowny jest jak nie mam aparatu w ręce, ale trochę słychać jego gruchanie. Zagaduje mnie tak za każdym razem jak wstanę od biurka 8)

Misio - dymny kocurek 1
Misio - dymny kocurek 2
Obrazek

Amika6

Post » Nie sty 17, 2010 9:20 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

ależ on pięknie pozuje :1luvu: :1luvu:
faktycznie jest Misiem
ale nie zgodzę się, że chudzinka
z niego kawał kota jest 8O
masz rację: trzeba mu szukać domku.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon sty 18, 2010 7:12 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu, Snejkuś i Pucuś to jak kloniki albo bliźniaki :P
Cudny jest kocurro :love:

Erin

Post » Pon sty 18, 2010 8:51 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Erin pisze:Aniu, Snejkuś i Pucuś to jak kloniki albo bliźniaki :P
Cudny jest kocurro :love:
Raczej tylko jak kloniki, bo rodzeństwo Snejkiego znałam.

Kocurro Misio jest faktycznie pięknym kotem.
Próbuje się zaprzyjaźnić ze Snejkim, ale ten głupol nadal boi się innych kotów i na wszelki wypadek drze dziub.
Wczoraj była taka awantura, że usłyszałam ich na piętrze (w drugiej części budynku). Śladów walki nie zauważyłam u żadnego, ale Snejki był tak wściekły, że bałam się go dotknąć.
U mnie w pokoju zawchowują się całkiem nieźle, nawet noski-noski i sprawdzanie podogonków już było.
Natomiast pomieszczenie księgowości jest Snejkiego i koniec. Nie ma przeproś ... on tam pan, a reszta to intruzi :twisted:

Wczorajsze zabawy w oparach kocimiętki.
Niestety Misio źle wybrał moment na przyłączenie się do zabawy i przestraszył Snejkusia :lol:
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]