K-ów, Jerry odszedł :-(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2010 10:13 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

Pędzle mają ok. 6 miesięcy, zęby już są stałe, wg dr Miśkowicza (który wydłużył przez nas wczoraj swój dyżur o 2 godziny).
Vincent chory - początek kk. antybiotyk.
Frida - to furia, bynajmniej nie zimna, ale jest zdrowa. Wścieknięta była ogromnie.
Mika i Nika dostały odrobaczacz, bo kupy średnie takie.
Moje własne:
- Pingwin - początki kk - antybiotyk jak Vincent,
- Smolik chory, cholera wie na co, FIP wykluczony, dziś reszta wyników.
Lutra, bardzo, bardzo dziękuję za transport kotowozem, z czterema tranporterami, na pace 8) , kolędowanie w krakvecie do późnych godzin nocnych i za to, że jak mi puściły nerwy i panikowałam, to Ty nie. :wink:
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 06, 2010 10:14 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

Obrazek
Obrazek
Moje potworki mają bardzo ciekawe futerko mięciutkie
są czarne jak smoła a pod spodem białe
bardzo szybko podskoczyły na wzroście przypuszczalna wago
około 3,5 kg
a jeszcze kilka fotek
naprawdę reprezentacyjne kotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sty 06, 2010 10:32 przez markopolo00, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro sty 06, 2010 10:22 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

noemik pisze:Pędzle mają ok. 6 miesięcy, zęby już są stałe, wg dr Miśkowicza (który wydłużył przez nas wczoraj swój dyżur o 2 godziny).
Frida - to furia, bynajmniej nie zimna, ale jest zdrowa. Wścieknięta była ogromnie.
Moje własne:
Lutra, bardzo, bardzo dziękuję za transport kotowozem, z czterema tranporterami, na pace 8) , kolędowanie w krakvecie do późnych godzin nocnych i za to, że jak mi puściły nerwy i panikowałam, to Ty nie. :wink:

No mnie też wetka sugerowała, że Pablo starszy jest. Ale z kolei kocurze atrybuty jeszcze mikre są. Tak że ona skłaniała się do wieku 5 miesięcy (u Pabla zęby trzonowe jeszcze nie do końca wyrżnięte)

Poza tym Pablo ma w książeczce adnotację: 14.11. - 15.12. "koci katar"(od Wojnara). Sprawdź, co ma w tym względzie Vincent?

Kto wymyślił, że urodziły się na przełomie sierpnia i września?!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro sty 06, 2010 10:24 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

miszelina pisze:
noemik pisze:Pędzle mają ok. 6 miesięcy, zęby już są stałe, wg dr Miśkowicza (który wydłużył przez nas wczoraj swój dyżur o 2 godziny).
Moje własne:

No mnie też wetka sugerowała, że Pablo starszy jest. Ale z kolei kocurze atrybuty jeszcze mikre są. Tak że ona skłaniała się do wieku 5 miesięcy (u Pabla zęby trzonowe jeszcze nie do końca wyrżnięte)

Poza tym Pablo ma w książeczce adnotację: 14.11. - 15.12. "koci katar"(od Wojnara). Sprawdź, co ma w tym względzie Vincent?

Kto wymyślił, że urodziły się na przełomie sierpnia i września?!

Beatko, one też mają wpis o kk.
ponoć poszły wtedy dopiero na trzeci antybiotyk, ale oczywiście nie ma informacji w książeczce czym były leczone, kurka wodna. nie chciało się mu wpisać chyba.
Myślę, że tak 5,5 miesiąca będzie dobrym kompromisem.

EDIT: One wielkościowo są jak panny burasie, które mają 5 miesięcy - i faktycznie zęby im idą.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 06, 2010 10:37 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

wislackikot pisze:
Miuti pisze:Malinka i Brzoskwinka powinny odwiedzić veta.
Zaczęły jeść - i przestały.
Obydwie znakomicie rokują - rozmruczane, rozmiziane.
I potwornie grube.
Ale Icia grubsza tylko jej się tłuszczyk inaczej odkłada. Obrazek

kiedy zaczęły i kiedy przestały, bo się pogubiłam :roll: w ostatni weekend były na etapie niejedzenia. W poniedziałek, wczoraj jadły? Załatwiają się normalnie? Nie jedzą wcale, nic, w ogóle? Piją?

Akima, specjalistą od srebra jest Lutra, najlepszym na świecie :wink:

Miszelina, ile jest tych kalendarzy jeszcze na Kocimskiej, orientujesz się? Jeżeli nie to Queein_ink, mogłabyś dzisiaj policzyc jak będziesz? I czy wszyscy wzięli? Patka, Kosma? Wy brałyście?

Wislacka Agnieszko,

ja nie bralam kalendarza ale tez nie placilam.
Mam tez do zaplaty za jakis bazarek od Anety od Zwierzynca.
Wplace wieczorem i wtedy dopiero wezme kalendarz.
Przepraszam, calkiem o nim zapomnialam.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro sty 06, 2010 10:40 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

Zostawiłam fanty z bazarku dla Kosmy i Tweety w szafce za szybą!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro sty 06, 2010 11:00 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

Akima pisze:Zostawiłam fanty z bazarku dla Kosmy i Tweety w szafce za szybą!

dla mnie juz ?? suuuper, nie zmarzne dzis w glowe :mrgreen:
no to juz zaraz zaplace za wszystko.
Czyli
20 pln kalendarz
8 + 6 pln bazarek Aneta od Zwierzynca.

AAa, Akima, na Piratka byl ten twoj, nie?
To mam na Twoje konto? Jesli tam to poprosze dane do wplaty
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro sty 06, 2010 11:14 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

grrr... pisze:Szary środek to Urine off - biologicznie usuwa mocz (zapach i plamę), działa też na kał i wymioty. Nie odstrasza zwierząt.
Akyszek (czy jak mu tam) ma odstraszać kota od danego miejsca (zapachem), nie neutralizuje moczu itp. - także to są dwa różne środki.

Ja obecnie testuję Urine off w wersji do gabinetów weterynaryjnych - opakowanie jest czarne - wygląda na to, że jest jeszcze silniejszy (można to sobie załatwić w psiraj.pl).

Akyszek u mnie sie nie sprzwdza, dziala klilka minut, Andrze tetsuje teraz plyn do szyb cytrynowy bo kudlaty go nie znozi a ma w zwyczaju nasrac czasem kolo szafy na polpietrze a ostatnio tez wpadl na pomysl ze futryna w kuchni to fajny drapak
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro sty 06, 2010 11:18 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

miszelina pisze:
solangelica pisze:... Miszelina, w czym pralas szmatki kotow z Kocimskiej? I czym dezynfekowalas podlogi i sprzety?

Prałam w normalnym proszku, tylko z gotowaniem (to bawełna była, więc można). Koc prałam po prostu dwukrotnie.
Podłogi i sprzęty dezynfekowalam mocnym roztworem z tych tabletek, co są na Kocimskiej. Cała puszka jest, możesz parę wziąć.

A ten dezynfektor od Grrr.... to się Urinoff nazywa, tyle że działa na mocz.

Bardzo bardzo dziekuje za informacje. Postaram sie po to podjechac. Tabletki mowisz? A moglabys mi jakas lekka specyfikacje produktu zapodac? :)

Melduje ze Maciej juz lepiej. Wczoraj przez niego zlamalam ławę :roll: mniejsza o szczegoly, potem wlazl pod koldre i wtulil sie we mnie caly, widac bylo ze zle mu :( Spal tak slodko przytulony i mruczal mruczal, smierdzenie z pyska przeszlo. Oko dalej spuchniete ale zakraplamy. Spalibysmy dalej słodko gdyby nie steskniony pieszczot Gluś 'Pantera' Jagular. Siadl na koldrze na Macku i oto na mojej klatce piersiowej rozegrala sie Wojna Samcow 8O :|
Dobrze ze moja klatka piersiowa sie ostala w calosci... Maciej jest okropnie zazdrosny o mnie, Felka tępi tak, ze kot sika znow na poslanie psa (... i na koldre :evil: ) To tak chyba w ramach prezentu urodzinowego mi ja obszczal.

Zyta tez juz lepiej sie ma, oczko troche wkleslo, ciut lepsze, apetyt ma. Zrobila kupe w rogu za oknem i wysikala sie kolo komody. Ja chyba zwariuje. :? Wczoraj zaprezentowala cala serie mrukniec, krukniec i zaspiewan i strzelila baranka. Znaczy sie nie jest zla o trzy zastrzyki w dupsko :) Niech zdrowieje bo mam miec spotkanie z potencjalnym domkiem no i jak tu pokazywac kota z zapuchnietym okiem? :(

wislackikocie, ja chcialam prywate strzelic - czy udalo Ci sie ustalic czy drzwiczki do pralki sa do dostania? bo stanelo na tym ze nie wiadomo czy sa do dostania, prawda? dobrze pamietam? To taki maly OT, bo wczoraj zaladowalam pranie na noc i biegalam patrzec czy sie woda nie wylewa ;) jednak system studencki na docisk sie sprawdza poki co :D

Czy ktos w piatek bedzie jechac do KV? Godziny wieczorno popoludniowe lub wczesnie rano (tj przed 12.00)?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sty 06, 2010 11:33 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

solangelica pisze:A ten dezynfektor od Grrr.... to się Urinoff nazywa, tyle że działa na mocz.

Bardzo bardzo dziekuje za informacje. Postaram sie po to podjechac. Tabletki mowisz? A moglabys mi jakas lekka specyfikacje produktu zapodac? :) [/quote]

Dopiero jutro będę na Kocimskiej, to odpiszę. No chyba że Kosma zrobi to dzisiaj :wink:
Obrazek

miszelina

Post » Śro sty 06, 2010 11:35 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

miszelina pisze:
solangelica pisze:A ten dezynfektor od Grrr.... to się Urinoff nazywa, tyle że działa na mocz.

Bardzo bardzo dziekuje za informacje. Postaram sie po to podjechac. Tabletki mowisz? A moglabys mi jakas lekka specyfikacje produktu zapodac? :)

Dopiero jutro będę na Kocimskiej, to odpiszę. No chyba że Kosma zrobi to dzisiaj :wink:[/quote]

Ok. A jutro o ktorej bys byla na Kocimskiej?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sty 06, 2010 11:48 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

Sol, te piguły to jest chlor w tabletkach o jakimś tam odpowiednim stężeniu i tyle. Gdyby ktoś, czegoś potrzebował, to na pw svp, bo nie daję rady przebijać się przez wątek.
Tweety, dr SuperMiłyCierpliwyPomocnyiOddany powiedział, że Fridiszcz nadaje się na sterylkę, was denkst du?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro sty 06, 2010 11:51 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

solangelica pisze:
miszelina pisze:

Dopiero jutro będę na Kocimskiej, to odpiszę. No chyba że Kosma zrobi to dzisiaj :wink:

Ok. A jutro o ktorej bys byla na Kocimskiej?[/quote]
Jutro będę od 17 do 18.30, tak sądze.
Obrazek

miszelina

Post » Śro sty 06, 2010 12:05 Re: K-ów, komu "odwrotną" szylkretkę?

lutra pisze:Sol, te piguły to jest chlor w tabletkach o jakimś tam odpowiednim stężeniu i tyle. Gdyby ktoś, czegoś potrzebował, to na pw svp, bo nie daję rady przebijać się przez wątek.
Tweety, dr SuperMiłyCierpliwyPomocnyiOddany powiedział, że Fridiszcz nadaje się na sterylkę, was denkst du?

mamy jeszcze w Ch. jakowąś, tak mi się kojarzy.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 06, 2010 14:48 Re: K-ów,komu "odwrotną" szylkretkę?

zapomnialam napisac, dzwonil do mnie toz, nie dostalam sterylek :(
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

[poprzednia][następna]