molly88 pisze:Dobra, jade sprawdzić co się dzieje z domkiem na Jaracza trzymać kciuki aby bylo wszystko ok !

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
molly88 pisze:Dobra, jade sprawdzić co się dzieje z domkiem na Jaracza trzymać kciuki aby bylo wszystko ok !
Kruszyna pisze:W niedziele 17 i 31 stycznia nie będzie mnie w schronie, bo mam wtedy dyżur w pracy![]()
Mruczeńka1981 pisze:Co do żwirku, to muszę ostudzić Wasz entuzjazm. Nie miałby kto sprzątać. Już kiedyś był żwirek i wrócili do gazet... Ale próbujcie.
Gibutkowa pisze:Mruczeńka1981 pisze:Co do żwirku, to muszę ostudzić Wasz entuzjazm. Nie miałby kto sprzątać. Już kiedyś był żwirek i wrócili do gazet... Ale próbujcie.
przecież sprzątanie obrobionych gazet zajmuje co najmniej 3 razy więcej czasu niż żwirku
Wiem bo sprzątałam... I się jeszcze ładnie ubabrać można
Gibutkowa pisze:Wiecie o czym myślę od jakiegoś czasu...Może by się udało namówić P. Kierownik na eksperymentalną akcję pt. "Żwirek w kuwetkach"
Choćby w baraku. Raz, że tam ludzie oglądają koty do adopcji i najzwyczajniej w świecie nieestetycznie to wygląda i zniechęca do głaskania kotów często usmarowanych kupką, bo one sobie tam tez polegują (a wiadomo że jak ludź kota pogłaska to się bardziej zakocha
), a do tego to na pewno większa higiena dla kotów i ludzi (wiadomo - robaki się zdarzają nawet w domu, a przy takiej ilości kotów to tym bardziej). Po drugie to byłby dużo większy komfort w porządkowaniu i bardziej eksponowałoby te nowe klateczki, bo teraz to tak wygląda, że są nowe ładne klatki i uciapane kuwety (szczególnie jak kotki mają np. biegunkę). A tak to wystarczy raz dziennie przelecieć się z workiem i łopatką i git (oczywiście mówię o żwirku zbrylającym). No i do tego dochodzi trzeci plus - funkcja edukacyjna - kotki wiedza gdzie mają się załatwiać, bo wiem że czasem wzięte ze schroniska kotki robią potem w domu nie do żwirku tylko na jakieś gazety czy książki.
Chyba warto spróbować, zawsze jak to nie chwyci można wrócić do gazetowania. A jak chwyci to może by się sponsor na jakiś tani żwirek zbrylający znalazł
Co o tym myślicie?
Mruczeńka1981 pisze:Kruszyna pisze:W niedziele 17 i 31 stycznia nie będzie mnie w schronie, bo mam wtedy dyżur w pracy![]()
Może Agness przyjdzie?Ostatnie zdjęcia bardzo ładne były
Kruszyna pisze:Do dopiero w przyszły weekend, w ten będę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], grubysnake, puszatek i 78 gości