~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 21, 2009 21:33 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Zakończyła się HappyEndem.. , bo widać , że Major jest szczęśliwy :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon gru 21, 2009 22:50 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Nie utucz go! Bo będzie takim kocim wieprzykiem. A odchudzić kota jest baaaardzo trudno, bez wsparcia z zewnątrz prawie niemożliwe :wink:

spokojnie, do Helenki jeszcze mu daleko :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Od: Pon wrz 14, 2009 16:44

Post » Pon gru 21, 2009 23:15 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Własnie przeczytałam historię Majora. Piękna. Mamata to wspaniałe, że mu dałas dom. Trzymam kciuki za zdrowie koteczka.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie sty 03, 2010 22:40 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

No i jak Major przetrwał święta? Był grany wariant "tymczas u babci", czy też może "mam wolną chatę na sylwestra"? :P

;)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon sty 04, 2010 23:36 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Major miał wolną chatę przez trzy dni, ale wcale się z tego nie cieszył :| moja mama przychodziła codziennie do niego na godzinkę albo dwie, mówiła że jadł i trochę się nawet bawił, ale widać, że bardzo tęskni. Kiedy wróciłam do domu to zastałam po prostu cień kota - chodził taki skulony, futerko pachniało jakoś dziwnie, rozdrapał sobie skórę koło oczka (nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to objaw stresowy, bo oczko wygląda zdrowo i od mojego powrotu już wcale się nie drapie, więc chyba nic go tam nie boli...) nie miał ochoty się bawić, jak go wzięłam na ręce to cały się wtulił i w ogóle nie chciał zejść, a w nocy, jak już poszliśmy spać, to w ogóle nie dał mi zasnąć - co go zdjęłam z brzucha, od razu na niego wchodził i domagał się więcej głaskania :) myślałam że będzie po prostu foch za to co mu zrobiłam, ale on chyba bardzo to przeżył :( na szczęście rano mu przeszło i wszystko wróciło do normy.

Tylko zastanawiam się, co teraz robić. Wyprawa do babci następnym razem jest raczej bez sensu, bo jemu nie brakowało obecności człowieka, tylko mnie, a tam jako dodatkowy generator kociego stresu doszłoby jeszcze nowe środowisko... Zastanawiam się, czy nie zabierać go ze sobą tam, gdzie się da. Na pewno w przypadku dłuższych wyjazdów wezmę to pod uwagę.

Prawdopodobnie w czwartek przyjdzie do nas weterynarz (nie chcę żeby Major ze swoimi chorymi płuckami jeździł w taki mróz, bo wtedy jakaś infekcja gwarantowana :| ) - zajrzymy do zębów, sprawdzimy co z tym oczkiem, pobierzemy krew. O wynikach napiszę.

Póki co nowe fotki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PS: on naprawdę lubi spać na książkach :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Wto sty 05, 2010 21:17 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Dresiarz Major takim słodkim, rozczulającym kotem... Tak tęsknił...Nie mogę uwierzyć. Wzruszam się jak czytam wieści od Ciebie...
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pon sty 11, 2010 16:28 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Weterynarza jeszcze nie było, mam nadzieję że w ten czwartek uda mu się przyjechać.

Za to ja jestem już na 100% pewna, że te ataki kaszlu Majora mają związek ze stresem. Wcześniej pisałam, że już prawie wcale nie kaszle (dostawał tego ataku raz na kilka tygodni) i tak było do mojego wyjazdu :( bo przez tydzień po moim powrocie kaszlał prawie codziennie... raz to się nawet poryczałam, bo po jednym z tych ataków siedziałam przy nim i go gładziłam po łebku, żeby się uspokoił, i Major próbował zamruczeć, ale co zaczynał, to znowu się krztusił :( A teraz znowu jest w porządku i już od paru dni nic złego się nie dzieje.

Poza tym Major wciąż jest słodziakiem i miziakiem, teraz zaczyna mruczeć jak tylko się go dotknie :love:
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Śro sty 13, 2010 23:18 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Kochany Majorek!

A co do tego, czy kaszel może być ze stresu: coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że u kotów ze stresem związane może być właściwie wszystko. To jest niesamowite, jakie to są wrażliwe stworzenia!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt sty 15, 2010 22:11 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Wczoraj Majora odwiedził weterynarz. Zrobiliśmy pełne badanie krwi i wyniki wszystkie wyniki są w normie :) oczka też w porządku, dziąsła niezaczerwienione. Wreszcie wyjaśniło się też, dlaczego Major ma takie wielkie kły - to przez zapalenie dziąseł, zęby są odsłonięte prawie do samej korony :|

I jeszcze śmieszna historia: wczoraj pobieranie krwi bardzo Majora zdenerwowało i uciekł pod szafę, zanim zdążyliśmy obejrzeć dziąsła. Pomyślałam, że zaryzykuję przywabienie go przez potrząsanie puszeczką z jedzeniem ;) ale liczyłam na to, że co najwyżej wychyli głowę i będzie można go złapać, a on natychmiast przybiegł pogruchując, rozmruczany i z podniesionym ogonem, w ogóle zapomniał że przed chwilą tak go męczyliśmy :D cały Major!
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pt sty 15, 2010 22:21 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Tak strasznie się cieszę, że Major ma domek i jest szczęsliwy :1luvu: :1luvu:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon sty 18, 2010 18:10 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Jak pomyślę, ile Major przeszedł w swoim kocim życiu (o czym dowiedzieliśmy się już po tym, jak został przygarnięty przez Matyldę), to zastanawiam się, skąd on jeszcze bierze to zaufanie do ludzi... A to co nam opisujesz w postach świadczy o tym, że Tobie zaufał najbardziej. Szczęściarz z tego Majora :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon sty 18, 2010 21:44 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

:)

a jeśli chodzi o zabawę, to Major jak mały kociak po prostu :mrgreen: dzisiaj godzinę ganiał piłeczkę po całym mieszkaniu :1luvu:
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pon sty 18, 2010 22:28 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Coś Ty zrobiła temu kotku :wink:

:1luvu:
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pon sty 25, 2010 10:04 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Major ma niezawodny sposób na budzenie mnie - wyciąga łapę bez pazurków, klepie mnie nią po nosie i gładzi poduszeczką po policzku :D
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Wto sty 26, 2010 22:39 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Czego się nie robi dla żarcia :P

;)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]