Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka już w DS :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 21, 2009 10:59 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kicia wychodzi ze słupka na kici-kici, szczególnie chętnie, gdzy kici-kici jest poparte pełną michą :wink: Jeszcze nie rozpuszczem jej jedzeniowo, podaję w miarę rozsądne porcje, a nieco częściej. Były 2 q... w kuwecie. Żadnej nie powstydziłby się średniej wielkości pies 8O
Kicia pierdzi przeokrutnie :roll: Mam nadzieję, że jej po drugim odrobaczeniu przejdzie, bo się podusimy.
Jak już pisałam nie mam najmniejszych problemów z podawaniem tabletek - wsuwa je z mokrym.
Nie wiem czy to normalne, bo jeszcze nigdy nie miałam takiego kota - ona się ślini, szczególnie jak jest rozmruczana.
Coraz więcej czasu spędza poza słupkiem. Dziś jak weszłam ją nakarmić to siedziała na półce nad kompem, a jak wychodziłam to oglądała z parapetu zimowy krajobraz.
Jak dorwę aparat to ją nieco obfocę.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto gru 29, 2009 21:43 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kicia się zadomowiła. Łazikuje po mieszkaniu z naszymi futerkami i jest bardzo przyjacielska, widać, że żyła w większej grupie :) Je bardzo ładnie, kupalki ok. Właśnie demonstruje umiejętność picia z fontanny dla kotów :wink:
Ma zdjęte szwy, wyczyszczone przez weta porządnie uszka, została ponownie odrobaczona verminthem (?), dostała też antybiotyk o przedłużonym działaniu, bo miała jeszcze lekki katarek (to decyzja weta).
Kiciucha nadal bardzo się ślini jak się cieszy. Wet zaglądał w pyszczek, ale nic niepokojącego tam nie widział. Ja zauważyłam wcześniej czarne plami na dolnej wardze kici, ale wet mówi, że wszystko ok, więc przestaję się schizować.
Maleńka bardzo lubi zabawę, szczególnie upodobała sobie piłeczkę we włóczce - szaleje z nią jak dzika. Lubi też potergać legowiska i się w nie zawinąć.
Kicia jest bardzo grzeczna. Nigdzie nie wchodzi nieproszona. Mam wrażenie, jakby o wszystko pytała - siedzi i patrzy na mnie, a jak ją pogłaszcze to dopiero gdzieś wchodzi lub coś robi. Na początku było tak nawet z jedzeniem 8O Teraz już bardziej wyluzowała, ale zdarza jej się jeszcze o coś "zapytać".
Na początku mimo otwartego pokoju nie chciala wychodzić na mieszkanie. Dopiero jak kilka razy ją zawołałam i posiedzialam z nią w przedpokoju porządnie targając futerko stwierdziła, że chyba można. Nie chcę jej do niczego zmuszać, ale wczoraj nie wytrzymałam :twisted: posadziłam ją na łóżku w sypialni i rozmruczałam :wink: Marcelinka już na pewno wie, że tam można wchodzić.
Zdjęć jeszcze nie ma, bo zawsze zapomnę wziąć aparat od rodziców, dziś też zapomniałam :oops:
Mąż jest nią zachwycony, ale śmieje się, że jeszcze takiego kociego śliniaka nie mieliśmy.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro gru 30, 2009 10:20 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kasiukom moja koteczka też się ślini, jak się mizia. To u wielu kotów normalne i oznacza ogromne zadowolenie. Kicia znaczy się uwielbia pieszczotki.

Natomiast w kwestii odrobaczania, to bym z własnego doświadczenia radziła podanie jeszcze silniejszego środka niż vetminth. Mnie bardzo ten srodek zawiódł. Wiem, że lekarze go bardzo często podają w gabinetach. Ale ja raz odrobaczałam nim kotkę z polecenia lekarza kilka razy i nie zabił ani jednej glisty. Dopiero podanie innego srodka podziałało.

Pozdrawiam sliczną Marcelinkę i kciuki trzymam za dobry domek.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro gru 30, 2009 13:32 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Oj jakie super wieści, to teraz na foteczki czekamy :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob sty 02, 2010 20:50 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Witam!

Ja już nie mogę się doczekać kiedy będę ją miała u siebie:)
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Od: Czw gru 31, 2009 23:05

Post » Sob sty 02, 2010 20:56 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

ania bursztyn pisze:Witam!

Ja już nie mogę się doczekać kiedy będę ją miała u siebie:)

To kicia jedzie do ciebie? :) super :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob sty 02, 2010 21:24 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kicia jezdie do mnie za jakis czas jak sie troszkę podleczy. Czekam z niecierpliwością :kotek:
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Sob sty 02, 2010 21:26 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

jest taka śliczna :1luvu:
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Sob sty 02, 2010 21:41 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

zdrowiej koteczko moja kochana :kotek: :1luvu:
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Sob sty 02, 2010 23:19 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Leczymy uszka i czekamy na nowy domek :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie sty 03, 2010 15:38 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sty 04, 2010 16:32 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Jak tam koteczka? :1luvu:
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Pon sty 04, 2010 16:45 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kicia coraz bardziej pokazuje, że uwielbia się bawić :D Gania z moim Antosiem i jest bardzo szczęśliwa :D
Zrobiłam zdjęcia, ale tata nie dał mi kabelka o przerzucenia zdjęć :? Muszę przytargać i zgrać zdjęcia.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pon sty 04, 2010 18:11 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kasiu jak będziesz miała kabelek to proszę o zdjęcia. Cieszę się, że kicia ma się coraz lepiej. Ja nawet na jej przyjazd robie remont. Będzie miała sliczny domek :D
ObrazekObrazek

ania bursztyn

Post » Pon sty 04, 2010 18:14 Re: Śliczna ruda koteczka o charakterze psiaka szuka DS Turek

Kasieńko i napisz czy czegos Wam potzreba to postaram się załatwić i Wam wyślę. Buziaki dla koteczki :)
ObrazekObrazek

ania bursztyn

[poprzednia][następna]