SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 03, 2010 10:22 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Mruczeńka, jesli byś potrzebowała pomocy w kontakcie = językowej - jestem do dyspozycji, może się moja filologia germańska przyda 8)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 03, 2010 10:29 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Gdybym otrzymała wsparcie w postaci karmy i żwirku, to myślę, że mogłabym dać tymczasowy kąt dla kota. Ale jeszcze musiałabym uzgodnić to z TŻ. :oops:
=========================
Obrazek
=========================
http://www.allegro.pl/item924254167_dla ... haryt.html

Otiskowa Mama

Od: Nie cze 07, 2009 14:11

Post » Nie sty 03, 2010 10:31 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

paczka żwirku silikonowego czeka w garażu u moich rodziców - ślężna / weigla :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 03, 2010 10:54 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Otiskowa Mama pisze:Gdybym otrzymała wsparcie w postaci karmy i żwirku, to myślę, że mogłabym dać tymczasowy kąt dla kota. Ale jeszcze musiałabym uzgodnić to z TŻ. :oops:

byłoby wspaniale!!

Dagmara-dzięki, jak coś, to się odezwę. Napisałam do Agaty z Fundacji. Mam nadzieję,że odpiszę i zacznę normalną współpracę.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie sty 03, 2010 11:22 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Mam nadzieję,że uda się bezpośrednio wysyłać koty. Jeśli nie, to trudno. Póki co domy tymczasowe bardzo potrzebne. W tej chwili nie mamy zdrowych kotów na DT i nie mamy do kogo wysyłać ludzi...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie sty 03, 2010 13:09 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Ciekawe, co tam w schronie...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie sty 03, 2010 14:23 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

W schronie bez większych zmian - jest nieco mniej kotów w baraku niż tydzień temu, żadne nie trafiły na "tyły". Kułko wzięła na DT jedną 10-latkę, a p. Kierownik postanowiła uporządkować z Nowym Rokiem stosunki z nami. Ja, Kicia, Kulko i Agness podpisałyśmy coś na kształt porozumienia, które oficjalnie upoważnia nas do brania kotów na DT, robienia zdjęć kotów we wszystkich pomieszczeniach w schronie (poza izolatką kotów chorych). Mowa jest także o możliwości leczenia kotów z DT w schronie, bądź w innych lecznicach po porozumieniu ze schronem - leczenia takie będzie wtedy opłacane przez schronisko.

Dwie kopie zostały podpisane zarówno przez nas jak i przez p. Kierownik, jeden z tych egzemplarzy każda z nas ma dla siebie. Istnieje możliwość podpisania takich porozumień z większą liczbą osób. Dziś byłyśmy we cztery, stąd tylko cztery podpisane.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie sty 03, 2010 14:44 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

wow, super :-) to duży krok do przodu we współpracy ze schroniskiem :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie sty 03, 2010 14:47 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Choć tak naprawdę, to po prostu spisanie tego, co do tej pory i tak miało miejsce ;) "Niewielki krok dla człowieka, ale wielki krok dla ludzkości" ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sty 03, 2010 16:24 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Koteczka do tej pory nie ruszyła jedzenia ani picia. Postawiłam jej kilka rodzajów, może coś ją skusi. Jest milutka, ale bardzo wystraszona. chowa się w kąt cały czas, ale wzięta na kolana ugniata i mruczy. dostała advocata już choć zastanawiam się czy dobrze zrobiłam bo strasznie śmierdzi i przydałoby się ją wykąpać. Uszy wyczyszczone i zasmarowane oridermylem, ale nie jestem pewna czy to świerzb, mam wątpliwości. Do tego strasznie się ślini (to ze stresu? czy jak?) z kuwetki też nie skorzystała jeszcze.
Zapomniałam spytać. Wiadomo skąd się wzięła? Data szczepienia i odrobaczenia w książeczce to 30.12. to znaczy że wtedy ją przyniesiono do schronu?

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Nie sty 03, 2010 16:43 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

ślinienie się - u moich to było związane z zapaleniem dziąseł albo też z mdłościami, wtedy kot ślinił sie tuz przed wymiotami.
A nagły wyrzut śliny - ale tylko chwilowy - to czasem problem z trzustką.
Może to dziąsła ? Jesli podejdzie do jedzenia i nie będzie jadła - to może ból dziąseł.
tyle mojego mądrzenia się :D
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 03, 2010 16:47 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Kułko, D. mówiła, że ona była oddana. To, że jej wpisali szczepienie 30.12.2009 to nic nie znaczy niestety :( Agness ma zdjęcia tej karteczki, jak doda zdjęcia, to pewnie napisze.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sty 03, 2010 17:29 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Kruszyna pisze:(...) a p. Kierownik postanowiła uporządkować z Nowym Rokiem stosunki z nami. Ja, Kicia, Kulko i Agness podpisałyśmy coś na kształt porozumienia, które oficjalnie upoważnia nas do brania kotów na DT, robienia zdjęć kotów we wszystkich pomieszczeniach w schronie (poza izolatką kotów chorych). Mowa jest także o możliwości leczenia kotów z DT w schronie, bądź w innych lecznicach po porozumieniu ze schronem - leczenia takie będzie wtedy opłacane przez schronisko.

Dwie kopie zostały podpisane zarówno przez nas jak i przez p. Kierownik, jeden z tych egzemplarzy każda z nas ma dla siebie. Istnieje możliwość podpisania takich porozumień z większą liczbą osób. Dziś byłyśmy we cztery, stąd tylko cztery podpisane.

To świetna wiadomosc! :D Zwłaszcza pokrywanie kosztów leczenia tymczasów przez schronisko.
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Nie sty 03, 2010 17:54 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

La.heureuse.chatte pisze:
Kruszyna pisze:(...) a p. Kierownik postanowiła uporządkować z Nowym Rokiem stosunki z nami. Ja, Kicia, Kulko i Agness podpisałyśmy coś na kształt porozumienia, które oficjalnie upoważnia nas do brania kotów na DT, robienia zdjęć kotów we wszystkich pomieszczeniach w schronie (poza izolatką kotów chorych). Mowa jest także o możliwości leczenia kotów z DT w schronie, bądź w innych lecznicach po porozumieniu ze schronem - leczenia takie będzie wtedy opłacane przez schronisko.

To świetna wiadomosc! :D Zwłaszcza pokrywanie kosztów leczenia tymczasów przez schronisko.

Wspaniałe wiadomośći :D teraz DT nie bedzie taki straszny :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie sty 03, 2010 18:32 Re: SchronWro SZUKAMY WOLONTARIUSZY NA NIEDZIELNE WIZYTY zdj.47

Mruczeńka1981 pisze:Mam nadzieję,że uda się bezpośrednio wysyłać koty. Jeśli nie, to trudno. Póki co domy tymczasowe bardzo potrzebne. W tej chwili nie mamy zdrowych kotów na DT i nie mamy do kogo wysyłać ludzi...

:!: dt to jedyna szansa na adopcję kotów ze schronu, zwłaszcza tych na tyłach ....... niewidocznych dla potencjalnych adoptujących

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]