wątek Mru reaktywacja :) mam pierwszego tymczasa :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 01, 2010 21:20 Re: Mru wróciła do siebie po ucieczce :)

Noworoczny Sumak z noworocznego spaceru :) życzę wiele szczescia na cały rok :)
Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt sty 01, 2010 21:27 Re: Mru wróciła do siebie po ucieczce :)

dune widzę, że aparat zawsze na posterunku ;)

dziękujemy i wzajemnie!

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pt sty 01, 2010 21:53 Re: Mru wróciła do siebie po ucieczce :)

dragonfly.87 pisze:dune widzę, że aparat zawsze na posterunku ;)

dziękujemy i wzajemnie!

No tak tak
juz mnie wszyscy mają dosyc
nie czuja sie swobodnie :ryk:
Obrazek

dune

Post » Sob sty 02, 2010 13:09 Re: Mru wróciła do siebie po ucieczce :)

Ślicznotka - mogłaby być siostrzyczką mojego Joviego z tymi łatkami czarnymi

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob sty 02, 2010 15:26 Re: Mru wróciła do siebie po ucieczce :)

ewung pisze:Ślicznotka - mogłaby być siostrzyczką mojego Joviego z tymi łatkami czarnymi

dziękujemy za komplement :)

dragonfly.87

Post » Nie sty 03, 2010 13:19 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :)

pomyślałam, że pokażę Wam z kim mieszka Mruśka:)

na początek ona, zdjęcia sprzed paru minut, na swoim parapetniku:

Obrazek

Obrazek

gekony lamparcie sztuk 3 (miałam więcej, ale ograniczyłam ilość osobników, prawdopodobnie sprzedam też tego jasnego samca, bo go samice trochę tłuką odrzucając jego zaloty)

Obrazek

Obrazek

tu skończone wczoraj (po długim czasie... z braku pieniędzy) terrarium dla gekonów płaczących, razem z jednym z mieszkańców (są 2 ale jeden tylko odważny)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na zrobienie czekają jeszcze 2 akwaria, ale z racji tego, że dostaję dość niewielkie kieszonkowe, a zabraniają mi pracować do czasu skończenia studiów (na szczęście już niedługo) to niestety trochę to jeszcze potrwa zanim całkowicie ukończę akwaterrarium i krewetkarium, na szczęście udało mi się zdobyć parę rzeczy po kosztach, więc może niedługo pochwalę się skończonym akwaterrarium :)

mam nadzieję, że zdjęcia się podobają, dla zainteresowanych- gekony jedzą żywe robaki, które hoduję u siebie w domu ;) Mruśka uwielbia ślęczeć nad pudekiem z karaczanami

dragonfly.87

Post » Śro sty 06, 2010 0:01 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 1

Ja dzis sprzątałam moje 3 akwaria i plecow nie czuje tak sie nałowiłam krewetek słomką... :)

Te robale karmowe są strasznem widzialam na allegro... :strach:
Natomiast gekonki cudne :)
Obrazek

dune

Post » Śro sty 06, 2010 10:19 Re: Mru wróciła do siebie po ucieczce :)

dragonfly.87 pisze: oto moja Mru...Obrazek

już wróciła do siebie po tej ucieczce, przytyła ciut (jest na weterynaryjnej RC Growth i RC kitten) i znów jest taką samą wredną zołzą jak była wcześniej :)

wredne zołzy sa fajne...

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro sty 06, 2010 12:34 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 1

dune pisze:Ja dzis sprzątałam moje 3 akwaria i plecow nie czuje tak sie nałowiłam krewetek słomką... :)

Te robale karmowe są strasznem widzialam na allegro... :strach:
Natomiast gekonki cudne :)

ja właśnie mam 2 oczekujące na skończenie akwaria, ale od kiedy pojawiła się Mrusia to tak powolutku to wszystko robię, bo na nią wydaję większość kieszonkowego :) poza tym ubrania są teraz strasznie drogie :?

Też chcę mieć krewetki, marzą mi się yellow, postaram się w najbliższym czasie kupić mech i ruszyć te zbiorniki, żeby się ustabilizowały.

egwusia pisze:
wredne zołzy sa fajne...

powiem Ci egwusia, że ja nawet ją lubię za to, że jest taką zołzą, przynajmniej pasujemy do siebie i się nie nudzimy :)

dragonfly.87

Post » Śro sty 06, 2010 12:59 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 1

dragonfly.87 pisze:ja właśnie mam 2 oczekujące na skończenie akwaria, ale od kiedy pojawiła się Mrusia to tak powolutku to wszystko robię, bo na nią wydaję większość kieszonkowego :) poza tym ubrania są teraz strasznie drogie :?

Też chcę mieć krewetki, marzą mi się yellow, postaram się w najbliższym czasie kupić mech i ruszyć te zbiorniki, żeby się ustabilizowały.

Zalej nowe zbiorniki częsciowo woda z podmian ze starych
i najlepiej jesli zamontujesz nowy filtr w działającym baniaku (oprócz filtra który tam jest na stałe)
niech popracuje ze 3 tyg w ustabilizowanych warunkach, bedzie juz zasiedlony bakteriami nitryfikacyjnymi
Wtedy nowy zbiornik ustabilizuje sie duzo szybciej
Mnie w ten sposób udaje sie za kazdym razem uniknąć standardowej inwazji glonow :)
Obrazek

dune

Post » Śro sty 06, 2010 22:07 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 19

Wow! Imponujące :lol: Chyba muszę się kiedyś wprosić do Ciebie :oops:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sty 06, 2010 22:25 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 1

dune pisze:
Zalej nowe zbiorniki częsciowo woda z podmian ze starych
i najlepiej jesli zamontujesz nowy filtr w działającym baniaku (oprócz filtra który tam jest na stałe)
niech popracuje ze 3 tyg w ustabilizowanych warunkach, bedzie juz zasiedlony bakteriami nitryfikacyjnymi
Wtedy nowy zbiornik ustabilizuje sie duzo szybciej
Mnie w ten sposób udaje sie za kazdym razem uniknąć standardowej inwazji glonow :)

dune, ale ja nie mam jeszcze żadnego działającego zbiornika :) dopiero je zakładam :)

genowefa pisze:Wow! Imponujące :lol: Chyba muszę się kiedyś wprosić do Ciebie :oops:

a zapraszam, tylko powiedz kiedy to sprzątnę :) w sumie to najlepiej jak już wpadniesz na gotowe to wszystko hurtem zobaczysz i może nawet wtedy już będzie gotowy plac zabaw Mrusi :)

dragonfly.87

Post » Śro sty 06, 2010 23:46 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 19

Obrazek

dune

Post » Czw sty 07, 2010 9:50 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 19

eh, jakby tak można wszystkim pomóc... Jeśli kiedyś mi się uda, a Mrusia nie będzie protestować, to też przygarnę jakąś bidę (chyba, że znów znajdę na ulicy). Ale niestety to nie w najbliższej przyszłości

dragonfly.87

Post » Pt sty 08, 2010 21:28 Re: Mru i reszta bandy, czyli moje małe zoo :) str 19

sprzedałam dziś samczyka tego jasnego gekona, mam nadzieję, że u nowego właściciela nie będzie miał tak niechętnych mu partnerek :) pieniądze starczą akurat na badania krwi dla mojej Mruśki, powoli, powoli szykujemy się do sterylki :)

dragonfly.87

[poprzednia][następna]