S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 19:16 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

M_o-fajnie ,ze Kavka szczęsliwa :wink:

charm-klatka na bank sie przyda, byleby kuwetka choc malutka do niej weszła.

Dowiedziałam sie jeszcze,że dzis jajka stracił Falco i Dominik :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon gru 28, 2009 19:51 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Mała1 pisze:charm-klatka na bank sie przyda, byleby kuwetka choc malutka do niej weszła.

mała kuwetka się mieści - mała, ale Max był w stanie zrobić do niej to i owo...

oby tylko Maxowi nie była już potrzebna....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto gru 29, 2009 10:56 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

...a w schronisku....
Ze wzgledu na tłok Falco i dominik juz na kociarni.dominik skacze na klamke :roll:
Figa na tej pierwszej czesci bardzo przerazona, mam nadzieje,ze sie wyluzuje.

Lukrecja ma zmieniony antybiotyk i jeszcze dostaje przeciwzapalne, bo tyłeczek nadal bardzo zaogniony, przyniosłam jej dzis kuraka gotowanego.

Jaszczurek dalszy cieg leczenia, wyglada mysle lepiej, ale to dziwny kot.
to znaczy, on jest dzikuskiem, teraz daje sie brac na rece, itd, ale cały czas jest w tych rekach jak sparaklizowany, tak bardzo sie boi.ciezko mi powiedziec w jakiej jest kondycjii.
Linux tez dalej na antybiotyku.

Mała Beza z odmzozonymi uszkami, ma je tak troche wywiniete, takie skorupki, juz chyba tak jej zostanie, nie bedzie miała normalnych uszek :(
Szok, jak ja widziałm po raz pierwszy nic na to nie wskazywało.

No i sa dwa nowe koty :|

:arrow:
Biało-bury chłopak, kastrat
znaleziony przez kogos w piwnicy, wzieli go na dwa dni do domu, jest kuwetowy.Ktos wyrzucił zas domowego kota pewnie :(
Miły, przestraszony, dzis zaszczepiony

:arrow:
biało-czarna dziewczynka, bardzo proludzka, znaleziona gdzies na jakims zakładzie pracy, brudna przeokropnie z węgla chyba, z apetytem jak smok. Typ Hilci. dzis zaszczepiona.
Z figury dwulatka, ale zeby jak u 10letniego kota, bardzo złe

zaszczepiony dzis tez juz został Ringo-trzymajmy kciuki,zeby dobrze przeszedł to szczepienie

Mała1

Post » Wto gru 29, 2009 12:11 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

biedne chorowitki...
Lukrecja, mam nadzieję, że z tego wyjdzie. Bardzo mi jej żal. Pewnie duży udział ma tu też spóźniona reakcja na stres. Oby szło ku lepszemu.
Niestety, mogę jedynie pomóc trzymając kciuki.

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Wto gru 29, 2009 19:17 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

nowe niekochane...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: ...- 655 / 09
znaleziony przez kogos w piwnicy, wzieli go na dwa dni do domu, jest kuwetowy.Ktos wyrzucił zas domowego kota pewnie :(

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: ..- 654 / 09
biało-czarna dziewczynka, bardzo proludzka, znaleziona gdzies na jakims zakładzie pracy, brudna przeokropnie z węgla chyba, z apetytem jak smok. Typ Hilci. dzis zaszczepiona.

Obrazek

Mała1

Post » Wto gru 29, 2009 19:19 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

sliczne koty
koteczka faktycznie hilciowata :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto gru 29, 2009 19:27 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

i jeszcze

dwie akcje temu domek znalzła mała burasia-dostała imie Iskierka :wink:
a na poprzedniej akcjii dołaczył do niej Gedanek/pączuś- teraz Kiełek :wink:

cyt maila :wink:
Witamy!

Przesyłamy zdjęcia naszych zwierzaczków:) Iskra już nie syczy na Kła, koty się polubiły, cały dzień bawią się razem i Iskra stara się do niego przytulić. A Kieł wręcz uwielbia się bawić, więc Iskra ma wspólnika w swoich psotach:)
Pozdrawiamy i życzymy Szczęśliwego Nowego Roku!

Anna i Marcin

Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze wiesci, a w zasadzie zyczenia od Zarusi :wink:

cyt
Weołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku życzą Zara i Łatka

Obrazek

dostałam pełno tez mmsów, ale nie dam rady ich powklejac, czesac niechcący pokasowałam, poza tym nie radze sobie zbytnio z tandemem telefon-komputer :roll:

i jesscze (szczególnie dla Pianki ), wiesci od długowłosej czarnulki z Bielska :wink:
sa tam jeszcze zyczenia z kartka, ale juz nie kopiuję
cyt

W załączniku przesylam pani skan książeczki myszki – zostala poddana sterylizacji 15 grudnia. Niestety nie wszystko jest ok. – puścił jeden szef, jest infekcja. I mycha znowu jest na antybiotykach. W sumie 10 dni. Przemywam ja tez rivanolem. Na szczescie nie traci werwy i apetytu J generalnie oba koty się do siebie przyzwyczaily. Myszka już się nie chowa, nie ucieka. Ma swoje ulubione miejsca do spania. Ale teraz duzo spi w lazience bo tam jest bardzo cieplo i ciemno i ma okres rekonwalescencji. Dzisiaj wyjeżdżamy w gory do 03.01 wiec napisze do pani dopiero jak wrocimy – wszystkie kociaki jada z nami, będą mialy prezenty pod choinka bo mamy nadzieje ze cos powiedza w wigilie. Będą się wygrzewac przy kominku. Mam nadzieje, ze już wtedy napisze same dobre rzeczy J i ze myszka już będzie calkiem zdrowa. Postaram się tez wysłać zdjęcia naszych urwisow J Pozdrawiamy – Mag & Tommy

Mała1

Post » Wto gru 29, 2009 20:05 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

nowe niekochane...

skoro koteczka to typ Hilci jak napisała Mała to dostaną imionka na literkę H

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: ...- 655 / 09

Obrazek

to będzie HIMEN
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: ..- 654 / 09

Obrazek

a dziewuszka to HALSZKA

gdyby sie okazało że juz takowa była to oczywiście zmienię :twisted:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro gru 30, 2009 10:03 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Halszka pewnie źle się odżywiała bidula i dlatego te ząbki brzydkie. Ale ona sama jest śliczna, chyba szybko znajdzie domek. A Himen taki chyba starszawy - tak przynajmniej wygląda na zdjęciu.

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Śro gru 30, 2009 10:37 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Himen tak wyszedł, nie jest chyba stary

mam kiepskie dzis wieści bardzo :(

Bardzo sie pogorszył znów Jaszczurek, byc moze jutro trzeba bedzie postawic mu swieczkę :cry:
Strasznie sie męczy :cry:,rzowazana jest obcja, zeby pomóc mu odejść :(
Najgorsze ,ze on dzikawy, wszelkie dotykanie go powoduje stres, ktory strasznie nasila te dusznosci :(

Logan jakby chyba lepiej, ale tez chudy cały czas bardzo, straszna z niego przylepa jest.

Lukrecja nadal je jak smok, ale pupa jeszcze gorsza, nie wiem co robic.
Musze skombinowac intensinala dla niej chyba, moze choc ciut pomoze.Dostaje nadal leki.

Wrocił do schroniska jeden z koiaków czarych długowłosych, adoptowany w licpcu. dziecko tekilki.
juz nie jest długowłosy, ale nadal puchaty, typ brytka.
Oddany bo...alergia :|

Beza na szczescie je z wielka checia, ale kuraka :roll: Dostała dzis ciut, podkradłam Lukrecjii.

Skowron trzeci dzien dostaje tabletki w zarciu, jakby mniej charczał, chociaz ciezko stwierdzic, czy dokładnie zjada tyle tablety ile powinien, trzeba odganiac od niego inne, a jak sie ruszy reka, to on sam ucieka :| . nie jest łatwo.

Nie pojawia sie dzika kotka z budy przy schronisku :( , martwie sie :(

Mała1

Post » Śro gru 30, 2009 19:51 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

to zwrocony czarnuszek

:arrow: 570 / 09
od 29 12 w schr
felovax 29 10

Obrazek

Krówka sie reklamuje :wink: , cały czas jest ciut nerwowa

Obrazek

Kiciuś i Kajtuś

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mała1

Post » Śro gru 30, 2009 19:53 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Dziewczyny, pisałyście, że Mufinek-Staruszek dużo jadł w schronie.
Nie wiecie czy on też dużo pił?
I co tam głównie jadał?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro gru 30, 2009 19:58 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Lucyna, nie wiem ile pił, nie zauwazyłam,zeby jakos zbyt duzo. ale ja tam jestem jednak tylko troche w ciagu dnia.
I owszem miał apetyt, jadł puszki (jakie akurat były) lubił suche (ale lepsze), mieskiem nie gardził, Boenka najczesciej watrobke przynosi. Nie pamietam czy lubił nabiał, moze Bozena sobie przypomni.Tylko ona teraz ma prywatny młyn, nie zaglada często
Na pewno pchał sie do misek, ale tez ile tego jedzenia tak dokładnie pochłaniał, tez nie wiem napewno.

Mała1

Post » Śro gru 30, 2009 20:03 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Najbardziej chodzi mi o to, czy jadał więcej mokrego czy suchego jedzenia...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro gru 30, 2009 20:26 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

one rano dostaja mokre, a suche jest w miskach non stop, tylko nie zawsze to lepsze.
nie jestem w stanie powiedziec czego wiecej jadł :?

Mała1

[poprzednia][następna]