Zaginiony - odnaleziony Rufus/Kazio i trochę Stefan z Grecji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2009 14:11 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

Ogłoszenia o znalezionym kocie własnoręcznie porozwieszałam przy Stokrotce, na przystankach autobusowych. Nie było żadnego odzewu. W tym czasie na administracji pojawiło się aż pięć wyrzuconych kocurów. Trzy z nich znalazły domy, jeden zaginął, a jeden, rudzielec w nienajlepszej formie nadal błąka się po osiedlu :(

Cieszę się, że Kazio okazał się zaginionym a nie wyrzuconym kotem.
Ostatnio edytowano Śro gru 30, 2009 14:33 przez giegie, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
ObrazekObrazek

giegie

Od: Sob cze 26, 2004 8:25

Post » Śro gru 30, 2009 14:13 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

Zabezpieczcie okno, bo zginie i ten, który jest obecnie.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro gru 30, 2009 14:19 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

Katia80 pisze:Na pewno to ten sam kot, Kazio-Rufus. Myśle, że to byłoby najgorsze rozwiązanie, gdyby po prawie dwóch latach (Kazio mieszka w Chełmie od 20.02.2008, osobiście go tam dostarczyłam) zabierać go z tamtego domu. Myślę, że nic mu tam nie brakuje.
A jeśli kiedyś chcielibyście znaleźć towarzysza dla Stefana, to w Lublinie kotów na wydaniu nie brakuje ;)

Wiem, wiem. Stefan będzie miał swojego towarzysza w okolicach wrześnie/paż 2010 kiedy moja sytuacja mieszkaniowa się unormuje :roll: . Stefan z racji tego, że został znaleiony w Grecji (!) ma paszport i jest przyzwyczajony do podrózy i ciągłego zmieniania miejsc.

Chciałam też złożyć wyrazy podziwu dla lubelskich kocich opiekunów jeśli chodzi o skutecznośc waszych działań. Mam nadzieję, że sama w przyszłości będę mogła się jakoś przydać.

A pierwotny Duży Rufusa/Kazia ... no cóż. Pytałam go czy chce żebym założyła wątek i wiem że sam teraz będzie go czytał, ale mam wyrzuty sumienie, bo teraz on sam siedzi i nie może przeboleć tego dlaczego kot się nie odnalazł skoro był tak blisko :( Najważniejsze jest jednak i cieszy mnie to nie zmiernie, że znaleźli się tacy ludzie jak wy i kot jest teraz w bezpiecznym miejscu. I tak z jednej strony trochę kamienia spadł z serca z drugiej strony widzę, że rozdrapałam coś co było długo było przyczyną smutku.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Śro gru 30, 2009 14:26 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

Największą tragedia jest to Rufus nie był kotem wychodzącym. Dlatego kiedy znalazł się na dworze był pewnie w mocnym szoku. Powiedziano mi że zaginął w okolicach czerwca. Stefan jest kotem częściowo wychodzącym. Tzn wychodzi na spacery ze mną. Samego nigdy przenigdy bym go nie puściła 8O . Wiem też że nie długo po zaginięciu jego pan wyjeżdzał musiał pilnie wyjechać z Polski więc sądzą że to tez przyczyniło się do nie odnalezienia kota. Myślę, że gdyby jego właściciel wiedział wtedy o istnieniu forum sprawa potoczylaby się zupełnie inaczej. Wiem po sobie. Jestem na forun około 2-3 tygodnie i już po paru dniach zaczełam myśleć czy może ktoś go kiedyś widział. Ja osobiście Rufuska nigdy nie poznałam gdyż zaginął on na rok przed tym jak poznałam jego Pana.
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 30, 2009 14:40 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

To gdzież on sie podziewał między czerwcem a styczniem? Bo na administracji pojawił się w styczniu właśnie. I wcale nie w jakimś złym stanie, nie.
Nieważne już... Było nie było, kot ma wspaniały dom, który spadł nam wtedy jak z nieba.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 30, 2009 14:48 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

Jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy wraz ze Stefanem który razem ze mną uzależnił sie od forum co widać na załączonym obrazku

Obrazek

Wątek chyba można zamknąć skoro sprawa się wyjaśniła :?:
Jeśli można poprosiłabym jeszcze na pw jakiś kontakt z FF. Może będę w stanie jakoś pomóc w przyszłości.
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 30, 2009 15:00 Re: Czy ktoś z lubelskich kociarzy widział ??? ZAGINĄŁ KOT

Stefan piękny, serio uważajcie na niego. A kontakt do FF - link w podpisie Kasi D.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 30, 2009 16:31 Re: Proszę o zamknięcie wątku.

Ale chyba wiadomość, że kocio żyje i ma dobry dom, to wiadomość najlepsza z możliwych, prawda?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro gru 30, 2009 16:36 Re: Proszę o zamknięcie wątku.

Miss,chyba nie znikniesz z forum,prawda? Mizianki dla Stefana.Kotu się udało,bo w Grecji sytuacja wielu zwierząt,kotów,a zwłaszcza psów jest tragiczna.Byłam raz,więcej nie pojadę. :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 30, 2009 16:38 Re: Proszę o zamknięcie wątku.

Gretko dla mnie pomimo tego że ja Rufuska nigdy nie widziałam na oczy to cud. Jego Pan bardzo to przeżywa. Cieszy się z jednej strony, z drugiej jest załamany i rozgoryczony, że go nie znalazł. Myśleliśmy żeby go chociaż odwiedzić, ale on stwierdził, że nie chce jechać i go "oglądać" skoro nie może go zabrać do domu. I tak jesteśmy trochę szczęśliwi, a trochę jest nam przykro :?
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 30, 2009 16:43 Re: Proszę o zamknięcie wątku.

ewar pisze:Miss,chyba nie znikniesz z forum,prawda? Mizianki dla Stefana.Kotu się udało,bo w Grecji sytuacja wielu zwierząt,kotów,a zwłaszcza psów jest tragiczna.Byłam raz,więcej nie pojadę. :cry:

Oczywiście, że nie zniknę! Ja się uzależniłam 8O Codziennie biję się z myślami: założyć wątek Stefanowi czy nie :roll: I masz rację ja do Grecji jeżdzę co roku na kilka miesięcy i sytuacja kotów jest tam tragiczna!!!!!!1 Na szczęście tamtejsi weci bardzo promują zagraniczne adopcje!
Ale wiele zwierząt ginie z głodu albo otrutych :cry: Moje drogie Panie nie uwierzyłybyście jak cudne koty tak leżą na ulicach rozjechane przez samochody, zagłodzone, otrute. To co tam się dzieje jest nie do opisania. Naszego Stefana znaleźliśmy w krzakach z martwym rodzeństwem kiedy miał jeszcze krwawiącą pempowinę !!!!!!!!
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 30, 2009 16:53 Re: Zaginiony - odnaleziony Rufus/Kazio i trochę Stefan z Grecji

Szczeniaczki w zamkniętej reklamówce na plaży,żywe.Wystarczyło popatrzeć na psa a już był twój,nie odstąpił cię na krok.Szkoda,że turyści wszystkich nie wywiozą.Te wspomniane szczeniaczki zabrali do Polski kierowcy autokarów.

ewar

Post » Śro gru 30, 2009 16:54 Re: Zaginiony - odnaleziony Rufus/Kazio i trochę Stefan z Grecji

to są zdjęcia zrobione kiedy miał ok 3 tygodnie. Wcześniej nie robiliśmy, bo nie wierzyliśmy ze przeżyje pomimo tego ze stawaaliśmy na rzęsach oboje. Nocne karmienia, noszenie go do pracy, masowanie brzuszka, mycie go z kupy :D:D:D
Obrazek

Obrazek
hehe na tym zdjęciu widać ze mam całe ręce oblane mlekiem, gdyż pompowałam w niego do pełna żeby mi jak najdłużej spał kiedy pracowałam :D
Obrazek

Miss

Post » Śro gru 30, 2009 17:01 Re: Proszę o zamknięcie wątku.

Miss pisze:Ale wiele zwierząt ginie z głodu albo otrutych :cry: Moje drogie Panie nie uwierzyłybyście jak cudne koty tak leżą na ulicach rozjechane przez samochody, zagłodzone, otrute.

Tak jak i w Polsce :? Rufus miał naprawdę ogromne szczęście, że mógł zostać Kaziem :wink: Doceńcie to.
Stefanek cudny, gratuluję wyhodowania wielkieeego kocura z takiej kruszyny :ok:
Najlepiej byłoby, gdyby jednak nie wychodził. Serio.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro gru 30, 2009 17:06 Re: Zaginiony - odnaleziony Rufus/Kazio i trochę Stefan z Grecji

Nie Greta,znacznie gorzej,co nie znaczy,że u nas jest dobrze.Ale darujmy sobie OT.Historia i Kazia i Stefana ma happy end,to najważniejsze.

ewar

[poprzednia][następna]