Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 21:20 Re: Koty z Kielc-str 96 dwa kociaki bez dt nie przeżyją...

fiona.22 pisze:Mała koteczka odłowiona dzisiaj została na Kaczmarka. Strasznie wrzeszczała w piwnicy i niestety był problem. Akurat przed piwnica gdzie była mała jest miejsce zbiórki młodzieży i bałysmy się, ze jak usłysza kota to stanie mu sie tam krzywda :(

A oto ona:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia zrobione komórką w lecznicy, podczas czyszczenia uszu ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto gru 29, 2009 2:34 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Straszny wieczór dzisiaj :cry:
Lorka zaczęła siedzieć w kuwecie po pół godziny bez efektu. Nie mogła się wysikać i dziwnie tzn nerwowo sie zachowywała. Dałam jej nospe na to sikanie i za chwile zaczęła się tragedia...wymioty straszne, kotka zaczęła dyszeć a ja prawie zeszłam z nerwów.
Wylądowaliśmy na nocnym dyżurze jak zwykle troche przez panike...

Gem mnie zabije kiedyś za to bezpodsatwne ciąganie go po nocach na przejażdżki na drugi koniec miasta :mrgreen:
Ale lepiej jechać i sprawdzić niż kot miałby zejśc do rana...

Nie dość tego Igraszka grymasi z jedzeniem.

Bezo ciągle płacze bo go noga boli.

Gibson ugryzł Toriego w plecy.

Laura znów wymazała się w kupie.

Tori ma chore oczy.

Puska dostała sraczki.

A Niusia rujkuje na całego...

I do tego waga nie chciała mi kotów poważyć Obrazek

No załamałam się dosłownie...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto gru 29, 2009 10:43 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Waga działała, przynajmniej przed oddaniem jej w Twoje ręce :evil:

Co do jazd o drugiej w nocy, to fajnie, że są bezpodstawne :) Ale skoro są bezpodstawne, to po co jeździć o takich godzinach :?:

Niebawem setna strona, czyli czas chyba na nowy wątek ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto gru 29, 2009 19:09 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Waga już działa ;)

A Gem wraca własnie z przedadopcyjnej u Inkiego. Podobno fajny dom :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro gru 30, 2009 9:00 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Pilnie potrzebujemy namiary na dobrego weta w Warszawie lub okolicy :!: Chodzi o naszą wyadoptowaną przed tygodniem reskę, kotka jest bardzo słaba, ma porobione mnóstwo badań i nie ma diagnozy konkretnej. Prosze o pomoc kogoś z Warzsawy :!: :!: :!:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Śro gru 30, 2009 9:07 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Wkleję Twoje pytanie na warszawski wątek, na którym wiem że bywa więcej osób i ich kotki chorowały.
Czy mogłabyś napisać o Niej coś wiecej co się dzieje żeby wiedziały o jakich weterynarzach pomyśleć.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 30, 2009 9:12 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Szukamy kogoś, kto zdiagnozuje Reskę. Kotka była bardzo zarobaczona i najpierw podejrzewano zatrucie po podaniu advocata, ale jej stan się pogarsza, mimo podawanych leków i kroplówek. Dzisiaj podobno się przewraca ;( Wyniki ma w normie, lekko podwyższone próby wątrobowe. Miała USG - nie ma płynu w brzusiu, testy FIV i FeLV ujemne. Tyle wiem :(
Kussad, dziękuję i proszę o linka do tego wątku.

koko_

Post » Śro gru 30, 2009 9:15 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Zacznę od linka zanim przekleję Twoją odpowiedź. Później znikam bo mam szaleństwo ale rano odwiedzam znajome wątki.

viewtopic.php?f=1&t=103202&start=1350

i tutaj: viewtopic.php?f=13&t=102224&p=5387918#p5387918
i u mnie: viewtopic.php?f=1&t=50796&start=1290
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro gru 30, 2009 9:36 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Gem pisze:Co do jazd o drugiej w nocy, to fajnie, że są bezpodstawne :) Ale skoro są bezpodstawne, to po co jeździć o takich godzinach :?:

Jeżeli jeździć trzeba, to lepiej o takich godzinach niż stać w korkach.. :wink: Chyba że jesteście szczęściarzami i u Was nie ma.. :roll:

koko_ pisze:Pilnie potrzebujemy namiary na dobrego weta w Warszawie lub okolicy :!: Chodzi o naszą wyadoptowaną przed tygodniem reskę, kotka jest bardzo słaba, ma porobione mnóstwo badań i nie ma diagnozy konkretnej. Prosze o pomoc kogoś z Warzsawy :!: :!: :!:

Ja bywam głównie w dwóch lecznicach i mogę je polecić:

Lecznica Boliłapka na Ursynowie - http://www.bolilapka.pl/

Lecznica na ul. Białobrzeskiej, na Ochocie - http://www.bialobrzeska.waw.pl/

Trzymam kciuki i przesyłam ciepłe myśli!!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro gru 30, 2009 9:37 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

:ok: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro gru 30, 2009 9:43 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Dziękuję :1luvu: prawdopodobnie Reska pojedzie na Białobrzeską. Teraz prosimy o mocne kciuki

koko_

Post » Śro gru 30, 2009 10:20 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

[quote="koko_"]Szukamy kogoś, kto zdiagnozuje Reskę. Kotka była bardzo zarobaczona i najpierw podejrzewano zatrucie po podaniu advocata, ale jej stan się pogarsza, mimo podawanych leków i kroplówek. Dzisiaj podobno się przewraca ;( Wyniki ma w normie, lekko podwyższone próby wątrobowe. Miała USG - nie ma płynu w brzusiu, testy FIV i FeLV ujemne. Tyle wiem :(

Polecamy dra Wojciecha Czerwieckiego- Lux-Vet

woops66

Od: Pon lip 27, 2009 6:48

Post » Śro gru 30, 2009 10:24 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Kaprys2004 pisze:
Gem pisze:Co do jazd o drugiej w nocy, to fajnie, że są bezpodstawne :) Ale skoro są bezpodstawne, to po co jeździć o takich godzinach :?:

Jeżeli jeździć trzeba, to lepiej o takich godzinach niż stać w korkach.. :wink: Chyba że jesteście szczęściarzami i u Was nie ma.. :roll:

Sorry, ale w normalnych godzinach nie trzeba byłoby jechać do całodobowej lecznicy. Do 21 jest czynna lecznica na Wrzosowej- rzut beretem (z antenką) od Fiony ;)

Czyli dla Reski mamy w tej chwili:

Lux-Vet
Lecznica Boliłapka na Ursynowie - http://www.bolilapka.pl/
Lecznica na ul. Białobrzeskiej, na Ochocie - http://www.bialobrzeska.waw.pl/
Obrazek

Gem

Post » Śro gru 30, 2009 11:46 Re: Koty z Kielc-3500 zł długu a kolejne koty czekaja na pomoc !

Było zgłoszenie...jest 3 mies kociczka, którą jakies dziecko dostało od innego dziecka. Dziecko które ma obecnie kota ma alergie i kot musi zniknąc. Jutro ludzie gdzies wyjeżdżają i kociak trafi do schrony na pewną smierć.
Pilenie szukamy dt chociaz na kilka dni, cokolwiek !!!
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro gru 30, 2009 12:44 Re: Koty z Kielc-pilnie dt dla 3 mies kociaka. Jutro schron !!!

Z Reską jest gorzej - gorączka 40 st, lezy pod kroplówką, w tej chwii nie bardzo nadaje się nawet do przewiezienia na konsultację :( Pobrano jej krew do ponownego badania, wyniki beda za ok. 2 godz. Jak tylko będzie możliwość, Opiekunka zawiezie ją na Białobrzeską.

koko_

[poprzednia][następna]