Sisi - ma swój dom i Grubciobraciszka :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 28, 2009 20:02 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

Oj no to super, to kciuki trzymamy :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon gru 28, 2009 21:16 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

magdaradek pisze:Sisi została dziś po raz drugi zaszczepiona!! I odstawiamy heviran :strach: oby dobrze było, oby!!!! żeby mi się nie rozkichało maleństwo znowu....

Mikolajek za to dostał odrobalacz :) niedoooooobry był, oj nie :wink: za kilka dni jak będzie wszystko ok, jesteśmy umówieni na pierwsze, Mikołajkowe szczepienie :D

no i teraz żeby wszystko ladnie się poukładało życzę sobie :)
i nawet za to sobie kciuki potrzymam, o! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:piwa: ciocia wznosi toast za zdrówko kociastych (grzańcem ;) )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto gru 29, 2009 15:27 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

Co tam słychać u dziamdziaków? :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto gru 29, 2009 15:38 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

a nieźle Ciociu. Obserwujemy towarzystwo. Czy jest stabilne, czy zdrowieje a nie na odwrót. I życzymy sobie na Nowy Rok, żeby wszystko szło ku dobremu.

Tylko jak pomyślę, że niedługo będzie trzeba Sisi pisać ogłoszenia o dom, to aż mnie w dołku ściska ....... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 29, 2009 15:52 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

magdaradek pisze:a nieźle Ciociu. Obserwujemy towarzystwo. Czy jest stabilne, czy zdrowieje a nie na odwrót. I życzymy sobie na Nowy Rok, żeby wszystko szło ku dobremu.

Tylko jak pomyślę, że niedługo będzie trzeba Sisi pisać ogłoszenia o dom, to aż mnie w dołku ściska ....... :(

Była u Was trochę to się przywiązaliście :wink: Są jakieś przemyślenia odnośnie rezydentury? ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto gru 29, 2009 16:04 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

przemyślenia to są, ale niestety nie mogą być zrealizowane..... postanowiliśmy być domem tymczasowym dla pokrzywdzonych kotów, więc nie możemy powiększać własnego stada, bo nie damy rady.
Tyle czeka kolejnych bid... kolejnych takich jak Sisi czy Mikołajek.... a warunki nie pozwalają nam na więcej własnych kociastych. Ale zawsze bardzo smutno, gdy trzeba się rozstać......
Obrazek

magdaradek

Post » Wto gru 29, 2009 16:12 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

magdaradek pisze:przemyślenia to są, ale niestety nie mogą być zrealizowane..... postanowiliśmy być domem tymczasowym dla pokrzywdzonych kotów, więc nie możemy powiększać własnego stada, bo nie damy rady.
Tyle czeka kolejnych bid... kolejnych takich jak Sisi czy Mikołajek.... a warunki nie pozwalają nam na więcej własnych kociastych. Ale zawsze bardzo smutno, gdy trzeba się rozstać......

Dobrze mówisz Madzia, ba, nawet bardzo dobrze :) Każdemu ciężko się rozstawać, ale na tym polega idea domu tymczasowego.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro gru 30, 2009 9:06 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

Sisulka ma kłopoty z brzuszkiem. Kupka biegunkowa od dwóch dni. Myślałam, że po Bozicie, bo jakoś ten rozstrój zbiegł się ze spożywaniem bozity właśnie, ale jak to zobaczyłam, to odstawiłam tę karmę, ale malutkiej nie przeszło :(
i jakkolwiek do tej pory czuła się dobrze, to dziś już nie :( chyba ten brzunio ją boli. Już mówiłam dzieciakom, żeby nie dawały jej dziś mokrej karmy, niech będzie na suchym, a po południu ugotuję jej kurzego cycka i potrzymam na diecie kurczakowej ze 2 dni.
Nie wiem, co mogło jej zaszkodzić.. :roll: czy to ta bozita mogła tak rozregulować ten brzuszek?? hmmm....Mikołajek bez zmian i moi rezydenci też. No nie wiem. Biedna moja wrażliwa Sisulka....
echh....
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 30, 2009 9:27 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

od kiedy je bozite? moje koty czasem reagowaly na te karme, luzna kupa.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro gru 30, 2009 9:30 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

MOże daj jej smecty - ładnie zagęszcza biegunkowe kupki.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 30, 2009 9:49 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

można kotu smectę? nie wiedziałam. A ile mogę jej podać?
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 30, 2009 9:51 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

magicmada pisze:od kiedy je bozite? moje koty czasem reagowaly na te karme, luzna kupa.

Cyryl np. nie może jeść Bozity wcale, dostaje rozstroju żołądka
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro gru 30, 2009 9:57 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

Magija pisze:
magicmada pisze:od kiedy je bozite? moje koty czasem reagowaly na te karme, luzna kupa.

Cyryl np. nie może jeść Bozity wcale, dostaje rozstroju żołądka

no to może od tego ma biudulka moja...... :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 30, 2009 10:30 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

magdaradek pisze:można kotu smectę? nie wiedziałam. A ile mogę jej podać?

Odrobinkę na trzonku łyżeczki od herbaty. Ale zanim smectę (jeśli kupka jest tylko luźna a nie wodnista to lepiej ze smectą poczekać) to właśnie kurczak gotowany ale razem z marchewką - marchew działa antybiegunkowo. Tak - na Bozitę czasem koty tak reagują, nawet producent zaleca mieszanie na początku w różnych proporcjach ze "starym" jedzeniem. A jeśli Sisi była szczepiona to mogło to wzmocnić reakcję po szczepieniu (biegunka, wymioty). Smectę możesz kupić tak na wszelki wypadek - można kupić na sztuki tzn. pojedyncze saszetki i jeśli biegunka nie przejdzie i będzie luźniejsza to możesz jej dać.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro gru 30, 2009 10:57 Re: Leosia....Sisi - wciąż się leczymy i grudniowy Mikołajek

Smectę mam w domu, bo czasem moje dzieci mają jakieś problemy typu grypa żołądkowa. A kupka dziś była wodnista :(
dałam Sisi strzykawką glukozę, żeby się nie odwodniła.... podobno cały czas śpi w koszyczku. Martwię się :(
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]