~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 26, 2009 19:30 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

Ciałem daleko ale sercem zawsze z Tobą Aniu i z Milanówkiem...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob gru 26, 2009 19:45 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

8)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie gru 27, 2009 19:18 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

:1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie gru 27, 2009 20:02 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

i ja jestem. z nieustającymi kciukasami :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Nie gru 27, 2009 20:49 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

Dziś pojechał do nowego domu nasz 4-kilogramowy "kociak" Mundek :)

Obrazek

Mundek będzie mieszkał na warszawskiej Pradze.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie gru 27, 2009 21:20 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

a ja chciałam tylko dodać, że tak wczepionego w człowieka Mundzia dawno nie widziałam :)
Mundek wisiał na swojej nowej Dużej jak małpka :)
Duża Mundzia jest fantastyczna :)
Co jest dość oczywiste, bo ciocia Iskra tylko najlepsiejsze domki dla kotulków wybiera 8) :lol:
no ale musiałam to dodać, bo wiem, że Mundzio będzie baaaaaaardzo szczęśliwy w swoim nowym domu :D

We środę przyjeżdza do nas Monika wraz z drapakami :D się też doczekać nie mogę, bo po prostu w kociarni będzie taki wypas,
że szok :D

aaa.. żeby nie było nam zbyt radośnie.. i żebyśmy sobie nie myśleli, że tak się dobrze dzieje, to dziś wychodząc ze schronu i żegnając się z kierowniczką
zobaczyłam w przedsionku jakieś nowe futro.. 8O
Futro jest duże... futro ma dużą mordkę... futro głośno mruczy i ma duże czarno-biało-rude łaty.. 8O
Nie wiadomo jakim cudem futro znalazło się przy biurze.. albo samo przyszło albo je ktoś podrzucił..
w każdym razie jest urody przecudnej.. :1luvu:
we środę to to przebadamy i przetestujemy i zaczniemy szukać domu :)
Jakoś nie wydaje mi się, żeby to futerko było któregoś z sąsiadów, bo pierwszy raz je widzimy..
bo w okolicy chyba takiego kota nikt nie ma..
a z resztą pewnie ktoś by u nas szukał.. a jak nie szuka to jego strata, nie ? :D

iskra666

Post » Pon gru 28, 2009 8:35 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

o matko, Iskra, dopiero co zrobilas Mundkowi zdjecia, a on juz do domu poszedl 8O Jestes genialna, Dziewczyno :P

Strasznie sie ciesze :D :D :D Oby tak dalej :ok:

Czekamy na fotki nowego futerka ;)

tillibulek

Post » Pon gru 28, 2009 11:58 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

tillibulek pisze:o matko, Iskra, dopiero co zrobilas Mundkowi zdjecia, a on juz do domu poszedl 8O Jestes genialna, Dziewczyno :P

Strasznie sie ciesze :D :D :D Oby tak dalej :ok:

Czekamy na fotki nowego futerka ;)

Ja się nie dziwię:) Mundek to po prostu cudo! :1luvu:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon gru 28, 2009 15:21 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

tillibulek pisze:o matko, Iskra, dopiero co zrobilas Mundkowi zdjecia, a on juz do domu poszedl 8O

ja mam jakieś takie przeczucie tfutfutfu i trafiam w dobry moment z ogłoszeniami :)
Mundzio jakiś czas ogłoszeń nie miał.. tak mi się nie chciało do tego zebrać, aż wkońcu przysiadłam
i tego samego dnia Mundzia na gumtree [w którego skuteczność średnio wierzyłam] wynalazła Aldona :D

We środę zrobię zdjęcia nowej panience.. o ile jeszcze będzie u nas...
ciekawa jestem czy to podrzutek czy sama przywędrowała.. :roll:

iskra666

Post » Pon gru 28, 2009 18:06 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

no wlasnie, bo tak sie wydaje, ze tych ogloszen nikt nie czyta, a jednak :mrgreen: :mrgreen: :ok: :piwa:

ja tez mam takie wrazenie co do gumtree, bo tych ogloszen tam jest bardzo duzo i szybko nowe przechodza na dalsze strony, ale bosko, ze sie udalo :D :1luvu:

tillibulek

Post » Wto gru 29, 2009 13:47 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

Dostałam jeszcze dwa pw odnośnie drapaków dla kotów..
rany... jak to wszystko do nas dotrze, to wyjdzie na to, że w każdym kocim pomieszczeniu włącznie z izolatkami będziemy mieli chociażby jeden drapak 8O

Nimniejszym akcję drapakową ogłaszam za zakończoną..
naszym już wystarczy..
a pewnie inni też potrzebują :D

Bardzo pięknie dziękuję za te dary obecne i przyszłe..
i za spełnienie mojego marzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iskra666

Post » Śro gru 30, 2009 19:47 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~megadrapaki...Fado fiv...

Dzisiaj do schronu przyjechała Monika :)
Monika przywiozła cały samochód wspaniałych rzeczy.. a to hamak na kaloryfer.. a to miziaste budki... mały drapaczek...
megawielki drapak pod sam sufit, w którym ulokowała się Ciekawska :) No po prostu kociarnia ma full wypas sprzęty :)
Ale najważniejsze jest to, że Monika będzie częstszym gościem w Milanówku :dance: :partygirl: :dance2:

Z miłych rzeczy.. Kropek.. nasz dzikus.. wygnany zza pieca oczywiście maksymalnie się spłakał..
potem ulokował się pod grzejnikiem.. znowu się spłakał.. potem się wyciągnął jak długi..
a potem zjadł przy nas tuńczyka.
Oczywiście nie było mowy o żadnym dotykaniu płaczącego Kropka..
a w ogóle to Kropek zmieni chyba imię na Migdał.. bo to Kropek to jakieś takie beznadziejne jest..
a oczy ma pięknie Migdałowe.. i taki słodki jest.. i ładny..
no nie może być Kropek i już :)

Z rzeczy mniej przyjemnych... robiliśmy dziś testy nowoprzybyłym kotom z małej kociarni i niestety Fado..
mój ukochany zdołowany kocurek ma test FIV dodatni..
:crying: Test oczywiście będziemy powtarzać.. natomiast na dziś..
Siedzi sam odizolowany.. właściwie to leży w budce.. przerażony...
na prawdę nie wiem co z nim będzie...
:( :( :(

iskra666

Post » Śro gru 30, 2009 20:08 Re: ~~~~Schron. w Milanówku vol II ~~~zapraszamy :)

Dziś w schronisku dobre emocje mieszały się z tymi złymi. Koty dostały piękny, wielki drapak, nowe ciepłe budki i duuużo zabawek :) Zrobiliśmy też testy nowym kotom, niestety Fado jest nosicielem FIV :( Czarna Salsa ma prawdopodobnie grzybka. Obydwoje trafili do izolatek.

Zrobiliśmy filmik jednego z naszych rezydentów:

http://www.youtube.com/watch?v=9r21kQ25lMQ

Za chwilę będzie również filmik naszej nowej Trikolorki, która jeszcze dziś pojechała na sterylkę. Będzie też filmowa prezentacja nowego super-drapaka i kilka migawek z kociarni :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro gru 30, 2009 20:22 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~megadrapaki...Fado fiv...

Piękna aktorka-trikolorka z Milanówka :)

http://www.youtube.com/watch?v=QBTKJgChCRs

Oraz najnowszy super-drapak:

http://www.youtube.com/watch?v=QVHUqyHtfwA

Za chwilę kolejny filmik :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro gru 30, 2009 20:38 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~~megadrapaki...Fado fiv...

Kropek-Migdał, Ciekawska, Żbiku i Buka:

http://www.youtube.com/watch?v=Dkd0iVOraL8

:)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]