mjs pisze:Czy to jest mama nutek Do Re i Mi? Krakowska Fasola?
W tej chwili znalazłam wątek i jak zerknęłam na zdjęcia to miałam zadać to samo pytanie, czy to TA Fasola. No ale już znam odpowiedź

Co do karmienia, to moja Skierka jest właśnie takim kotem, który zje ile dostanie i żebrze cały czas, nie można nic spokojnie zrobić w kuchni (a nie mamy drzwi do kuchni - masakra).
Na opakowaniach jest z reguły napisane ile powinien (mniej więcej dostawać kot danej karmy). Aczkolwiek tak średnio (ale nie sugeruj się tym co piszę tak dosłownie, jak widać, że kot głodny to trzeba mu dołożyć jedzenia, musisz obserwować Fasole przez jakiś czas) dorosły kot powinien jeść ok. 200-220g mokrego jedzenia (sugeruję nie dawać za dużo karmy marketowej typu Kitekat, zawiera ok 4% mięsa

- jak dla mięsożerca, to trochę mało

) Ja swoim kotom daję jedzenie trzy razy dziennie, ale spokojnie mogą dostawać dwa razy - kot zadziwiająco szybko przyzwyczaja się do stałych pór posiłków i jest mistrzowsko punktualny.
Uwaga: odpowiednikiem 200g mokrego jedzenia jest ok. 80g suchej karmy

No i niestety trzeba być twardym i konsekwentnym i odmawiać przysmaków za każdym razem, jeśli nie chcesz mieć za jakiś czas, jak już ktoś napisał, baryłeczki