Kubusiowe modły wysłuchane! Kotek ma dom! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 16:35 Kubusiowe modły wysłuchane! Kotek ma dom! :)

Jestem Kubuś. Mam ok.2 lata. Jestem zwykłym, czarnym dachowcem po przejściach. Zostałem wyrzucony na bruk w kartonie kiedy zaczynały się mrozy. Co było wcześniej, czy miałem dom, kąt do spania i miseczki zawsze pełne jedzenia? Nie wiem, nie pamiętam. Miałem jakąś opiekunkę, ale... nie pamiętam szczegółów. W tej chwili nie ufam nikomu, ani człowiekowi, ani zwierzętom. Boję się ich bardzo. Poprzednia opiekunka mówi, że w głębi jestem pro-ludzkim miziakiem. W sumie... Też tak czuję, że teraz przemawia przeze mnie strach, że pod tym płaszczykiem niedostępności jestem wielkim pieszczochem, który potrafi bardzo głośno mruczeć z zadowolenia, gdy mnie ktoś głaszcze :)
Teraz mieszkam w DT w Tychach, gdzie jest strasznie dużo kotów i groźnie wyglądające psy! Nie chcę tu spędzić reszty swego życia, choć obecna opiekunka robi co może, bym czuł się u niej dobrze i pokazał swą prawdziwą naturę miziaka. Ale mimo to ja nie potrafię! Pomóż mi, proszę! Sam sobie nie poradzę! Potrzebuję jeszcze sporo czasu by zaufać na nowo, ale jeszcze będę miziakiem, zobaczysz! Skoro tamta osoba twierdzi, że w głębi serca nim jestem... Tego się przecież nie zapomina!
Przygarnij mnie, daj szansę nam obu: sobie i mnie, pokochaj... Bardzo Cię proszę, Twój Kubuś Kot Dachowiec.

edit: fotka bedzie jak jakas stronka zacznie dzialac :evil:
Ostatnio edytowano Pon lut 08, 2010 22:16 przez Kociara82, łącznie edytowano 8 razy

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 28, 2009 16:53 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Dziękuję za zaproszenie.Zapisuję się na wątek :D Sprubuj ze zdjęciem tu http://www.imageshack.us/.

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon gru 28, 2009 16:59 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

zebym jeszcze wiedziala co i jak.... a z angola jestem cienka... :oops:

Witam w imieniu Kubusia :)

Kociara82

Post » Pon gru 28, 2009 18:49 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Kociara 82 bardzo dziekuje za założenie wątku Kubusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Może zdaży sie cud w życiu tego pieknego choc wystraszonego przestojniaka ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon gru 28, 2009 18:57 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Też mam na tymczasie strachulca Kasię z mojego podpisu niżej. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon gru 28, 2009 19:05 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

ale one tez chca dostac swoja szanse! To moze potrwac dluzej niz u innych, ale jesli faktycznie Kubus byl kiedys miziakiem, to mysle, ze jest szansa, ze znow nim bedzie. Trzeba mu tylko dac czas. :)

Kociara82

Post » Pon gru 28, 2009 19:13 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Kociara82 pisze:ale one tez chca dostac swoja szanse! To moze potrwac dluzej niz u innych, ale jesli faktycznie Kubus byl kiedys miziakiem, to mysle, ze jest szansa, ze znow nim bedzie. Trzeba mu tylko dac czas. :)

Dlatego dostały swoją szansę. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon gru 28, 2009 19:29 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Wyślij mi zdjęcie na maila i wrzucę je na imageshacka. Na szczęście macie tu ciotkę przyszłą anglistkę, więc nie ma żadnego problemu :P

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Pon gru 28, 2009 19:34 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

zapodaj adresik :)
Ooo, to z angielskimi kotami tez sie bedziesz umiala dogadac, jak beda miauczec po angielsku :ryk: :ryk:

Kociara82

Post » Pon gru 28, 2009 20:57 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Jestem :) :) :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 28, 2009 21:13 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Bardzo Wam dziekuje że odwiedzacie Kubusia :1luvu: :1luvu: :1luvu: , czym więcej nas będzie podnosić watek Kubusia , tym ma wieksze szanse że ktoś go wypatrzy :kotek:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon gru 28, 2009 21:53 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

ogloszenia tez by sie przydaly, choc ja uwazam, ze w jego obecnym stanie psychicznym jeszcze troche lepiej poczekac. Jak sobie przypomni, ze jest miziakiem, chociaz niech sobie zacznie przypominac, ze nim jest, to bedzie wiecej mial szans na adopcje. Na niemiziaka, strachliwego kota malo kto bedzie chetny. Moim zdaniem poki jest jeszcze wycofany i nieufny nie ma szans na adopcje. Moze jedna osoba na sto by go wziela. Szanse nikle. Ale jestem pewna, ze warto poczekac i dac kiciusiowi czas. :)

Kociara82

Post » Pon gru 28, 2009 22:04 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

Kociara82 pisze:ogloszenia tez by sie przydaly, choc ja uwazam, ze w jego obecnym stanie psychicznym jeszcze troche lepiej poczekac. Jak sobie przypomni, ze jest miziakiem, chociaz niech sobie zacznie przypominac, ze nim jest, to bedzie wiecej mial szans na adopcje. Na niemiziaka, strachliwego kota malo kto bedzie chetny. Moim zdaniem poki jest jeszcze wycofany i nieufny nie ma szans na adopcje. Moze jedna osoba na sto by go wziela. Szanse nikle. Ale jestem pewna, ze warto poczekac i dac kiciusiowi czas. :)

a najlepiej jakby sie znalazł tymczas nie zazwierzecony tak jak u mnie , albo z mała ich iloscią aby mógł sie otworzyć .... ale to jest zbyt wielkie marzenie
:x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon gru 28, 2009 23:35 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

to by bylo dobre rozwiazanie, ale czy najlepsze-ciezko teraz powiedziec. Czas pokaze :) :ok:

Kociara82

Post » Wto gru 29, 2009 11:52 Re: KUBUŚ-czarna kulka strachu, co w głębi serca pragnie miłości

DT bardzo potrzebny! :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[następna]