Śliczny rudy kocur - kciuki za Maxa w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 11:17 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Czy to jest alienujący się kot? :roll:

Obrazek
i dwa inne, ale mam tylko w takim rozmiarze (w pracy jestem....), a nie chcę podpadać modom... ;)
http://lh3.ggpht.com/_y4POfXu0sSo/SySrs ... 004239.jpg
http://lh3.ggpht.com/_y4POfXu0sSo/SySrj ... 004237.jpg

Poluje na co się da, to fakt, przejście koło niego w luźnych spodniach jak ma ochotę na zabawę zawsze skutkuje stakiem na kogawkę, pięciopalczaste skarpetki i ruszanie palcami również... ale to przecież KOT... to paroletni kocur, ale bawi się jak mały kociak.....

i nie wie jeszcze, że jak się bawi, to ma chować pazurki....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon gru 28, 2009 11:48 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Ja poważnie muszę przemyśleć sprawę wydania :wink: mojej Peci. Co tam wydania, wyrzucenia, a najlepiej uśpienia. A ja gupia :mrgreen: od ponad 9 lat znoszę jej zachowanie i kocham niesamowicie.
Jak była mała poniszczyła tapety, na meblach ze skóry są ślady pazurów...przymilakiem jest jak najbardziej przez 15 sekund... a za moment jak jej się coś nie spodoba to potrafi ugryźć z taką siła, że blizny na rękach pozostają bardzo długo.

Komu słodką koteczkę :wink: :twisted: :mrgreen:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon gru 28, 2009 19:53 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Może do Maxa uśmiechnie się szczęście...
odezwała się rodzina, która chciała Maxa już wcześniej, ale już było nieaktualne - zobaczyli jego allegro, więc się pytali, czy jednak aktualne, czy nie - umówiłam się na jutro - mocno trzymajcie kciuki.... :ok:

ten kot zasługuje na wspaniały dom... :kotek:

charm

Post » Pon gru 28, 2009 22:54 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Pon gru 28, 2009 23:17 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

charm pisze:Może do Maxa uśmiechnie się szczęście...
odezwała się rodzina, która chciała Maxa już wcześniej, ale już było nieaktualne - zobaczyli jego allegro, więc się pytali, czy jednak aktualne, czy nie - umówiłam się na jutro - mocno trzymajcie kciuki.... :ok:

ten kot zasługuje na wspaniały dom... :kotek:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 28, 2009 23:29 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

jak sobie życzysz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a z tym przechodzeniem obok to Jasiek spi w nocy na fotelu, obok drzwi do kuchni i jak rano o 5 szykując sie do pracy DELIKATNIE zaczepia mnie pazurkami na gołą nogę, jak cos kroję to to samo ehhhh

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Wto gru 29, 2009 1:25 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

niektóre ludzie są gupsze niż najgupszy kot :!:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto gru 29, 2009 8:18 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Rozmawiałam z kilkoma potencjalnymi domkami - takimi, którzy o niego pytali, ale powiedziałam, że nieaktualne...
i być może Maksymilian :P zamieszka u pewnej rodzinki - dwóch synów, ale młodszy ma 13 lat, wiec już nie kilkulatek ciągnący kota za ogon... druga sprawa, to doświadczony dom - okna zabezpieczone, itp. - mieli kotkę, ale po kilkunastu wspólnych latach przyszedł jej czas... a że dom bez kota jest taki pusty......
Okaże się.......

charm

Post » Wto gru 29, 2009 21:50 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam... wydaje mi się, że tak, ale czy na pewno - czas pokaże...

Max wrócił ok 18, ale ja byłam w pracy - mama go odebrała... (taaaa... pracuję do 16, a wróciłam do domu po 20.... :/ )

Pisałam, że rozmawiałam z jednym domkiem - takim, który był zainteresowany już wcześniej, ale było nieaktualne - umówiłam się z nimi na dzisiaj ok 20:30... rodzina z dwójką dzieci, ale młodszy syn ma 13 lat, starszy 20, więc już dość rozsądne - syna poznałam... mieli wcześniej kotkę przez kilkanaście lat, ale zmarła, przez dwa lata nie mieli zwierzaka, ale dom był pusty...
kobieta sprawiała wrażenie rozsądnej, zdającej sobie sprawę, że kot może mieć humory, że nie jest pluszakiem, itp...

i zgodziłam się, żeby zabrali go dzisiaj... (pożyczyłam transporter, odzyskam go w sobotę)

Nie wiem, czy lepiej, że pojechał prawie po paru godzinach, ale myślę, że to mniejszy stres.. a raczej pojedynczy stres zamiast rozciągania tego na kilka dni...
Ludzie uświadomieni, że kot po przejściach, że potrzebuje czasu na dojście do siebie, itp, i zdawali się rozumieć....
zobaczymy....
powiedziałam też, ze ponoć w poprzednim domu załatwiał się poza kuwetą, chociaż u nas przez 2 miesiące było ok, żeby zwrócić na to uwagę, na pierwszą noc zamknąć go w jednym pomieszczeniu z kuwetą, itp...

Boję się... ten kot już tyle przeszedł....

charm

Post » Wto gru 29, 2009 22:27 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

nic poza :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: nie napiszę

bazylica

Post » Śro gru 30, 2009 11:47 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

będzie dobrze :) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 30, 2009 14:02 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

:ok: za kocurka, żeby domek był trafiony i na zawsze :1luvu:

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Śro gru 30, 2009 16:28 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Ja to się już wieści doczekać nie mogę
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Petka

Post » Czw gru 31, 2009 10:25 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

Wieści są - na razie nie jest źle....
Max jest bardzo zestresowany, to już w sumie kolejne miejsce w ciągu ostatnich paru miesięcy...
na razie siedzi głównie pod łóżkiem u syna - zestresowane biedactwo...
noc spędził w łazience (tak zasugerowałam, po opowieściach o rzekomych problemach kuwetowych - siu było w kuwecie, ale qpa obok :oops:) - stwierdzili, że każdemu się w nowym domu zdarza, że on już tyle przeszedł, więc dają mu czas... uprzedziłam, żeby nie próbowali go wyciągać siłą z pod łóżka, itp... że jeśli poczuje się bezpieczniej, to sam wyjdzie... ewentualnie mogą rzucić jakąś piłeczkę, albo pobawić się laserkiem - może się poczuje odrobinę pewniej....

oby dali mu dostatecznie dużo czasu....

charm

Post » Czw gru 31, 2009 16:28 Re: Śliczny rudy kocur - Max wraca ;-(

nie cieszę się, wcale a wcale :wink:

bazylica

[poprzednia][następna]