Hm, a dzisiaj myślałam o Tośce co tam u niej

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zabers pisze:Jutro zaraz z samego rana dzwonię i w razie czego jeszcze Agę poproszę, żeby podpowiedziała co najlepiej "zapodac" do zbadania. Obie doszłyśmy do wniosku, ze Ptychu musi być kompleksowo wreszcie zdiagnozowany (bo antybiotyk , owszem, mozna odstawić, ale co w zamian, jeśli kot chudy, choruszek i "w ogóle"? Tak nie może być, więc jutro od rana działam).
Bardzo wątpię, czy tak sam z siebie się wyreguluje, dlatego zbadajmy Ptycha kompleksowo, wywróćmy na lewą stronę i wtedy będzie wszystko wiadomo. Dieta, owszem, może pomóc, ale w jego stanie , moim zdaniem, to nie wszystko.
filo pisze:jestem tego samego zdania i czekamy na sygnał, kiedy wyjeżdżać
zabers pisze:filo pisze:jestem tego samego zdania i czekamy na sygnał, kiedy wyjeżdżać
Pod warunkiem, że będzie tam ktoś sensowny (skonsultuję jeszcze z Agą), bo jak tylko jakiś dyżurny pielęgniarz, to nie ma co bidoka taszczyć.
zabers pisze:Ptyś zaliczył weta. Zrobiono RTG, pobrano wymaz z nosa, dostał lekarstwa (dziewczyny wpiszą co), temperatury nie ma. Filo zawozi próbkę do labu, żeby dobrali odpowiednie lekarstwo. Ptychu ma problem z kupiszonem i będzie to długi problem - zapomniałam nazwę mega.... cośtam.
Od razu zapłaciłam. Koszty wpisane na pierwszą.
Dzyśka pisze: Ponadto okazuje się, że Wojtek z równą łatwością akceptuje inne koty (babcia posiada jednego wychodzącego), psy i małe dzieci, więc jest skądinąd kotem idealnym![]()
aga9955 pisze:
Ptys dostal zylexis i cos na apetyt i lek rozkurczowy. Niestety po zrobieniu RTG okazuje sie ze Ptys ma megacolon czyli rozciagniete jelito grube. Niestety bedzie mial problem z koopka. U niego najlepszym rozwiazaniem jest niestety luzna koopa. Na zdjeciu widac bylo koopsko i nie jest ono luzne wiec Ptys musi dostawac lactuloze zeby to z siebie wyrzucic.
filo pisze:Ptyś jakby żywszy. Powitał mnie na korytarzu, a teraz siedzi na widoku i nawet trochę zagaduje. Zniknęło trochę chrupek. Mokre nieruszone. (Łasik mu nie podjada, uznał RC Sensitivity za niejadalne) Sama muszę teraz coś zjeść.
filo pisze:Zawiozłam. Już sobie rośnieKoszt: 70 zł. ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 581 gości